Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 930
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
Ние ,докато бяхме на плажа един ден смениха жълтия със зеления.

Ние имахме 3 дни със зелен

# 286
Бъркам ли или някъде из темата четох, че в Ралиците дават кърпи за басейна? Или е било за друг хотел?

Не бъркаш, аз го писах. Нова услуга е. От рецепция дават карти. Кърпи се взимат всеки ден сутрин, не помня часовете и се връщат в края на текущия ден или на следващия.

Абсолютно, от 9 до 10 се вземат, от 16 до 17 май се връщат, или от 17 до 18, ама и да не я върнеш, не е проблем, на другия ден сутринта ще ти я сменят.

между двата басейна - външния и вътрешния. На рецепция ти дават карта. После на басейна - даваш картата, дават ти кърпа, после връщаш кърпата, връщат ти картата. За всеки човек трябва отделна карта. Не се плащат, трябва само да си гост на хотела.

Радост, няма друго бяло вино освен наливно. Т.е. има в бутилки, но се плаща!

Това е, тази вечер те слушам, понеже ти дължа извинение, дето оспорих, че пътят не бил 10 минути от плажа. Толкова е, и според моите хора, за мен само не е толкова. Реших да те послушам за бялото вино, на снимката собственоръчно го наливам от ресторанта.

Буренцето е бутафория, отвътре е кухо, да не мислите, че в него има вино. Буренцето е просто декор. Виното е в шкафовете отдолу, с очите си го видях, в някакви торбички (пликове), в които се слага най-евтините и долнопробно вино, и едни маркучета стигат до бъчвичката. Бъчвичката е просто декорация! Та сега съм на бяло.
Снощи пих червено и днес сутринта ми се искаше да не съм жив, толко ми беше зле, а сега по твой съвет, Радост - бяло
Чувал съм, че само идиот може, като прави едно и също, да очаква да получи различен резултат 😀😃😄
   Да споделя мнение - на виното нищо му няма, и Мезек в кутии/пликове сме взимали от магазини и качеството е добро! Проблем за мен са отвратително мръсните чаши за вино в Ралица Супериор - развалят вкус и удоволствие. И тази, и миналата година - сякаш изобщо не са мити Sad  Другото кофти - тази година(ние сме от 21.07 тук) сокът им от ябълка има гаден вкус, даже на нещо като хлор. Надявам се да е само партида.

# 287
   Да споделя мнение - на виното нищо му няма, и Мезек в кутии/пликове сме взимали от магазини и качеството е добро! Проблем за мен са отвратително мръсните чаши за вино в Ралица Супериор - развалят вкус и удоволствие. И тази, и миналата година - сякаш изобщо не са мити Sad  Другото кофти - тази година(ние сме от 21.07 тук) сокът им от ябълка има гаден вкус, даже на нещо като хлор. Надявам се да е само партида.
[/quote]
Това с чашите е недопустимо и направо ужасно! Как е възможно да си позволяват такова нещо?! Аз ако съм веднага бих сигнализирала на РЗИ. Ще цитирам Татко Мецан -"Гадната Албена" - еми заслужава си да я нарича така.

# 288
  • у нас
От къде мога да си взема вино за вкъщи ?

# 289
  • Сливен
От рецепцията.В Нона във фоаето има витрина с вина и цени.

# 290
За чашите е вярно. Мезек в кутии е друго, а пликове по 20 литра за 5 лв е друго. Както и да е. За виното така ми остава мистерия какво е.
Днес флагът е зелен. Вчера се напълни хотелът с немци и не знам дали си въобразявам, но ми се струва, че бирата днес е по- хубава заради тях😀😄. Таман взе да ми харесва Албена и то стана време да си ходим.
От днес в морето се появиха щипалки.
Снощи детето си спретна страхотен мач с немските деца, ритаха пред хотела, 10 немски деца, едно румънче и моето. После имаше много хубава вариете вечер, аз не отидох, но на детето много му харесало.
Румънците не знам какви са, но снощи детето ми взе телефона и после за мача го зарязал някъде, за да рита, аз мисля, че телефона е в детето, и по едно време идват едни румънци и ми го носят. Бъкел английски не знаеха, та така и не разбрах къде са го намерили. А са можели да си го свият като нищо, чисто нов телефон, че и парола не съм му сложил. Румънците в Ралиците са много свестни, и са много възпитани.

# 291
Преди два часа се настанихме в Гергана и още не смея да дам мнение , но доста се поизнервих като за отскок. Имахме доста багаж и цялата драма с паркирането е безумна. Оказа се , че няма пиколо в хотела , няма и количка за багаж. Един възрастен човек, който кара автобусчето от Мура помогна на мен и детето с багажа, докато мъжът ми връщаше колата на паркинга. След малко мъжът ми се обажда да каже, че шатълът щял да дойде след час и половина,  защото принципно бил на един час, но в 13.30 имало почивка и нямало да дойде изобщо Astonished Та тъй, пред риск да колабира , взе такси. Междувременно момичето на рецепция доста дезориентирано, забрави да ни даде картата за стаята. Но младо девойче, ученичка вероятно,  разбирам я, случва се .
В ресторанта обаче вече бях истински шокирана. За пръв , ама наистина за пръв , ми се случва да се завъртя три пъти и да няма НИЩО, ама НИЩО за ядене- не знам дали бях твърде изморена, или беше вече пълна лудница в ресторанта, но щях да викна управителя и да питам: Извинявайте, къде е храната всъщност Simple Smile) взех си малко постно зеле ( беше вкусно) , шепичка макарони с рядък бял сос и шепичка пържени картофи-за мен и детето. Малко пъпеш за десерт и това е. Добре, че имахме кроасан в стаята, останал от пътя Simple Smile
Иначе сме в студио и е страхотно. морето  също изглежда добре, без вълни, но ще слезем малко по-късно.
Не идвам за пръв път и уж знам какво да очаквам, ама толкова зле не вярвах да е Simple Smile чак ми е любопитно каква ще е вечерята…

# 292
  • БГ
От къде мога да си взема вино за вкъщи ?

На гърбът на Администрацията има малко магазинче - вино, шампанско, сок, на народни цени. 😉

# 293
  • у нас
Благодаря .Сега ще видя на карта къде се намира.
Днес имя ужасно много щипалки Sad децата не искат да се къпят , ако не си постоянно в движение си щипят яко Sad иначе марето се затопли, времето прекрасно

# 294
От рецепцията.В Нона във фоаето има витрина с вина и цени.
Здравей,да питам за цялостната картина в Нона как е,че др седмица ще отседнем там с 5 годишното ни дете

# 295
  • Сливен
Ами,ние бяхме там за последно 2015,преди да се роди детето.Така,че хотела си го знам,че е по-остарял.Бяхме от 12 до 18 юли,писах че първите дни с храната нещата не бяха много добре,но като започна да се пълни се появи леко разнообразие.Десертите бяха добре еклери,торти,бисквити.Има автомат за кафе в ресторанта и последните два дни дори имаше и опашка за кафето.
Ако е пълен хотела ще има опашки и за храна най-вероятно.
Плажа се чистеше.

# 296
Ние утре си тръгваме, а днес решихме, че искаме да останем още 3 дни да ни е гадно и ядец братче - няма места в Ралиците, не можем да си удължим престоя. 8 дена бяхме и не можем да го удължим. Гадната Албена бате 😀 Има места в Лагуната, но не знам струва ли си, то наоколо няма дървета, пече страшно и в стаите, доколкото видях. И цената - с приорити картата 290 лв на ден искат. Май няма смисъл, нали? В Сенди питах също, няма места. В Ралица аква ни предложиха само за една вечер, 330 кинта с приорити картата, е скъпо ми идва. Та май ще си ходим от гадната Албена. Освен ако някой, който е бил в Лагуната, не ми каже, че е много хубаво. Май че Лагуна Бийч беше. Щом имма места, едва ли е хубаво, понеже никъде другаде няма места.
Ралиците определено са най-хубави - ми на тази адска жега само в Ралиците се живей. Днес два брегови хотела само докато обиколя - Лагуна и Сенди, дето са най-близо, щях да пукна, ама ужасно пече. На Ралиците си е направо планина - ми то това са най-източните разклонения на Стара планина. То затова е и баир, ако го катериш по пътя за картингите - защото е планина.

# 297
  • София
Polikseni, изнервена сте нещо, утре всичко ще е наред.
За обяд, ако не ви харесва в ресторанта, свийте на пул бара - кюфтета, картофки, вурстчета, пици на пещ, гофрети, сладолед. Маса народ направо там обядва.

# 298
А някакви съществени разлики между двете Ралици има ли? Като резервирахме освен в цената други не открих.

# 299
Ние утре си тръгваме, а днес решихме, че искаме да останем още 3 дни да ни е гадно и ядец братче - няма места в Ралиците, не можем да си удължим престоя. 8 дена бяхме и не можем да го удължим. Гадната Албена бате 😀 Има места в Лагуната, но не знам струва ли си, то наоколо няма дървета, пече страшно и в стаите, доколкото видях. И цената - с приорити картата 290 лв на ден искат. Май няма смисъл, нали? В Сенди питах също, няма места. В Ралица аква ни предложиха само за една вечер, 330 кинта с приорити картата, е скъпо ми идва. Та май ще си ходим от гадната Албена. Освен ако някой, който е бил в Лагуната, не ми каже, че е много хубаво. Май че Лагуна Бийч беше. Щом имма места, едва ли е хубаво, понеже никъде другаде няма места.
Ралиците определено са най-хубави - ми на тази адска жега само в Ралиците се живей. Днес два брегови хотела само докато обиколя - Лагуна и Сенди, дето са най-близо, щях да пукна, ама ужасно пече. На Ралиците си е направо планина - ми то това са най-източните разклонения на Стара планина. То затова е и баир, ако го катериш по пътя за картингите - защото е планина.

От Лагуните имам впечатления от преди коронавируса, така че нека се включи някой с по-пресни мнения. Но това, което мога да кажа, е че Лагуна Бийч се води по-хубав от Сенди Бийч- като стаи, басейн, близост на хотела и басейна му до плажа, и като храна в ресторанта. Лагуна Гардън и Лагуна Маре са от класа на Сенди Бийч.
За слънцето в стаите дали пече-и трите Лагуни имат стаи с различни изложения. Ако ще оставате, нека Ви кажат накъде гледа стаята, която Ви предлагат, на кой етаж е, и преценете.

Общи условия

Активация на акаунт