Професионални серии за коса - тема 156

• 64 463
  • 748
  •   2
Отговори
# 615
Крема за коса на Олиосета не ми се стори нищо особено… очаквах повече, доста го хвалиха.
Какво имате предвид?
А мислех да го поръчам за сухи краища и за термозащита?, не е ли ОК?
Аз за сухи крайща го взех, но не виждам чак такъв ефект, вероятно трябва повече време, не знам… от три дни го ползвам.

# 616
Мацки, като си връзвате косата на опашка, с какъв продукт прибирате стърчащи коси, около ушите и челото?
https://www.notino.bg/tigi/bed-head-get-twisted-finalen-fiksiras … ej-protiv-cftene/
С този продукт, не е силен като стандартен лак за коса, сред разресване все едно  не съм пръскала

# 617
Здравейте!Може ли мнение кой продукт след какъв шампоан и маска да ползвам.Хидратиращи или протеинови?

# 618
Деска, това е маската

С нея също трябва да се внимава. Аз преди години се бях докарала до ужас.
Не смея да давам съвети, защото ползвам само изпитани от мен продукти, такива, с които не мога да сгреша. От това, което си показала познавам само серума на Лореал и преди го ползвах много, особено след агресивно изрусяване. Митика мисля, че е е за по- малко третирана коса, но не пречи да си го ползваш щом го имаш. От термиците на Керастаз ползвам Нектара. Друго, от което съм доволна е Мароканоил- маската с кафявата капачка, но и с нея трябва да се внимава. Важно е да се редуват протеин и хидратация. Друг финиш е Чи коприната, при мен оправя всичко. На Олиосета харесвам всичко. Ползвам еластисайзър всяка седмица. В темата има много компетентни дами. Прочети няколко стари теми и ще се ориентираш.
Може ли линк или снимка на чи коприната?

# 619
Ползвали ли сте тази маска на Paul Mitchell - Super-Charged Moisturizer? Хидратира ли добре?
https://www.arlen.bg/product/5887/maska-za-hidratirane-na-iztosh … urizer-150ml.html

Не съм ползвала нищо на марката и се колебая.

Paul Mitchell имат адски много продукти, никак не са лоши. Тази маска обаче не е нищо особено.

deskaT,
Вместо още олиа, по-добре си избери грижа за скалпа.
На Moroccanoil е различна разфасовката. Версията Treatment Light се води за тънки и изсветлени коси.
Мазен скалп склонен към пърхут, сухи краища, накъсана коса.
Препоръки за грижа за скалпа?

# 620
  • Варна
Йо браво за колекцията❤️. Ме виждам специфичен продукт,който да не е ОК след всеки протокол. И Ланза ниим и кератина и марокан съм ги ползвала продължително само тях. Капките на Оуей фи смесвам с всичко кремообразно,за което се сетиш.  Профайбърът мирише разкошно и също е Ок винаги.

# 621
Деска, коприната е финиш. При мен заглажда и омекотява косата, не лекува. Дава и блясък.

# 622
Пак ще ви питам за тези Simple Smile
Чакат ме в Еконта, но да ходя ли 😂

Здравейте, може ли съвет относно серията на Керастаз Blond Absolu Cicaextreme Simple Smile
Изрусих се чрез обезцветяване преди два месеца, косата ми е средно дълга, гъста, в доста добро състояние, но започва да става суха по дължините и да се заплита - трудно ми е да прекарам пръсти като е права, без да се заплита. А, да - изправям я с преса веднъж седмично.
Затова гледам тази серия - освен да поддържа студените нюанси на русото искам да хидратира добре, да изглади и да стане малко по-лигава косата Simple Smile
Ще го постигна ли с тази серия или друго да взема за случая?
Много ви благодаря предварително Simple Smile
ПП: на морето десет дни я опазих с Kerastase Soleil серията - шампоана и спрея ползвах, много добре беше, но като се прибрахме ги спрях и сякаш тогава изсъхна изведнъж…
Слагам снимка:

# 623
Пак ще ви питам за тези Simple Smile
Чакат ме в Еконта, но да ходя ли 😂

Здравейте, може ли съвет относно серията на Керастаз Blond Absolu Cicaextreme Simple Smile
Изрусих се чрез обезцветяване преди два месеца, косата ми е средно дълга, гъста, в доста добро състояние, но започва да става суха по дължините и да се заплита - трудно ми е да прекарам пръсти като е права, без да се заплита. А, да - изправям я с преса веднъж седмично.
Затова гледам тази серия - освен да поддържа студените нюанси на русото искам да хидратира добре, да изглади и да стане малко по-лигава косата Simple Smile
Ще го постигна ли с тази серия или друго да взема за случая?
Много ви благодаря предварително Simple Smile
ПП: на морето десет дни я опазих с Kerastase Soleil серията - шампоана и спрея ползвах, много добре беше, но като се прибрахме ги спрях и сякаш тогава изсъхна изведнъж…
Слагам снимка:

Пишете и в групата за блондинки, шансът някоя да го е ползвала там е по-голям.

# 624
Здравейте момичета.
По принцип косата ми е тънка, но и има по-дебели и груби косми (не знам как да го обясня, но все едно имам два типа коса).
 Преди 2 седмици се подстригах на черта до раменете, иначе косата ми беше дълга. Беше на два пласта, като горният винаги беше един безформен и косата ми стърчеше навсякъде и си беше доста изтощена.
Боядисвам се от 2-3 години, но само балеаж, като от преди 3 месеца я боядисах в един цвят (тъмно кестеняв). Естественият ми цвят е тъмно русо.
Не мога да използвам шампоани на марки като Лореал, Елсев.. или каквито и да било подобни, понеже скалпа ми е чувствителен и си използвам шампоани които го поддържат в добро състояние(медицински). Иначе ми се появява пърхот, сърбеж..отвратителна история.
Та както и да е, искам косата ми отново да се съживи(беше много хубава преди да започна с боядисването, но ми се появиха бели коси и това ме влудява) и да не хвърчи във всички посоки и да не се къса. По принцип сега се боядисвам с боите на Phyto с органични съставки и без амоняк. Имам още две и мисля след това да изпробвам на Олиосета, понеже има добри отзиви тук.

Не съм използвала професионални продукти и може би от там идва и недобрия вид на косата ми.
В момента използвам маска за коса на Агива със маслиново масло, прехваленият крем на Ми аманте от който не виждам никаква разлика и сметаната на Milk Shake.

Поръчах си сега покрай промоциите в Златна рибка еластисайзърът на Philip Kingsley, понеже прочетох хубави отзиви.

Ако имате бюджетни предложения (понеже не мога да си позволя  продукти от всички професионални марки) и съвети ще съм ви благодарна ако ми ги кажете.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 18:39 от valentina_94

# 625
  • София
Здравейте момичета.
По принцип косата ми е тънка, но и има по-дебели и груби косми (не знам как да го обясня, но все едно имам два типа коса).
 Преди 2 седмици се подстригах на черта до раменете, иначе косата ми беше дълга. Беше на два пласта, като горният винаги беше един безформен и косата ми стърчеше навсякъде и си беше доста изтощена.
Боядисвам се от 2-3 години, но само балеаж, като от преди 3 месеца я боядисах в един цвят (тъмно кестеняв). Естественият ми цвят е тъмно русо.
Не мога да използвам шампоани на марки като Лореал, Елсев.. или каквито и да било подобни, понеже скалпа ми е чувствителен и си използвам шампоани които го поддържат в добро състояние(медицински). Иначе ми се появява пърхот, сърбеж..отвратителна история.
Та както и да е, искам косата ми отново да се съживи(беше много хубава преди да започна с боядисването, но ми се появиха бели коси и това ме влудява) и да не хвърчи във всички посоки и да не се къса. По принцип сега се боядисвам с боите на Phyto с органични съставки и без амоняк. Имам още две и мисля след това да изпробвам на Олиосета, понеже има добри отзиви тук.

Не съм използвала професионални продукти и може би от там идва и недобрия вид на косата ми.
В момента използвам маска за коса на Агива със маслиново масло, прехваленият крем на Ми аманте от който не виждам никаква разлика и сметаната на Milk Shake.

Поръчах си сега покрай промоциите в Златна рибка еластисайзърът на Philip Kingsley, понеже прочетох хубави отзиви.

Ако имате бюджетни предложения (понеже не мога да си позволя  продукти от всички професионални марки) и съвети ще съм ви благодарна ако ми ги кажете.

Препоръчвам само три неща:
1. Силна маска само по дължините - аз харесвам маската с кафявата капачка (hydrating serie). На марокан ойл или поне худратиращия балсам на кингсли
2. Некрар термик на керастас за финиш вместо ми аманте
3. Oлиото на o’right с лилава роза има мини бюджетен вариант

# 626
Katinea,
Много хубав цвят и коса. Добре ще ти се отрази серията, не я отписвай.

# 627
Здравейте, момичета! Косата ми е тънка, нацъфтяла и чуплива. Напоследък каквото и да сложа седи суха и утежнена.
Загледах се в тази маска - Kérastase Specifique Masque Rehydratant. Някой пробвал ли я е?

# 628
Аз ползвах тази маска на Керастаз, но за мен беше нищо правеща.
Хем сплъстена коса, хем не усещах някак да прониква в косъма, лепкава😀
Имат много по-хубави маски, не я гледай тази.

# 629
  • Blondeville
Загледах накъсването на косата ми и забелязах, че има едни като обезцветени участъци на косъма и като го дръпна точно там се къса веднага без усилие. Дали ми липсва протеин? Имам маската 8-ца на олаплекс и bond repair маската на алтерна, ползвам поне веднъж на 2 седмици, ползвам и хайверът за обем на Алтерна, та мислех, че няма кой знае каква липса на протеин. Но от нещо се получава това “пречупване” на косъма и се чудя от какво.

Общи условия

Активация на акаунт