Със пюренца или без, ЮЛЧЕТА щастливи има днес!

• 11 479
  • 293
  •   1
Отговори
# 60
честити месечинки днес
Лора на мама Синеочка 
                  Виктор на мама sunnycat
       Иван на мама marine
много да са здрави послушни и засмени

ние още не знаем в коя класация ще се вместим защото сме с разнородни умения за сега само щпионираме Wink
лек ден  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 61
  • София
Честити месечинки на:
Лора на мама Синеочка 
         Виктор на мама sunnycat
                      Иван на мама marine
Да са ви живи и здрави дечицата и много да ви радват.

# 62
Честито на месечинките   bouquet
Искам да попитам мамите от Варна имам следният проблем: не съм доволна от педиатърката при която е бебка и естествено сега когато мога да я сменя искам да съм сигурно че няма да направя грешка. Искам да ви попитам за 1 педиатърка хомеопат, която ми препоръчаха казва се д-р Нели Костадинова гр. Варна кв Възраждане бл.41. Едни познати ми я препоръчаха горещо но пък от друго място чух че същата имала много пациенти и нямала време да им обърне внимание както трябва така че съм объркана. Това което ме интересува е: дали консултациите са отделно, т.е. не се чака заедно с болните; дали обръща достатъчно внимание, гледа гънки, пипа краченцата оглежда тялото и т.н. и също тъй като е хомеопат се надявам да не бърза с предписването на антибиотици.
amerie На нас още преди 2 месеца ни казаха да даваме на бебка по 3 капка вигантол защото и се изпотяват ръчичките и крачетата. Проблемът обаче е че нямам доверие на педиатърката както писах и по-горе и като попрочетах че вигантолът е вреден за бъбреците правя така когато беше много хубаво времето и бяхме на разходка по 3-4 часа не давах но сега когато няма слънце си давам по 3 капки.  За голото петно отзад на гладата и Цвети има но не е от най-големите и при консултациите не му обърнаха внимание, но при една мама от квартала точно заради голямото петно и бързият растеж са и казали да дава по 6 капки вигантол.

# 63
здравейте на всички мами и бебчовци!
честити месечинки на всички, празнуващи днес!

да ви се похвалим - ние днес сутринта се събудихме чак в 7.50 часа. пропуснахме си първото хранене. от две седмиици горе-долу Гергана си пропуска доста хранения в 6.00. може би малко по-малко ще преминем на 4. и също така тази нощ не се е пробудила нито един път, така че и аз успях да се наспинкам.

за нас мисля да предложим категория за най-дълго акане - Гергана-посрана - правим това по около 15-20 мин., като физиономиите, които прави са много смешни. издава страшни звуци като се напъва  Shocked и винаги има акита до пъпчето почти и до кръста.

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1630019
качих една снимка в момента на акането /добавих я в албум 3 месеца, защото е от тогава/.

чао за сега от нас, лек и весел ден.
отиваме да папаме плодово пюренце.

# 64
Честити месечинки на:
Лора на мама Синеочка   baloniСинеоче, вече виждаш Лорето, нали? Ми тя се е скрила вчера, да те изненада днес! Laughing;
Виктор на мама Sunnycat bdbaloni
Иван на мама Marine
baloni и
с огромно закъснение и извинение на Венцислав на Ети 31 baloni
[/color]

Моята бебка с пълна сила оре в моя заспал мозък- тази нощ папка 4 пъти. Сега заспа и сигурно до обяд изобщо няма да се сети за ядене, ама това е- раче.
Синеоче, тези епоси за бабиеросите аз отдавна си ги чета- и във връзка с тях и номинациите /предвид скандала с гласуването за банда на годината/- ми се охлади ентусиазма за гласувания.
За см и кг май изобщо няма смисъл да правим сравнения, и за статистиката не си струва.
Според мен Ивичка е предложила едно соломоново решение- всеки си се номинира /и си гласува/, няма нужда от събиране на гласове. Моето виждане- задължително правим едно албумче със смешни снимки и доказателствен материал- напр. за най-далечно изстреляната плюнка  Joy и др.
Страхотна идея на Пингвина и за това с прякорите!
Освен това всеки може да си каже в какво се състои неговото "върхово постижение"- около раждане, запознанство с мъж и пр. Засега аз се имам за изписана от болницата в най-странно облекло Laughing - друг път ще кажа какво и как. Межувременно Емили да каже за раждането, Ивка76 за запознанството... И изобщо, каквито смехории ви идват наум- казвайте!
Eто ви и от мен порция смях:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=145797.0
Чао засега!  bouquet

Последна редакция: пт, 01 дек 2006, 10:18 от prascho

# 65
ако има категория смехурко ние сме в нея
Валери -Смехурко защото е много сладък и прави едни свалячески физиономики като си вдига само едната веждичка абе направо голям сладур smile3503 newsm53 newsm53

# 66
  • Варна
Добро утро и от нас момичета  bouquet
Честити месечинки на
Лора на Синеочка
Виктор на Sunnycat
Иван на Marine

st.g,по повод педиатритеаз ходя при др.Петрова която приема в кв Младост/Петлешев/бл.141.Ти не живееше ли там някъде newsm78 newsm78 newsm78.
Че доволна съм от нея,консултациите са отделно от другите и пациенти .вторник и четвъртък само в определени часове,но това не пречи да има и някоя друга заблудена баба която упорито да чака Mr. GreenТя също е наясно с хомеопатията,и винаги я предлага.а иначе си ходя всеки месец на частно при др.Иванка Стоянова в мед.център Младост за да съм по-сигурна  Peaceна нея и имам абсолютно доверие,когато и се обадя по тел./а аз го правя доста често/веднага ми обръща внимание казва какво да направя без да се налага да ходя при нея, а и ни познава още от Родилно.Жалко че не работи с касата Sad

за Вигавтола,аз също давам по 3 капки.
Pingwina,както винаги идеята ти е  Peace Peace Peace
само че нещо на моичкия нищо не мога да му измисля newsm12
идва ми само Митака-бибоманиака хм...то не е лъжа

# 67
Aу,че съм заспа рано,рано не съм видяла другите месечинковци  ooooh!
Поздравявам Ети  smile3525 честити 5 м. на Венци!
Честито днес и на Виктор и Иван!   4uu

Иначе можем да се класираме  в категорията най-често акащото бебе също  Joy  Че вършим работата по 4-5 пъти на ден  Joy

# 68
Абе хора много пишете  #Crazy човек не може да ви изчете,пък какво остава да се разпише.
НАН,Бибошка,благодарности за прекрасната темичка  newsm51 Ншата е най-хубава от всички  останали  smile3521
Честита месечинка на Лорето.
Честито и на останалите месечковци.
За прякорите,както всички знаете на Ема е Емка-семка;Емка-кремкаи др. производни.Ми то и аз незнам къде да го номинирам мойто гардже...освен за момата с най-много кандидати  Joy
Синеоче мило,аз направо не вярвам на очите си.....станала си толкова рано  Shocked
Рени си я знам аз нея,нейният Галко не я оставя на мира,май найстина той ще обере точките за най-голям гладник  Laughing
Сега и аз да се изкажа относно рахита.И мен един лекар ме изплаши,че Ема има индикации за рахит,каза ми да давам 10 дни по 10 капки Вигантол...Аз съответно давах,но не по 10,а максимум по 6-7 капки на ден.След това на консултацията моята педи я прегледа най-обстойно и каза,че дори и само теоретично няма никакво основание за притеснение.И че 10 капки са изключително много,спрях да давам 10 дни,и сега си давам по 2 капки на ден.Също така,ми спомена,че предозирането понякога е по-страшно от самия рахит,а въпросния рахит се остановвява само чрез кръвни изследвания.Охх дълго стана,но нали да споделя.Мисълта ми беше да не се притеснявате,а да си слушате интуицията...
Айде после пак ще се включа....  bouquet

# 69
Хей Прасчо!!! Да казваш бързо какъв е тоз скандал, че аз изпуснах пак. Май априлките нещо направиха белята, а? Гледам подмятания към тях сред бабиейросите. Аз за бабиеросите си гласувам естествено. По този повод ми беше и на мен притеснението да не се изпокараме, но като искате хайде нека има конкурс. И Прасчо , пак не виждам, но явно повредата е в моя телевизор Sad

Забравих да кажа : Благодаря за поздравленията, картинки и разни чудеса не съм умеИМ да слагаМ а и жаля сървъра на БГ Мамма Wink Wink,

За рахита пак да се изкажа Joy Joy ще ме вземете за мезе вече, ама.. Та: не може да се констатира рахит по никакъв друг начин освен чрез иследвания и то кръвни. Всичко друго са с спекулации. няма МАЛКО рахит.

# 70
 Честито на Лора Виктор Иван   bouquet

Благодаря ви за отговорите за рахита Hug

# 71
  • ES
Здравейте и от на Митко-Любопитко

новата тема е много хубава, предпразнична.

Ако има номинации за честота за акането ние ще сме най-рядко акъщи, днес вече ни е 5ти ден. И какво е това усвояване бе, не наддаваме толкоз много като не акаме и оттам ли ще си набавяме килата?! Вaлче вие как сте в това отношение, оправихте ли се? Твойта Ема голяма сладурана, с тия устенца прилича на малка рибка. Абе май всички Еми са много чаровни дами.  Heart Eyes

St.q. и тук така лекуват педитата, не изписват антибиотик за щяло и нещяло. Но мамите, които са гледали до някоя друга година децата си в България и са свикнали на този начин на лекуване тук са недоволни и се чудят как хрема може да се лекува само с физиологичен разтвор и не се дават лекарства за Т, ако е под 39 С. Не съм се интересувала само за хомеопатичното лечение.

За сока ще взема да се въздържа, макар, че цитрусите сега зреят и са много приятни на вкус. Когато бях бременна само това пиех.

А за кърменето и ние се кърмим на поискване, но в последно време си правим 3те часови интервали. Преди се кърмехме даже и на 30 минути. Бибошка, явно си е до качеството на кърмата, макар че аз все гледам да ям хубави неща, обогатяващи млякото ми. А може и от костната структура да е.

И аз последно време взех да давам витамин Д, макар че тука е доста слънчево. За признаци за рахит, понякога са ни изпотени крачетата, но това е само сутрин като е ритал много в спалния чувал иначе през деня не.

Маира, да се оправя малката принцеса, че само като чуя скалпел и настръхвам. Пълна ли беше упойката и?

Лек и стремителен ден!   Hug

# 72
Честита месечинка на сладката ни снахичка Лорка на мама Синеочка! Да ти е живо и здраво момичето и да бъдете най-щастливите родители с татито. newsm51      
Честито и на Виктор на мама sunnycat, както и на Иван на мама marine smile3525
Ние май също не се вместваме в тези номинации, но с радост ще гласувам. Нали са ни сладки бебоците. Венци може да участва в най-дълго чакано бебе - 3 години и половина Simple Smile, а също, както някой беше споменал- съжалявам не помня името на майчето-за най-дълго продължила романтична връзка - влюбена съм в съпруга ми още от 7 клас /1987г/newsm03 и все още чувствата ни не са охладняли и дано никога не стихнат.

# 73
  • ES
Оле забравих да честитя месечинките днес  ooooh!

Честити месечинки да са ви живи и здрави бебоците
[/b]

Прочетох статията за рахита и това за неакането малко ме хвърли в размисли без страсти, дали нашето неакане е признак за рахит. Малееее.... А какво  е това ~жабешки корем~?

# 74
  • някъде
Честити месечинки на Лорчето, Виктор и Иван!!!  bouquet HugДа сте здрави и послушни!!!  love001  love001   Party Time
Синео4е, в твоя телевизор е вината smile3534
Ренка, тъкмо сутринта си мислих, че Галко може да го номинираме за най- акащо бебе, но не знаех дали няма да се разсърдиш smile3503
Имаше една класация правена от Фиона- за най-тежко и леко бебе, най-дълго и късо, родено на термин и найпреносено, най- плодородна дата, най-срещано име и разни такива, не си спомням вече! Но беше интересно и аз със сигурност водя класацията за най- инатещо се бебче тоест за преносване- с цели 11 дни и то изкарано накрая принудително doh #Silly
Вашите бебоци имат ли крустички, защото Алекс все още си има, аз не го мажа с нищо! Rolling Eyes Ели ти беше казвала как сте ги махнали на Юлето, я сподели пак Blush
Ети ти ни удари от земята, да продължавате да се обичате още 10 пъти по толкова  loveuuu kiss dancing

Общи условия

Активация на акаунт