Страх ме е че не мога да се оправя сама с бебчо !

• 7 127
  • 165
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Точно обратното казахме повечето. Да, майчинството е част от живота. И то приятна за повечето родители, защото е желана. Авторката го приема като мъки адови.
А отговорността към детето е и морална, и законова част от родителството.
Вкл. на купоните не пречи. Просто не е "номерът" друг да поеме отговорностите, докато родителите се "утрепват" от ежедневни купони.

# 106
Казвам, че се е накиснала здраво. И че подозирам намесата на родата.
Или просто са прецакали контрацепцията.

# 107
  • София
Да, тя родата така лесно успява насила да склони двама млади, на които им се купонясва да родят дете.
Или са прецакали наистина контрацепцията, или много са искали бебчИ, но то не е като от рекламите.

# 108
Какво значи прецакали контрацепцията?!
Имам познати на 20г родиха, имам и познати на 20г направиха аборти.
Никой не те задължава да раждаш дете, дори и да забременееш. Ако ти се живее няма да раждаш деца. Отговорност трябва да се поема, а маминка явно не я е научила и сега си сърба нейната попара.

# 109
  • Варна
За някои абортът е немислим. Имам пред очите си такъв случай. Непланирана бременност, бащата хич не е очарован, майката в някаква депресия, ама не, няма да абортирам.

# 110
Какво значи прецакали контрацепцията?!
Означава, че такива се е*** без предпазни средства, правят непланирани и нерядко нежелани деца и след няколко години почват да обясняват на по-закъснелите си набори за ценности и как непланираното и нежелано дете е смисълът на живота.

# 111
HighSpeed, отново е личен избор. За нея е немислимо, но тя така е решила да вижда нещата. Значи ще си гледа детето щом и е грях.Няма вариант да не искаш по никакъв начин дете и някоя баба да те накара.
Според мен са били с ясната нагласа, че бабите ще помагат(отглеждат). Пък на бабата като не и се гледа бебе ми да не го взема нощем. Тя не е научила дъщеря си да се оправя сама в живота. Защо се оплаква сега?

Нарциса, ама няма общо раждането на дете с прецаканата контрацепция. В нашата страна все още е позволен аборта по желание до 12 гестационна седмица.

# 112
Спокойно, когато стане на 38 години, детето ще пълнолетно.
Тогава ще си кара младостта.
Иначе просто трябва да направят мили очички и да не ходят по купони за два - три месеца.
Родителите им да а не би по купони да са ходили?
Скоро ще дойде времето на изключително съдържателните разговори между мама и дъщеря за най-добрите пюренца с току-що сварено домашно картофче.
Мама ще спре да мърмори и ако дъщерята не е умряла от интересното ежедневие пак ще си ходи по купони.
Само не трябва да се изнасят, че тогава и това разтоварване от прекрасния живот ще отпадне

# 113
Позволен е, но - извинете въпроса, наистина не съм наясно - заплаща ли се тази 'услуга' и колко?
Има един друг момент - някои хора ги е страх от всякакви интервенции. Такива имат доста причини да вършат гореспоменатото пукане без предпазни средства, които причини са въпрос на мнение - за мен са до една тъпи.

# 114
А дали е възможно поне да не се оплаква от майка си по форумите? Млада била, прецакана, ходи по кръчми вечер, забавлява се. Найс. Може поне да си трае и да приема помощта с благодарност. Или просто да си трае, ако второто и е преко̀ сили.

# 115
На 22 бях с две породени деца. Нямах навършени 20 като се омъжих. Не  е за хвалене ,но си беше нормално за моето време , ако не следваш. Имах причини да бързам, та от трън на глог си беше ,но е друга тема.
 Почти сама съм си гледала децата, помощ или намеса - не можеш ги различи, но вял интерес да помагат , и то само при нужда - на лекар да отида, една вечер на цирк, такива инцидентни.
 Битово - децата мои,отговорност - също.
 Че и  готвех и хранех животните.
 Мъжете не пипаха тогава бебета, та ако е било помощ,  е съвсем малко , отколкото бащите сега помагат и  участват ,но от свекървата. Даже  (колкото да сме били подчинени) бе облекчение да не се намесва.

Нямах кърма за второто и почнах захранване, над 3 месеца малко беше, та свекървата  и не разбра дълго време ,  а като разбра - що не е информирана и не съм я питала. Щот тъй.
 Та се чудя какво стана с хората, защо има проблем да си отглеждаш детето, дори знам  и сега сами майки да се справят с деца и домакинство.
 Изглежда и мъжете и жените днес са  инфантилни да се справят ,деца са до 30-40 .  Защо стана така?

# 116
Става така, защото родителите не ги оставят да се оправят сами, вечно да им помагат и да им казват как грешат и какво да правят..
Няма лошо да се помага, но някои прекаляват и не се усещат,че трябва да оставят детето да греши, за да се научи и да стане самостоятелно.

# 117
Щот младите видяха, че живота може да е хубав, ако не си го прецакаш сам.
Но тези, които са си го прецакали също виждат, че живота е хубав. И е естествено да не са ок.

# 118
Позволен е, но - извинете въпроса, наистина не съм наясно - заплаща ли се тази 'услуга' и колко?

Заплаща се, когато е по желание, а не по медицински причини. Преди години беше около 600, но сега предполагам е доста повече. Говоря за частна клиника и избор на екип.

Авторката изчезна, явно не й харесаха коментарите ни!

# 119

Изглежда и мъжете и жените днес са  инфантилни да се справят ,деца са до 30-40 .  Защо стана така?

Защото животът се промени. Има море от забавления. Дискотеки, молове, пътувания до Малдивите, инстаграм, Дисниленд. Хората имат хиляди опции, за забавен живот, без грижи, като харчат пари само за себе си. Не носиш отговорност за друг, не харчиш пари - кеф. Навсякъде в развитият свят, раждаемостта  пада, поради горните причини.

Авторката е намерила мекото и не е виновна тя, а бабите. Голям зор, да не оставят пълнолетен човек, да си научи отговорностите. Ако не роптаят много, може да гледат бебето поне още 10 години. Авторката пак ще е млада и ще и се живее. Все пак в дискотека с бебе не пускат.

Аз продължавам да се учудвам, защо родители спестяват на децата си (особено момичета) истината за отглеждането на деца. Не, не е лесно. Голяма отговорност е. И е  минимум 18 години постоянен труд за да направиш човешко същество.

Общи условия

Активация на акаунт