Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 11

• 71 049
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
ТЕОРЕТИЧНО е мноооого яко да си правите разчистване. Обаче първо - ние сме 5 души и котка в 100 квадрата апартамент. На практика всеки от нас няма много неща, просто сме много. Отделно - това с изхвърлянето е за богати хора, моите деца си износват дрехите и аз ги прибирам между втория и третия. И нещата си ги ползвам. Имам и неща със сантиментална стойност. НЕ мога да изхвърля ризите тъкани на ръка и шити от пра-пра-баба ми в началото на 20 век, нищо, че съм уверена, че никога няма да ми потрябват.
Ако във вашият град има може да си наемето склад с нужният размер, за рядко ползвани вещи.
Като в Америка. В София вече има няколко такива и са с различна квадратура от 1 до 15кв.м..
Така няма да сте затрупани с вещи, който не се ползват с години, но с който ни е мило да се разделим.

# 136
И аз имам неща, които са тъкани от баба, основно, и мама. Заемат много място, дори и вакуумирани.
Но шия и в употреба влизат всякакви "парцалки".
Например, старите хавлии ползвам за местене на мебели или за подсушаване на кучето след баня. Кутиите за обувки се използват не само за тях. Буркани за кухненски подправки не купувам, защото ползвам налични стъклени от лютеница, квадратни
Имам и пластмасови кутии като показаните, и текстилни на ИКЕА.
Уф, всякакви имам, но не намаляват обема на вещите.
Нищо, де, все някой ден ще дойде времето и реда на всяка джунджурийка.

# 137
  • София
По-голямо жилище Laughing

# 138
Аз се премедтих в по-голямо жилище
птеди години и вече
няма къде карфица да оставя .😄

# 139
Откакто нанесохме се в жилището ни преди 5 години, купихме всичко, каквото трябваше, проектирах мебелите да побират нещата, кухнята особено. От тогава нищо не се е променило, нито купувам излишни неща, нито изхвърлям нещо (освен, ако вече не е пригодно за използване).

За сметка на това, книги, пъзели, дрехи и обувки не мога да им намеря място Joy Буквално са навсякъде Joy

# 140
  • София
И ние сме 5 човека в 90 квадрата. Имаме от  всичко по много. 4 гардероба, зазидани с вещи. На единия балкон не може да се стъпи от колелета. Таванско помещение, пълно с каквото се сетите. Събирам всички рисунки, драсканици, изобретения и проекти на децата, просто сърце не ми дава да ги изхвърля. ММ обича да пазарува, свекърва ми изразява любовта си с подаряване на вещи, синът ми от сега се изявява като Плюшкин и се борят с дъщеря ми кой да вземе поредната празна кутийка, опаковчица или шишенце.
В последните 1-2 год ММ се усети, че сме попрекалили, та вече не съм сама в борбата с хаоса, но има още много какво да се желае.

# 141
  • Велико Търново
Ние се преместихме от 42кв в 260кв с двор... Не сме купували нови играчки (поне не особено обемисти), но имаме стая и половина зарината с играчки.
Честна дума, нз какви магии съм правила, за да ги побирам в предишното жилище! Ако сега трябва да ги събирам наново, мисля че ще успея Само на 70%

# 142
И ние сме 5 човека в 90 квадрата. Имаме от  всичко по много. 4 гардероба, зазидани с вещи. На единия балкон не може да се стъпи от колелета. Таванско помещение, пълно с каквото се сетите. Събирам всички рисунки, драсканици, изобретения и проекти на децата, просто сърце не ми дава да ги изхвърля. ММ обича да пазарува, свекърва ми изразява любовта си с подаряване на вещи, синът ми от сега се изявява като Плюшкин и се борят с дъщеря ми кой да вземе поредната празна кутийка, опаковчица или шишенце.
В последните 1-2 год ММ се усети, че сме попрекалили, та вече не съм сама в борбата с хаоса, но има още много какво да се желае.
Споко де. Като каза Плюшкин, моя син събираше даже обелките от моливете които остреше. Че контейнерче от Икеята купих да му е спокойно на душата. В друга кутийка счупените графити ако предобри Laughing

# 143
  • София
Хах, и моят ги събираше в първи клас. Сега като пишат само с химикалки е забравил.
С деца ли си, няма оправия, освен ако и двамата с бащата не сте на едно минималистично мнение. Иначе е загубена кауза.

# 144
Дайте идея в какво да прибера едни учебници, че са цял куфар 😂 и ми пречат вкъщи. Искам да ги занеса в бараката. Мислех в кашони, обаче се притеснявам да не се овлажнят, защото идва зима, а бараката не е изцяло затворена. Не вали вътре, но все пак. Може би в пликове и после в кашон? 🤔

# 145
В кашон и отвън го обикаляш със стречфолио - така ми се струва най- удачно, но ако ще ти трябват често няма да е добър вариант .

# 146
Аз бих ги сложила в един вакумиращ чувал и после в кашона, така едва ли ще се овлажнят.

# 147
Чак другата година ще ми трябват, затова търся къде да ги прибера да не ми пречат

# 148
  • София
А голяма пластмасова кутия с капак от този тип?

# 149
Пластмасов контейнер с плътно затваряне ми се вижда по-удачен, щом ще са навън. За собствено успокоение може и в него да са в плик. Кашон не бих, че навън може и гризачи да го докопат и проверят, а той няма да им се опре.

Общи условия

Активация на акаунт