Професионални серии за коса - тема 156

• 64 718
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
  • Някъде там
Рано е за впечатления за помощ при косопад и сгъстяване и нямах търпение да споделя, че серума прави косата много въздушна и мисля и лъскава. Имам големи надежди.

Aз очаквам стимулиращия серум за скалп от тази серия Simple Smile Най - вероятно утре ще дойде.
Състава на обикновенния стимулиращ серум /PHILIP KINGSLEY STIMULATING DAILY SCALP TONER 250ML/

Aqua (water), Alcohol Denat., Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Glycerin, Polysorbate 20, Sodium Salicylate, Benzalkonium Chloride, Piroctone Olamine, Menthol, Alcohol.

Състава на този от  новата серия /PHILIP KINGSLEY DENSITY STIMULATING SCALP TONER 150ML/

Aqua/Water/Eau, Alcohol Denat. (SD Alcohol 40-B), Polysorbate 20, Propanediol, Sodium Benzoate, Menthol, Glycerin, Arginine, Lactic Acid, Potassium Sorbate, Menthyl Lactate, Glycine Soja (Soybean) Germ Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extract, Piroctone Olamine, Gluconolactone, Citric Acid, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Phyllanthus Emblica Fruit Extract, Calcium Gluconate.

# 121
Здравейте,
Ще съм благодарна ако ми препоръчате хубава хидратация, която може да се използва ежедневно върху суха коса?

Обяснявам проблема, за да стане по-ясно.
Косата ми е с много мазни корени и много сухи краища. Заради корените са налага често миене, от което краищата стават още по-зле.
Опитвам се максимално да разредя миенето, защото се харесвам с по-дълга коса.
Иска ми се, да хидратирам краищата всеки ден, за да може да не цъфтят толкова и съответно да я пусна по-дълга.
До този момент съм пробвала с кристали, но ми се струва, че за да постигнат ефект, косата трябва да е мокра. Simple Smile

# 122
  • София
Привет момичета ,имате ли мнение за тази маска

# 123
Rocket, виждам че търсиш leave-in хидратация, но все пак да предложа и за под душа - балсам Cicaflash на Керастаз и хидратиращата маска на Мароканойл според типа коса.
За термозащита Нектар термик на Керастаз, Ми Аманте крем и Олаплекс N6. Последните две съм ги нанасяла и на суха коса, и никога не са ми утежнявали.

# 124
Точно вчера ми се мярна някъде един лийв ин балсам на Оуей. Беше с пръскалка. Не съм го пробвала, но може и да върши работа за такъв проблем.

# 125
Rocket, Аз също препоръчвам Мароканойл, имам и маската и балсама. Като че ли балсама е по-добрия вариант за мен, тъй като маската ми идва силна и ми замазва косата за главата. (моята коса също е с мазни корени и краищата ми изпръхват повече през лятото).

# 126
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Аз също взех на HAIR SUPERFOOD, но шампоана за боядисана коса. Ползвам го от скоро и още не мога да дам адекватно мнение. За момента ми харесва, но не намерих отзиви в нета. Не ми е позната тази марка и това ми е първия сблъсък с нея. И на мен ми ще ми е интересно ако някой е ползвал неща на марката.

# 127
Здравейте, серията на Лореал Metal Detox може ли да се ползва с преуош-Керастаз Терапист, Еластисайзър, Олаплекс? Има ли смисъл да мажа нещо на косата предварително, ако ще мия с Метал детокс след това?

.....И да допълня с въпрос-на предната страница пише че може да се прави терапия с Олаплекс 1 и 2 и така да се боядисва коса, а може ли да се иде така и за изрусяване с блондор? Дали оставения Олаплекс ще повлияе на обезцветяването с блондор?

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 10:02 от Лимана

# 128
  • Перник

Код за Златна рибка, важи до 29.07

# 129
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Да и аз преди малко видях отстъпката и даже вече си поръчах коприната на Biosilk и олиото на Chi от кератиновата серия.

# 130
Здравейте бг мами,

Новорегистрирана съм във форума, но следя от много години форума за Красива коса и растеж, участвала съм офлайн в предизвикателството Рапунцел и съм Ви страшно благодарна за помощта и съветите, които съм получавала досега от Вас. Благодаря Ви за протоколите и съветите, които ми помогнаха да превърна една перушинеста коса до ушите в прекрасна лъскава и дълга до средата на гърба коса. Особени благодарности на Принцесата, Анелия, ВанесаДе и Магнолия за информацията, която дават на всички нас!

Но ето, че радостта ми от положените усилия не трая дълго, и дойде моментът да се включа и онлайн, т.к. след прекарана ковид инфекция загубих 2/3 от косата си. Падаше на шепи и ревах с часове, т.к. мечтата ми за дълга и гъста коса остана в ръцете ми, а успях да й се порадвам само една година. Косопадът вече понамаля след множеството маски и серуми, които използвах (запарка от корени на коприва, Епруваж, шампоаните на Меди Фолиген и балсама Витатин, маската на Меди за бърз растеж, тоника на ФК). Появи се много нова коса отпред на челото, но не и на другите места по главата, затова продължавам упорито с грижите с цел да закрия голите петна. Продължавам да полагам много грижи, замених шампоана с този на Макадамия (Rejuvenating) и на Марокан Ойл след 3-месечна употреба на Меди шампоаните и спрея против косопад.

Но сега бих искала да се обърна към Вас с въпрос какво следва от тук нататък и какво бихте ми препоръчали като грижа. Дали да добавя още нещо към протоколите си, от какво сте доволни или можете да посъветвате нещо друго, ако сте минали през този косопаден ужас? Както казах, имам коса до средата на гърба, не изглежда отчайващо, т.к. имах гъста коса, но аз усещам загубата, т.к. косата ми е страшно малко като обем в сравнение с преди, но ме притеснява и фактът как да се грижа за новопоникналата коса, т.к. се надявам да възвърне обема си от загубените 2/3. Налага ли се да я подстрижа късо, защото новата коса ще бъде в обем по-голям от тази на главата ми? Обикновено подстригвам връхчетата на 2 месеца, но сега ще подстригвам дългата част, а тази, която расте може би ще цъфти отдолу, въпреки грижите, които полагам. Някоя има ли вече опит с това и какво бихте ме посъветвали, за да не режа цялата коса до раменете, с цел да не цъфтят заветните бленувани нови коси, които ще са преобладаваща част от косата ми?

Благодаря Ви предварително и благодаря още веднъж за офлайн подкрепата Ви през последните 4 години!

# 131
  • Марс
Направи си някоя хубава лятна подстрижка,за да не ходиш с метла на главата, щом виждаш голяма разлика в гъстотата. Ти вече използваш доста продукти и виждаш напредък с новата коса. Според мен само я подстрижи и си карай с протоколите.

# 132
Момичета, отдавна заглеждам Напура и сега искам да поръчам от намалението. Колебая се между шампоан и ампула Анаген или Стамигрн. Анаген удължава живота на косъма и така косата успява да порасне по- дълга, а Стамиген стимулира нови фоликули? Правилно ли разбирам най- просто казано, че от Анаген се очаква косата да расте по- бързо и да може да се пусне по- дълга, а от Стамиген да израсне нова коса, т.е да се сгъсти?

# 133
Направи си някоя хубава лятна подстрижка,за да не ходиш с метла на главата, щом виждаш голяма разлика в гъстотата. Ти вече използваш доста продукти и виждаш напредък с новата коса. Според мен само я подстрижи и си карай с протоколите.

Благодаря Ви, ще я подстрижа, със сигурност, когато започне усилен растеж. А какво бихте могли да препоръчате за растеж на косата отзад на тила? Косата ми започна да расте около ушите и слепоочията, но отзад изобщо не иска. Вероятно изисква друга грижа... някакви други ампули, от които сте доволни?

# 134
Kalomoira,няма нужда да правиш нищо специално,просто се въоръжи с търпение. На приятелката ми косата опада почти на 50% след прекаран ковид.Не ползва серуми,масла и т.н.,само шампоан и маска,и то каквито хване.Вече минаха няколко месеца и косата и е абсолютно същата каквато си беше.Да, поскъси я малко за да не се различават много дължините,но от към гъстота си е вече същата като преди.
Март месец ме подстригаха доста късо,уж връхчетата само,а я докараха до раменете.До сега е пораснала повече от 10см,което за мен е мнооого,моята коса расте със скоростта на костенурка.Тези дни си мислех кое може да предизвиква резултата,освен че расте по-бързо и много нова коса ми никне.Единственото,което ползвам редовно е Биокленц на Меди.Серумът Нуминокс го забравям доста често,шампоанът Стамиген се сещам 3-4 пъти в месеца,Анагенът седи в шкафа неотворен,другите шампоани ги въртя доста,така че,няма как да е от тях.Та,стигам до извода че е от шампоана на Меди.
Сега се сещам,че пих витамините на Alive,освен ако,и те не са допринесли за хубавия резултат.Изпих само 2 опаковки началото на пролетта,но знам ли...
Три месеца е доста кратък период,направи си поне още 6 месеца курс с продуктите на Меди. Мароканойл ще ти държи дължините в добра форма,но за скалпа трябва нещо друго.
Косата расте с различна скорост отпред,отзад и отстрани.Освен това от едната страна на главата расте по-гъста и по-бързо.Не се вглеждай твърде в тези неща,като му дойде времето ще порасне.Ползвай си каквото трябва и след няколко месеца ще имаш същата коса като преди Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт