Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 470
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
  • Русе
Пробват сега да видят колко хора ще се вържат на тези условия и после ще ги редуцират предполагам. Едва ли ще имат кой знае колко резервации до неделя.

# 661
  • София
Сега, увеличение ще има във всичко и навсякъде и с то с много, и то особено за период след почти година, но! Албена курорт поне няма особено разходи за парно през есенно-зимно-пролетния сезон (май само 3 хотела работят целогодишно). Разбира се, храната ще е поскъпнала, те твърдят, че имат собствено стопанство, значи пестициди, торове, всичко това ще е поскъпнало.

Но ми се струва прекалено увеличението. Същевременно, ако заплатите продължат да растат (в бюджетния сектор предимно, при нас поне заплатите не са се качвали от година) може да се окаже, че декември-януари цените за ранни записвания ще са още по-лоши, демек по-скъпи. На този етап не смятам да резервирам.

# 662
  • Русе
Аз ще отида до офиса им утре да поразпитам  и ще пиша.
Татко Мецане ти тази година колко беше платил в Ралица?

# 663
Аууу, сега погледнах Гергана, нали Роналд много я препоръчва, паднах бате. Най-евтината стая, с изглед към Балтата, е 2868 лв. за моя период. За 8 дни. Да сложим 10% отстъпка за приорити карта, става 2581,20лв., това са 323лв. на ден.
Роналд, за такава цена - извинявай, братче.
Двойна стая с гледка към морето - 3011,20лв. С приоритито - 2710,08, излиза 339лв. на ден.
Не знам грешно ли гледам нещо, но такава цена ми дава. Егати и Герганата, тя златна бе. За такава цена по-добре 5 -звезден, само с около 30-40лв. на ден е по-скъп.

# 664
  • Русе
Аууу, сега погледнах Гергана, нали Роналд много я препоръчва, паднах бате. Най-евтината стая, с изглед към Балтата, е 2868 лв. за моя период. За 8 дни. Да сложим 10% отстъпка за приорити карта, става 2581,20лв., това са 323лв. на ден.
Двойна стая с гледка към морето - 3011,20лв. С приоритито - 2710,08, излиза 339лв. на ден.
Не знам грешно ли гледам нещо, но такава цена ми дава. Егати и Герганата, тя златна бе. За такава цена по-добре 5 -звезден, само с около 30-40лв. на ден е по-скъп.
Татко мецане ти колко беше платил в Ралица,че се мъча да отгатна нещо?

# 665
С no refund  само със застраховка отмяна на пътуване задължително.

# 666
Е нали го написах черно на бяло - 266лв. на ден, Полина. За тази година, по-малко от месец преди датата.

На мен ми е интересно Роналд колко е платил за Гергана за тази година.

# 667
  • Русе
Да да просто не ми се връщаше назад в темата да търся. Я махни 10% от сумата която си платил тази година и виж не става ли точно сумата която ти дава за догодина.

# 668
Ама не, защо, и за тази година това беше цената с 10% отстъпка и 10% за приорити карта. Освен това не, не става. Просто сега ми дава по-евтина цена за 2023, отколкото през юни 2022 ми даде за юли 2022. Само че, не е цяла година предплащане.

# 669
Polina 238,много ми се иска да сте права и да редуцират цените след някой друг месец,но въобще не ми се вярва. Преди месец звънях на кол центъра на Албена и стана на въпрос нещо за предстоящото увеличение на цените за следващия сезон и аз нещо споменах на момчето от кол центъра,че ако вдигнат прекалено цените догодина ще им стои празен курорта,а той ми отговори следното:,,Не се притеснявайте,има кой да плаща за нашия курорт,,.Аз останах изненадана от самоуверения отговор.Татко Мецан,ако резервирате сега и ви се наложи смяна на периода след 1 година това е напълно възможно и не се притеснявайте затова.

# 670
  • Русе
Мъча се да отгатна дали тези цени не са тази годишните и просто да дават 10% отстъпка. Като си гледам моите резервации нещо такова ми се върти, като естественно съпоставям периодите на настаняване.

# 671
Гергана е приличен хотел, но 3 к категорично не си заслужава. Може би само ако е в студио, поне е в новата част. Иначе ресторантът е като стол и храната беше посредствена тази година. Стаите са много малки, ако има и дете.
Ако са такива цените навсякъде, май ще си вземем студио някъде и без ОИ. За по 200-300 лева на  ден за храна даже би трябвало да е по-добре. Като се има предвид и че ние не пием алкохол, а малкият кара предимно на хляб, кюфте и пица Simple Smile

# 672
  • София

Tакава е цената, да, и аз я гледах. Но имай предвид, че цената за хотела, в който ти беше тази година (парков, вече с платен ескалатор?) ще е също по-висока, така че взимай Герганата!

Още веднъж ще изразя опасение, че цените н я м а да се понижават, трендът абсолютно не е в тая посока....

# 673
Татко Мецан,ако резервирате сега и ви се наложи смяна на периода след 1 година това е напълно възможно и не се притеснявайте затова.

Наистина ли? Много благодаря, не знаех това. Но колко ще струва такава смяна на периода? Едва ли ще е без пари. Освен това, ние максимум месец преди датата ще разберем, че евентуално не може да се излезе отпуска точно в този период. Може да няма вече места.... рискът си е голям. За отстъпка 10% просто не си струва риска...

Ох бе Рони, как не четеш😂🤪 Изрично писах, че цената ще ми излезе по-ниска за 2023, отколкото платих за тази година! В Ралица супериор, какъв ескалатор те гони, той е много далеч от Ралиците...

# 674
Имало е случай, в който на 24.08 са давали една идея по-висока базова цена /мисля беше 2019 при резервиране за 2020/ и след специалната дата леко я намалиха, но разбира се вече нямаше и 40% отстъпка. Въпреки обаче тези дребни игрички, резервацията след 24ти не беше по-изгодна.

Не вярвам, че цените ще паднат под тези, които са обявили днес. Нито, че за хубавите хотели ще има по-добра крайна цена.
Курортът ще си намери достатъчно туристи и на тези цени, защото те се вдигат не само в Албена. Просто в по-скъпите хотели ще са повече чужденците и ще са за по седмица, вместо 10, 14 дена.

Общи условия

Активация на акаунт