Нашите цветя - обща тема 17

• 34 261
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • на чист въздух
Да се похваля с новите придобивки

В жегите нотка свежест, но не знам как се казват или как се гледат

# 166
Софт, идея си нямам дали ги внасят от Италия/Сицилия или са местно производство. От един магазин са купувани, но подозирам доставчика е един защото са еднакви навсякъде. Съжалявам че лилавите не цъфнаха заедно с тези. Щеше да е още по-цветно.

# 167
Simple SmileЕни, благодаря за темата Purple Heart!
Аз докато се включа и вие вече почти сте я изписали Simple Smile! Невероятни цветя показвате Heart Eyes!
 Екзотиките на Soft са ми много на сърце, жалко, че тук няма къде да открия такива красоти!
Няколко нови придобивки имам Simple Smile

.
Бубееее, разкошни цветя - страхотни са направо ми останаха очите в тях Heart Eyes  Sparkling Heart!

# 168
О, НАТ,
Много ми хареса това цикламеното. Четох дега ЗС него. Пентас или Египетска звезда.

# 169
Това цикламеното го засадих на двора и умря.

Нат, същата традескантия си купих преди около две седмици и почна да гние. Вчера сума ти листа и клонки отрязах и смених пръстта, не знам ще оживее ли. Сигурно съм я преполяла.

Намерих интелигентно решение за коловете. 😆 Със стария метод много боклук падаше по земята и трудно ги напоявах с вода.

Показвам сингониума ми с розови жилки. Не знам защо стана така, но почна да ми харесва.

# 170
Софт, много ти е интересна колекцията 🤩

Да се похваля с новите придобивки
Скрит текст:

В жегите нотка свежест, но не знам как се казват или как се гледат
Афеландра и сансеверия, първото е чувствително, обича влага и топло, второто е по-търпеливо и се полива по-рядко, но това розовото е боя и не знам как карат с нея.

# 171
Нат, аз искам повече да кажеш за лантаната. Място, поливане, торене?
При теб всичко е хубаво!

# 172
При теб всичко е хубаво!
Слънце, слънце, слънце.
Ето една дори Многогодишна, на пътя в Котор, Черна Гора. При теб също ще стане ми годишна сигурно, Магни.

Мин година бях сложила на пъстра сянка, 3 различни разцветки. Нищо не стана.
Тази година преди 3 седмици сложих едно коремче на мястото на темвнужки. Ами утроена е.

# 173
  • на острова на мечтите
При теб всичко е хубаво!
lantana _та е един от най издържливото храсти, почти колкото олеандрите, за нашия климат. Изобщо не е придирчиво. Издържа на слънце, на студено, на вятър.

# 174
Данилу, а зимата спи ли? Листа губи ли и преполагам поливките рязко се намаляват или чакаме дъждовете? Значи като ви чета се ядосвам че не съм знаела за това храстче по отрано. Ще наваксам де Simple Smile

Последната дипладения как цъфти в жегите, не знам. Другите дори листна маса не правят.

# 175
Магни,депресираш ме с твойте бугита. 😁😍 Много са хубави. Моето още бере душа.
Нат,Софт,много обичам розови и всякакви шарени листа! 🥰
Нямам нищо за показване.

# 176
Ени, половината ми китки берат душа и ми е мъчно да ги гледам. Даже по листата на плумериите има слънчев пригор. Мушкатата са живи умрели, петуниите заминаха, калибрахоетата не са за показване. От новите дето купих в неделя оранжевите цветчета изсъхнаха или ги удавих. Затова показвам едно и също. 😊

# 177
Аа нямам нищо против,просто завиждам благородно и бърша сълзи,щото на моето не му се живее много. 😆

# 178
Лантаната ми е едно от любимите цветя, най-вече заради аромата. Тази година нещо се разсеях и нямам, трябва да огледам из магазините дали не се намират още.
Опитвах да презимувам саксии с лантана на хладно, но загинаха. Май им беше твърде студено.

# 179
Много странно. По принцип са много държеливи. Да не е проблема с корените? Какво не е наред във вида му?

Общи условия

Активация на акаунт