Страх ме е че не мога да се оправя сама с бебчо !

• 7 151
  • 165
  •   1
Отговори
# 90
Мда, аз аз аз.
"На мен ми харесва така, на мен също ми е трудно, на мен пък никой не ми помага".
След като на вас ви е ок или пък сте по-зле значи тя се лигавела ли беше?

# 91
Разбира се, че се лигави.
Безработна помагала финансово?
Бабите ù гледат детето, за да може тя да ходи по кръчми, но я е страх, че тя не може да се оправи, в сегашно време?
Зле да им е на всички с толкова тежък живот.

# 92
+1 за Fever…От какво толкова се страхува, ако тя гледа детето през деня. През нощта даже би следвало да е по-спокойна от гледна точка на това, че бащата е с нея.
Мен също ме е било страх, ама не от детето, а от задавяне, задушаване и други подобни истории, които навярно притесняват почти всяка майка.
Нормално е да реагираме остро, все пак имаме деца, а мисълта някое да излезе такова, не е никак блага за душата. Не от гледна точка на ранното майчинство, а че не сме успели да научим отрочетата да взимат правилното решение сами + да понасят последствията от изборите си, правилни или не.
Дадени са много решения, но не се харесват нито на авторката-страдалка, нито на защитниците, които навярно практикуват нейния „спорт”

# 93
Да, лигави се.
На нас ни е окей, защото сме си приели отговорностите. И да, една част от нас не се нуждаят от помощ. На други наистина им е трудно,  но няма кой да помага и дават всичко от себе си.. и се справят. Но при наличие на помощ и пак нещо да хленчиш, видиш ли, че хората, които ти гледат детето негодуват, че хойкаш по кръчмите, а те ти вършат задълженията .. си е лигавщина. И видиш ли, страх я е как ще се справя сама. Те щото всички други майки, които си гледат децата без чужда помощ са някакви свръхчовешки създания.

# 94
Не знам. Въпрос на интереси.
За мен на 20 години си е нормално време за купони.
Сега някоя от вас да е на 20 години с двумесечно бебе?

# 95
  • София
И за мен 20 е съвсем нормално време за купони, затова и родих много по-късно. Но с мъжа ѝ са избрали да имат дете.

# 96
  • Great Britain
И защото за теб е така всички трябва да бъдат като теб.

# 97

Абсолютно съм съгласна, че 20 е време за купони и който е на това мнение не ражда толкова рано. На тази възраст трябва да си в университета и да живееш студентски живот.

Който е родил дете, да му мисли и да си го гледа. Не е на 12, все пак. Млада е, ще се справи и с липса на сън, и с преумора. Тялото на 20 може да понесе много. А и морето е до колене тогава. Да имаш дете е избор, не й го е хвърлил щъркела пред вратата.

# 98
Дали?
Или някоя закопняла баба ѝ е дала този акъл, че то от Господ дошло и че толкова жени искат дете, а нямат и е редно да го роди, а те са толкова хора и ще ѝ помагат?

# 99
Все пак е над 18, сама трябва да решава за себе си! Като ходи да гласува пак ли чака мама да каже коя бюлетина да пусне?

Едно е баба да помага, друго е баба да отглежда. Несериозно е да ходиш по кръчмите вечер, а майка ти да ти гледа детето!

# 100
Не споря за сериозността.
Казвам, че се е накиснала здраво. И че подозирам намесата на родата.
На 19 (аз по това време завърших средно образование) "- Бременна съм (авторка) . - Иван ко вика (майка, леля, стринка, учинайка)  - Ъм нищо (А)  - Чи хубуу маме ще си го изгледате, и ний шъ помагаме (МЛСУ)
Може и малко по-интелигентен вариант.
Но никой не е ѝ е вкарал малко здрав разум какво я чака в следващите три години, които и не са три.

# 101
Дали?
Или някоя закопняла баба ѝ е дала този акъл, че то от Господ дошло и че толкова жени искат дете, а нямат и е редно да го роди, а те са толкова хора и ще ѝ помагат?

Едва ли. Ако беше така, бабата щеше с радост да обсеби внучето и да си го гледа, вместо да мрънка, че дъщеря ѝ трябва да си поеме ангажимента като майка.
Ако ще си фантазираме сценарии, може пък бабата да ѝ е давала друг акъл – че сега е времето да живее, да учи и да се развива, а дъщерята се е затръшкала, че иска бебе и семейство, защото всъщност не ѝ се учи и да си намери оправдание.

И в моята младост, и сега има такива момичета, които след завършване на гимназия бързат да се омъжат и да родят дете, защото просто не им се учи и не им се работи.
Някои се освестиха по време на майчинството, оцениха значението на образованието и започнаха да учат по-късно от наборите си. Други предпочетоха да си останат със средното.
Съдби и мотиви най-различни.

# 102
Дали?
Смисъл? Ако бабата не помага, да го дава за осиновяване ли, как? Или в някой контейнер в стария сак, че е по-модерно решение?

Каке, по-скоро щерката малко е позабравила кондомите, докато е по живота.

# 103
  • София
Че е време за купони, никой не спори, но защо тогава е родила? Надали насила. С детето идват и отговорностите. Не може и душата в рая, и ...
Бебето е факт. Ако толкова й тежи, защо наистина не го е дала за осиновяване?
Бабата сигурно е по-млада от мен. Като е копняла, нямаше да мрънка или щеше да си роди. Тя явно се оплаква от начина на живот на "истинските родители" и това е точно проблемът на авторката. Как хем да си продължи с купоните, хем майка й да не мрънка. Е, не става, когато си родител.
Тя с тази "помощ" може още няколко братчета/сестрички да си роди.
И аз копнеех и ще си го родя след месец. Големите ми дъщери са по-големи от авторката. Техните деца ще си ги гледат те, аз моите,родителите ми са си гледали техните. Защо се бърка помощта с отглеждане!? Помощ винаги е добре дошла, но не всеки ден с цел купонче и щракане на пръсти.
Имането на деца не е задължително.

# 104
Стига, де, хора, как го описвате майчинството, да му се отще на човек! Simple Smile То мъки адови, то героизъм и отговорности, фатализми, в Софийския затвор изглежда по-примамливо да се настани човек отколкото да роди дете.
Етап от живота е. С добра нагласа е и хубаво, и забавно, и удовлетворяващо. Нито перем на ръка, нито цепим дърва, нито мъкнем кобилиците, нито орем с воловете. Бели кахъри са нашите!

Общи условия

Активация на акаунт