Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 11

• 71 041
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • Сливен
Ако го сложиш във вакуумиращ плик на 100% няма да имаш проблем.
Проверено със дрехи в такъв плик и мухъл.Дрехите си миришеха на прано като го отворих и никаква следа от мухъл.

# 151
Само дето супер лесно се пробиват и вече не са вакумирани. Изстрадано многократно с всякакви видове. Пластмасова кутия с капак е най- сигурно да всичко..

# 152
Гледам снимки на бурканчета, кутийки, шкафове за подправки.. а къде съхранявате оригиналните опаковки с остатък, който не се е събрал в контейнерчето? И аз съм си правила кампании за кутийки да преместя разни продукти, уж за по-прегледно - Еми то винаги остава я захар, я червен пипер и т.н. в опаковката. Какво ги правите?

# 153
Нямам остатък, избирам си бурканче, което да поеме цялата опаковка. Като намалее в бурканчето, купувам нов пакет, стои си затворен в шкафа, докато дойде време да го пресипя.  Например купувам захар в пакет по 1 кг, бурканът за захар е с такава вместимост. Когато е напълно празен, чак тогава отварям новата опаковка и я изсипвам цялата в него.

# 154
Аз имам този стелаж и на него нареждам всякакви пакетирани продукти и консерви. Най- отгоре в една красива метална кутия от коледни меденки държа отворени и неотворени опаковки с подправки. Купих го като ни плашеха в началото на пандемията, че супермаркетите може да останат празни. В новото жилище сложихме нова кухня, в чийто шкафове има място за такива неща и стелажът отива в банята за хавлии и други. Той си е за баня, но чудна работа ми свърши в кухнята.

# 155
Абе за неотворени опаковки си имам цял склад. Ама това с кутийките и частично отворени подправки и нам си какво никога не ми се получава. Винаги има я някоя чубрица, я червен пипер или нещо ново, което си няма кутийка, ама не искам и да има, щото няма да го купя пак.  И става двойна галимация - хем кутийки, хем торбички. И се отказвам е така периодично от подреждането в кутийки 🙄

# 156
  • Пловдив
И аз изсипвам цялото съдържание в бурканчето/кутията и чак като свърши, тогава отварям ново. Единствено остатъчния червен пипер ми стои в кутия в хладилника, но си взимам един път в годината голямо количество домашен.

# 157
Имам едно чекмедже, в което държа остатъчни количества, капсули и чай.

# 158
Аз си държа отворените пакетчета от подправки в кутия от сладолед, прихванати с кламер.

# 159
Защипани с клипсите от Икеа и в една голяма кутия стоят, която заема целия шкаф.

# 160
  • София
Аз ползвам органайзери от Пепко, нещо такова. Всяка подправка-отворена си остава в пликчето. /говоря за малките подправки/, сол, захар, брашно не пресипвам - стоят си в опаковките.Само
 червен пипер и чубрица са ми в буркани. Черният пипер е в мелничка, солта в солница.
Скрит текст:

# 161
Ехее ..аз пък в такива органайзер и за подправки съм наредила бельото на децата. Чудна работа вършат. И по-лесно си намират желаните гащи и потници...от два до три чифта в отделение слипове/бикини или боксерки се събират. По един до два потника или комплект потник с гащи. А така и те успяват да си сгънат и подредят сами чекмеджето с бельо.
В стария апартамент чекмеджето е дълбоко и са подредени едни върху други...там е хаос. Ако щерката иска потник с принцеса и бикини със звездичка обръща всичко наопаки докато ги намери.

# 162
Не мога да редактирам горния си пост, за да сложа снимка... Знам, че е против правилата, но да опитам. Отстрани са пижамки. Преди държах и чорапите тук, обикновен мек органайзер на квадратчета, но сега ги вадя на друго място.

# 163
  • Велико Търново
Vartoglava, на мен това не ми е подредено, а като дръпна нещо ще излизат по още 3 с него. Знам че с двамата ти е лудница, но със сигурност и на хлапетата не им е лесно да си изтеглят само желаните дрехи, без още 4 с тях Simple Smile

Това е моят хаос, просто вземат само това което виждат Simple Smile

# 164
  • София
То си зависи и от детето. Моите също взимат първото, което видят, но някои деца държат тоя ден да са с потника на сърчица, който според тях ще отива дано на гащите на ягодки, примерно и тогава е добре всичко да се вижда.
На децата дрехите са в голям дълбок гардероб с високи рафтове, така че за всеки има по един рафт. Успяват да не разбъркат. Чорапите са сгънати а ла Мари Кондо в кутии от обувки. Бельото е отделно в шкаф в банята.

Общи условия

Активация на акаунт