Професионални серии за коса - тема 156

• 65 587
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
За първи път днес ще пробвам еластисайзер, муде се след не го ок ли да ползвам ш и м Дисциплин.
Или хидратираща серия.
На опаковката му пише 15-20 минути, вие по повече ли стоите с него?
И хидратация и лек протеин съм ползвала, косата е добре, но сякаш с протеиновите продукти ми е по-твърда. Аз ползвам шампоан Pro Longer, Loreal/ Densifique и маска Eprouvage.

# 76
  • София
по спомени и записки - еластисайзера се комбинира след това с  хидратиращи продукти Grinning

от същите тези записки някъде ,някога явно съм разбрала и записала също, че Олаплекс 3 се комбинира с протеин, това така ли е ,понеже наскоро някой беше спонемал ,че е хидратация? Аз ли бъркам или.... ако може някой да уточни. Понеже си поръчах балсама и крема -№5 и 6 сега вече се обърках протеин ли са или хидратация... ?

# 77
  • Перник
Момичета, забелязали ли сте филъра на олиосета да ви сваля боята?
Боядисвам се червена и в месеца, в който ползвах по-често филтъра и шампоан на олиосета, ми се стори, че много бързо ми падна боята.

# 78
Ще се самоцитирам, момичета. Имам предвид дали по описание го държите няколко минути или може и цяла нощ като еластисайзера да се използва?
Няма нужда да го държиш цяла нощ.Максимум половин час е достатъчно,от там нататък нищо повече няма да даде на косата ти.
По-добре загрей и стой 15-20 мин,от колкото да спиш с него или да висиш 3-4 часа.
Според вас домашния или на кингсли има по добър ефект. За джоба ми със сигурност домашния, но за косата питам Simple Smile
Няма как купешкият да е по-добър от домашния.
От към аромати,нанасяне,отмиване,да.Ако се търси бързо и качествено действие,домашното е по-добро.Ти си прецени.

# 79
  • София
Благодаря за новата тема 🥰

1. Kerastase, L'Orèal Professionnel, Matrix - любимци и разочарования. Кога и откъде купувате техни продукти? Изгодни оферти.

От Kerastase съм пробвала почти всичко. Преди да дам детайли, искам да кажа че косата ми е естествено права, с мазни корени, сухи оплитащи се порьозни дължини, къса се лесно, изсветлена до ниво 9-10, тънък косъм. Доста я мъча с бои, така че се нуждае от хубава козметика.
Разбирам още при миенето дали шампоана е ок защото ако не е, се сдобивам с оплетена топка косми на главата вместо коса.

Kerastase купувам предимно от Нотино и арлен на промоции. В рибата цените ми идват прекалени.
Поръчвала съм и от Германия с превозвач (cocopanda).

Aбсолютен фаворит ми е Kerastase Therapiste шампоанa.
Превръща косата ми в копринен водопад, разплита, прави я страхотна. Не мога да го ползвам обаче при повече от две-три поредни миенета заради мазните корени, утежнява ми. За щастие, с тези наличности не повтарям често 🙈
Забелязах също, че действа страхотно при варовита вода, която обикновено ми пресушава яко косата.
Въпреки това забелязвам промяна в него. Преди като че ли текстурата му беше по-течна, а последните ми две опаковки са с една идея по-гъста текстура, по-трудна за нанасяне, което не ми допада. Закупувала съм ги от нотино. Моля споделете и при вас ли е така?
Маската от него не съм пробвала, но я имам купена и неотворена и смятам скоро да я пробвам.

Architecte - много ми допада също, една идея по-втърдяваща ми идва за косата от терапист, но пак съм доволна.
С термото обаче не се спогаждам никак и не бих повторила. Прави косата ми твърда и гадна.

Extensioniste - пробвала съм шампоана и балсама, за мен са прекалено леки и нито си чувствам косата измита, нито разплетена. По-зле са за мен от дрогерийни.

Chronologiste - пробвала съм само шампоана от старата серия. Пълна тесла, косата се заплете при миене и стана отвратителна. Направо ме остърга. И като аромат, и като текстура не ми допадна, не разбрах хидратиращ ли е или протеинов , но никак не ми допада.

Genesis - най-любимият ми аромат на Kerastase.
Пробвала съм шампоанът за плътна коса, балсамът и серумът. Допада ми шампоанът, но като че ли ми отнема от обема.
Иначе разплита и омекотява, чудя се дали този за тънка коса е по-подходящ за мен. Имам го, но не му е дошъл реда, та ще пиша по-нататък за него.
Балсамът е хубав, но не е достатъчно напояващ. Разплита, но вместо да омекоти, косата става някак по-жилава.
Та и двете мога да ползвам по-скоро лятото и само ако косата ми е в добро състояние, защото иначе идват слаби.
От серумът не видях ефект и не бих повторила.

Термото мирише хубаво, но е мн слабо.
Не ми харесва че е спрей , някак го нанасям неравномерно.
Освен това е мн по слабо от термика като омекотяване, та като го изхабя няма да повторя.

Nutritive - ползвала съм шампоана и двете маски masquintense i magistral.
Определено НЕ МИ ДОПАДАТ. Утежняват, но и не правят нищо хубаво за моята коса.
Ужасни са ми. Нооо термото Nectar termique ми е фаворит на всички времена.
Прави косата страхотна, мека, миришр уникално и ако случайно косата ми е останала суха и оплетена след миене, то в комбинация с капки oway веднага оправят нещата.

Densifique - ползвала съм шампоан и маска. Първо взех шампоанът,  имаше уау ефект на първите две измивания.
Бях чела че трябва да се редува и редувах но въпреки това не даде уплътняване а напротив - косата ми стана залепнала за скалпа и тънка и мазна и гадна и безформена. Не се отказах и закупих маската от серията защпото очаквах че може би имам нужда от двете за да постигна уау ефекта.
Уви, с маската комбинацията беше още по-жестока и след баня бях с перушинеста зализена коса, бесше ужасяващо.
След 2 проби прекратих мъката и се отървах бързо от серията.
Мисля че е подходяща за жени с дебел косъм, какъвто аз нямам и какъвто далеч не получих, а уж шампоанът обещава това

Блондинска серия
Имам пълния комплект стария (оцветяващ шампоан, балсама и оцветяващата маска) и новият - шампоанът в кутия, маската, олиото и нощният серум.

Виолетовия шампоан не прави абсолютно нищо за мен, както и маската.
Особено лошо ми идва маската защото далеч не хидратира но и цвт не дава. При мен тези два продукта са недоразумение, но все пак шампоанът е по-приятният.

Балсамът е уникален - разплита страхотно, за съжаление аромата едва го понасям.
Маската от новата серия е приятна но не ми идва достатъчно хидратираща и косата ми понякога остава суха след нея
Олиото не е нищо особено, както вс олиа на керастаз и не ми допада особено (капките на оуей са ми фаворит).
Блондинския серум още не е пробван и чака ред.
Шампоанът в кутийка е приятен но трудно се пени, та не съм очарована.

Термото е много приятно. Не напоява като термика но прави косата по обемна и плътна, което е супер за мен.
Ако косата ми е станала по мека след измиване ползвам него.

Нощен серум - класическа версия - обожавам го. При мен действа като балсам без отмиване със страхотен ефект, разплита, омекотява и ухае страхотно.

Скрабта (зелената) приятно но не и за чувствителен скалп

Discipline и серията за къдрави коси не съм пробвала тъй като не отговарят на коята коса.

Сега искам да пробвам шампоан specifique и серията за боядисана коса, отзиви за тях моля?
Интересни са ми също термомкремчетата extensioniste и discipline.

L’oreal professionel

Харесвам pro longer серията, особено ампулите, но свалят мата и това ме изнервя
Blondifier ми е като дрогерийна, не препоръчвам
Аbsolut repair не е лоша, но като усещане някак си го чувствам сякаш маската само замаскира отвън без реално лечебно действие
Metal detox - пробвах с големи надежи а се оказа че свала боята.
Иначе ми направи косата мн мека но аз съм с пепелива обливка и ми е направо кошмарно да ми свалят цвета, защото така оставам само по-пигмент или иначе казано жълта

2. Раздразнен скалп - сърбеж, зачервяване, пърхот, сухота - начини и продукти за справяне с проблема.

Допада ми тоника на кингсли за раздразнен скалп

3. Оцет за коса, билкови отвари, флорални води - използвате ли и виждате ли ефект?

Нямам идея какво се ползва за коса ще чета с интерес

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 07:41 от Мélisande

# 80
Здравейте, приемате ли нови участници в темата? 💇‍♀️💃😊

Моята коса е все още с естествения си цвят. Гъста и с дебел косъм е. На фризьор ходя само за подстригване и сешоар и то вече все по-рядко, защото тези две услуги в избрания от мен салон ми струват 90 лв 🥺 Но не го сменям, защото фризьорката е топ.

Вкъщи ползвам всякакви марки от Kerastase, Redken, L'OReal professional и др. до Balea. От два месеца започна косопад след бременност и днес си купих на Oribe (няма го по магазините у нас) спрей за подсилване, който много добре действал и за косопад. Всеки ден се нанася в корена. Ще дам отзиви след време. Съставът му е повече от страхотен, както и цената - 150 лв 😵‍💫

Вкъщи стилизирам с четка и сешоар и тук най-накрая стигнах до въпроса: откъде мога да си купя наистина качествена кръгла четка за сешоар с керамично покритие и да няма части, които ще изпадат след кратка употреба? Искам професионално качество, но не знам салонни марки и откъде да поръчам. Ако имате опит, моля споделете.

П.С. Имам бебе момиче и се шегуваме с мъжа ми дано да има като моята коса, а не като неговата по-редичка, че женската суета, свързана с косите излиза много скъпо! 🙈

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 15:29 от pokita

# 81
Melisande, ако правилно съм разбрала, питаш за новата серия за боядисана коса на Керастаз. Пробвала съм я в салон. По-сплескана коса май не съм имала. А не страдам от липса на обем. Блясък също никак с тази серия.
 Aко става дума за Specifique против косопад - той ми прави косата суха, огромна и безформена.
pokita, къде живееш? Къде е тази топ фризьорка? Моята фризьорка вече не работи и нещо не случвам хич на нова.

# 82
pokita, къде живееш? Къде е тази топ фризьорка? Моята фризьорка вече не работи и нещо не случвам хич на нова.
В София съм. Има тема "Черен и бял списък на фризьорите". Наскоро споделиха за добра фризьорка в София с нетолкова бомбастични цени (аз не съм я пробвала). Вече не смея да сменям, че много съм се разочаровала. Това е занаят, в който се изисква голяма доза интелект, не е достатъчно просто един курс за месец да завършиш и малко хитрост, нали. Поне  аз търся по-софистицирана услуга.

# 83
  • София
Melisande, ако правилно съм разбрала, питаш за новата серия за боядисана коса на Керастаз. Пробвала съм я в салон. По-сплескана коса май не съм имала. А не страдам от липса на обем. Блясък също никак с тази серия.
 Aко става дума за Specifique против косопад - той ми прави косата суха, огромна и безформена.

Да, точно за тях питах. Значи ще пропусна. Че нагоре четох добри отзиви за specifique

# 84
Здравейте Simple Smile Благодаря на създателите на темата и на всички вписващи в нея и споделящи опит , изключително полезна ми е 🌺 Имам въпрос към Вас . Закупих си Ш и М Архитект на Kerastase . Използвала съм ги веднъж и останах много доволна - плътна , обемна коса . Обаче се чудя , дали мога да използвам серията за постоянна употреба или след като се повъзстонави малко косата ми трябва да заменя ? Коя друга серия е подходяща за дълготрайна употреба ?

# 85
Здравейте Simple Smile Благодаря на създателите на темата и на всички вписващи в нея и споделящи опит , изключително полезна ми е 🌺 Имам въпрос към Вас . Закупих си Ш и М Архитект на Kerastase . Използвала съм ги веднъж и останах много доволна - плътна , обемна коса . Обаче се чудя , дали мога да използвам серията за постоянна употреба или след като се повъзстонави малко косата ми трябва да заменя ? Коя друга серия е подходяща за дълготрайна употреба ?
Аз също използвам тази серия и съм доволна. Имам същата дилема в момента. Изобщо не ми изсушава, а когато ползвам хидратиращи продукти косата ми става като метла. Някъде  бях прочела да се употреби една опаковка и да се спре, но и аз не знам кое е правилно.

# 86
  • Варна
Смело си я ползвай за момента на всяко миене. Разреждай шампоана обаче преди употреба с вода,защото е доста агресивен за скалпа. Косите и на двете ви явно имат нужда от протеин. За да не се скапе баланса е жубаво да правите веднъж седмично преуош с еластисайзър.
 Така ще си пазите баланса. Косата ще се хидратира от преуоша и ще си взема нужния протеин от Архитект. Един хидратиращ финиш също не е излишен.

# 87
Благодаря , момичета 🌺 Имам еластисайзъра на ФК , не знам кой точно в бяла опаковка с розова лента по средата . Косата ми нещо не се спогажда с него . Стои сплескана и на клечки

# 88
Sunshine, вчера пробвах еластисайзъра, косата ми стана със страхотен блясък.

# 89
Melisande, няма логика да банваш продукт само заради един отзив. За мен е непонятно как най-омекотяващия и разлигававящ шампоан, който съм ползвала да прави косата суха, така че всеки си е индивидуален Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт