Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 478
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
Така и не разбрах, този Ултра ол инклузив, напр. за гергана, освен че лобито става денонощен бар, какво точно включва? Вносен алкохол ли? Ееее, татко мецан ще е доволен, най-сетне Simple Smile

В ултра-та на Калиакра Бийч тази година имаше Бушмилс и Джони. И горе-долу това беше от масовите марки вносен алкохол. Ако тази информация може да служи за някакъв ориентир.

# 646
Ами ха, де!
Tee and coffee
Soft drinks (juices, water, soda, etc./post mix/) същите гадости значи както на обикновен АИ
Selection of drinks produced by Albena (rakia, wine, juice) тва го имаше и тази година
Selection of locally bottled wines (red/white/rosé) - ето това какво означава, както са го написали, аз го разбирам, че ще има вино в бутилки, но българско. То нищо, че ще е българско, но има и бутилки по 2-3лв, разни механджийско, меркалийско и прочее боклуци, дето за нищо не стават. Няма да дадат Мезек Мерло я.
Selection of imported & locally bottled sparkling wines (white) -ясно, шампанско вносно и българско
Selection of imported & locally bottled spirits Ето това трябва да означава, че ще има вносен алкохол
Selection of imported & locally bottled whiskies съвсем ясно, че ще има вносно уиски, ама ха де - не вярвам да има Джак Даниелс или Чивас Grinning
Choice of local beers /draft/ хм, избор щяло да има, значи няма да е само Славена, но може и другата да е същата - ММ например

Абсолютно не е ясно за Ралиците дали има аквапарк наистина!!! В Инфото за Вита парк пише изрично -
Unlimited access to Aquamania Aquapark (15.06. - 15.09.).
Такова нещо в инфото за Ралиците няма! Няма нито дума за аквапарк. Защо за Вита изрично пише, че има включен аквапарк?! А за Ралиците не пише.

В инфото за Вита пък си противоречат. Първо четем: Free shuttle to the beachBeach area - beach Ray (an umbrella and two sun beds per room from the 3rd row included in the price)
Надолу обаче пише:
NEW:
Shuttle bus service in resort: paid
Escalator in resort: paid

Тов нещо аз хич не го разбирам като принцеса Лея, че влиза в цената. Това аз го разбирам, че е платено - т.е. плаща си се извън цената. Горе обаче пише Free shuttle to the beachBeach area - безплатен шатъл. А върви ги разбери!

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 13:58 от Татко Мецан

# 647
  • Русе
Още малко инфо! Ескалатора и шатълите с билетчета по 1,00 лев в посока! Ралиците /не раздрах дали и двете/ отиват под шапката на някаква немска верига хотели и ще се казват нещо от сорта Ралица Калимера. Елица за сега я има в продажба, но май щели да я реновират и на лято няма да отвори най-вероятно /пак ще местят резервации явно/.

# 648
Албена става все по- НЕдостъпна!

# 649
Да, Полина, в инфото пише - CALIMERA HOTEL RALITSA SUPERIOR 4*
Aquaclub by Albena and Calimera by Der Touristik

# 650
Така и не разбрах, този Ултра ол инклузив, напр. за гергана, освен че лобито става денонощен бар, какво точно включва? Вносен алкохол ли? Ееее, татко мецан ще е доволен, най-сетне Simple Smile
За Ралиците си пише за вносния алкохол. Ако не беше no refund-а, аз щях да резервирам, ама така си е дърво. Ще го мислим. Ако искат да съберат пари тази година, не е това начинът.

Edit: За Ралица Аква пише, че има включен аквапарк и шатъл, за Супериор не го пише. Почти със сигурност е технически пропуск, защото на двете Ралици + Вита парк, това е водещата реклама (не намирам по-точната дума)

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 15:11 от Принцеса Лея

# 651
С no refund евентуално бих резервирала с над 30 % отстъпка. Да си заслужава риска все пак. Иначе до последно си чакам last minute. А ако всички разсъждават като мен, определено ще има добри оферти на last minute.
Много ме е яд, че зорлем се опитват да ни откажат от иначе любим курорт.

# 652
Аз очаквах да има увеличение за сезон 2023 г,но точно толкова голямо увеличение не очаквах,признавам си.Вероятно заради войната в Украйна,голямата инфлация,поскъпването на хран.продукти...Ние ще резервираме и при тези условия,защото сме доволни от услугата,която получаваме.На други места също не вярвам почивките през лято 2023г да са много евтини.Ще почиваме обаче за по-кратък период за да компенсираме частично увеличението.

# 653
  • Русе
Това си е живо изнудване 100% плащане до 31-10-2022!

# 654
Аз очаквах да има увеличение за сезон 2023 г,но точно толкова голямо увеличение не очаквах,признавам си.Вероятно заради войната в Украйна,голямата инфлация,поскъпването на хран.продукти...Ние ще резервираме и при тези условия,защото сме доволни от услугата,която получаваме.На други места също не вярвам почивките през лято 2023г да са много евтини.Ще почиваме обаче за по-кратък период за да компенсираме частично увеличението.
И аз мисля по същия начин. Ама no refund не е ок.
Аз очаквах по-висока базова цена и по-големи отстъпки. Т.е. тоталът ми е според очакванията. Но не и горното. Мен това ме спира засега. В моя хотел за топ сезон last minute няма да има, така че ако не резервирам на ранни, няма да ходя в Албена. Der Touristik ще са го напълнили още януари, като в доброто старо време.

# 655
Е защо да няма, аз тази година резервирах на 20.06. за престой от 16.07 нататък. Наистина обаче ако резервирам сега за догодина, както е Ултра олл инклузив и уж вдигнати цени, ще ми излезе даже по-евтино, отколкото платих тази година. Та много се чудя, обаче е невъзможно да сме сигурни, че догодина ще можем да отидем по-това време, прекалено дълъг период напред е, и с този no refund гориш.
Иначе, ако сега платя за същата стая, в която бяхме, за абсолютно същия период, ще ми излезе с около 200лв. по-евтино, отколкото платих за тази година. Хем и с ултра ол. Само за аквапарка е големия въпрос! Невероятно е да не влиза, ама ето - за Ралица аква пише изричо, за Вита пише изрично, за Ралица супериор нищо не пише.

# 656
  • Русе
Според мен на ранни ще вдигнат цените и ще пуснат по-голяма отстъпка, което ще е долу-горе същото като стойността в момента, но незнам ккви ще са им условията за плащане. Стават непредвидими!

# 657
Както казахте по-горе, поне 30% трябва да е отстъпката, за да си струва да поемеш риска да предплатиш 100% невъзвращаема сума чак за след година.
За 10% отстъпка не си струва просто.
И не знам дали ще изляза лош пророк, обаче аз нямам никак високо мнение за мениджърските способности на немците, когато се отнася до управление на дружества в чужбина, и особено в Източна Европа. Те са ужасни коне с капаци и си мислят, че навсякъде е както в Германия, и категорично отказват да разберат, че в България има местни специфики и нещата не са като в Германия.
Та, дано изляза лош пророк, но очаквам спадане на качеството в Ралиците, щом са минали под немска шапка.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 16:30 от Татко Мецан

# 658
Та, дано изляза лош пророк, но очаквам спадане на качеството в Ралиците, щом са минали под немска шапка.
Само дето и сега, че и от години, са под немска шапка - Primasol.

# 659
Еми добре, дано бъркам за последното.
Всъщност за аквапарка дали влиза е най-лесно да се обадим и да питаме.
Ако бях сигурен, че ще може точно тогава да се вземат отпуски, щях да резеревирам сега. Но абсолютно няма как, цяла година време е това, всичко става. Като нищо може да не се получи точно тогава и гориш с всичките пари. Така че, с този no refund просто не става.

За тази година платих 266лв. на ден за Ралица Супериор.
Сега за 2023г. , ако резервирам сега, ще ми излезе 252лв. на ден, за същата стая, за същия период, че и ултра ол - т.е. хем по-евтино, хем по-добра услуга - ултра ол.
Та за чуденето, мноооооого се чудя наистина.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 16:44 от Татко Мецан

Общи условия

Активация на акаунт