Нашите цветя - обща тема 17

• 34 258
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Българска фирма внася редки видове цветя. Има и вариегатна монстера:

Дали е налична, трябва са се провери. Цената й е УАУУУУ....

От няколко години спрях да давам луди пари и да внасям цветя от Тайланд. За лични нужди го правех, не с цел продажба.

# 151
Перикалиса прецъфтя и другата година ще се пробвам да го отгледам от семена. Оставих го хубаво да прецъфти, дано се получи.

Далиите така са се налели с пъпки и точно след седмица ще са невероятно красиви, няма да мога да им се порадвам като са в активен цъфтеж...

# 152
Прекрасни далии! Обожавам ги.

# 153
  • Мадрид / София
Прекрасни далии! Обожавам ги.
+1

# 154
  • на острова на мечтите
Аз не разбрах, какво й е толкова хубавото на monstera _та!? 500 леФа не вярвам да ми дойде наум да дам за цвете. Но това бих го подминала и за десет. Както казват руснаците, по вкус и по цвет товарища неть...
Прекрасни далии.

# 155
Е хубава си е, но са се оляли с цената няколко пъти.
Сега видях, че спатифилиумът ми е извадил лист вареагата. Аз го мислех за цвят, защото беше навито.

От една цветарска ФБ група. Жената се оплаква от себе си, че мислела да размножи монстерата и да си върне малко от парите, но всеки път като посягала към ножницата се отказвала.
Преди година и сега.😍
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 15:40 от Анонимен

# 156
Момичета здравейте,
купих Детрал да си напръскам розата, че беше хванала акари. Някой ползвал ли го е? Цветето е на терасата, мисля проактивно и другите да напръскам трябва ли да внимавам за нещо? Ако попадне по терасата (пода стените) ще се изветри ли през нощта? Имам куче, а и аз ходя боса... В някои сайтове пише, че е екологично чист и на водна основа, но в други че трябва ръкавици и маски при пръскането, та не съм сигурна как да го ползвавм. Уж гледах да е по безобиден за мен и кучо ... Благодаря предварително!

# 157
Всеки препарат - с маска и очила.
Остави една нощ и си измий после терасата.

# 158
  • Пловдив
Малко гръцки кактус и японски люляк...

# 159
Това е Lagerstroemia или Crape myrtl, познато още като индийски люляк.

# 160
  • Пловдив
Се тая Grinning някъде там, на изток.

# 161
  • Мадрид / София
За вас българско няма ли, а? 🤣🤣🤣

# 162
  • София
Ще питам и тук, не знам кой коя тема чете Grinning

Момичета, моля дайте ми идея какво да насадя в огромно сандъче на южна тераса.

Искам високо растение, поне 50см, може и повече. На терасата е много горещо, слънце пече от сутрин до вечер и е доста ветровито. Но пък живея доста на север, средиземноморски растения не виреят много добре.
Няма да прибирам сандъчето през зимата, така че трябва да е или едногодишно, или студоустойчиво и да понася леден вятър.
Някъде из темите видях красив бамбук в сандъче, хрумва ли ви още нещо?
Аз се сещам за зокум,но зимата няма да издържи.Освен да захващаш малко растение да не ти заема място и зимата да го държиш върте.
Маслината също става,тя трябва да издъжи зимата навън.

# 163
Явно всички се покрихте от жегите или ви мързи да снимате китките.
Един залез от мен за лека нощ 😛

# 164
Magni, бугитата ти са божествени. Ще ме накараш да помъкна някой клон към Германия през октомври. 🤭 Тукашните в градинските центрове не ми харесват.

Общи условия

Активация на акаунт