Тема 5; темата за китайски и корейски сериали, все още наречена "Гоблин"

• 31 084
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
  • България
Змей Горянски, корейците са слаби, но китайците са още по-слаби.
Това съвсем не ми помогна да свикна с визията на Yoon Kye Sang.
А сериалът си струва гледането и според мен.
Гледах и последния епизод, историята е хубава, но пуста зодийка, все красивичко търся.Frowning1

# 166
Според мен, не е важно да е красив, а на мен да ми харесва - като при доктор Хаус, който е много привлекателен, но не е образец за красота.
В последните сериали, които гледам, някои актриси (корейки) ми изглеждат пухкави. И лицата им категорично не са с v форма. Не знам дали още държат на този измислен критерий за красота.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 09:45 от pppqqq

# 167
  • пак на Рив Гош
Аз започнах Kiss Sixth Sense, но за момента го оставих настрана, заради другите сериали. Но и аз имам проблеми с кастинга, понеже са подбрали актьори около 10 години по-въдрастни от героите в уеб-тууна, по който е направен (там героите са на 27 и 32 години). И май доста са променили и историята (от малкото, което видях)
А ето как изглеждат в уеб-тууна (точно по наш вкус Wink ) - https://m.webtoons.com/en/romance/sixth-sense-kiss/episode-1/vie … &episode_no=1

# 168
  • България
Според мен, не е важно да е красив, а на мен да ми харесва - като при доктор Хаус, който е много привлекателен, но не е образец за красота.
В последните сериали, които гледам, някои актриси (корейки) ми изглеждат пухкави. И лицата им категорично не са с v форма. Не знам дали още държат на този измислен критерии за красота.
Е, да, мислех че се подразбира от мненията ми. Hug
Даже в тази тема сме на различно мнение за това кой е красив и кой е грозен.
Някой тук намираше Ден Лън за грозен, а за мен е и привлекателен, и красив.
Тия лисичи очи са голям магнит за мен. Затова и Дилън ми допада много, нищо че има много странен нос в профил.
На мен корейките винаги са ми изглеждали пухкави с малки изключения, но това е заради китайките. Свикнах с техните пропорции и всичко различно ме се вижда пухкаво. Sweat Smile
Аз започнах Kiss Sixth Sense, но за момента го оставих настрана, заради другите сериали. Но и аз имам проблеми с кастинга, понеже са подбрали актьори около 10 години по-въдрастни от героите в уеб-тууна, по който е направен (там героите са на 27 и 32 години). И май доста са променили и историята (от малкото, което видях)
А ето как изглеждат в уеб-тууна (точно по наш вкус Wink ) - https://m.webtoons.com/en/romance/sixth-sense-kiss/episode-1/vie … ;amp;episode_no=1
Така със сигурност щях да гледам.
Предпочитам да гледам по-млади хора, нищо че съм на 49 години (все още). Виртуалното ми аз е на около 20 години.
Ако искам бръчки, имам огледало. Yum

# 169
  • вятърничава
Не е като да не сме го коментирали в темата Kiss Sixth Sense (2022). Обсъждахме очите на главната актриса на снимка, която вече не помня коя от вас беше пуснала. Аз харесвам Yoon Kye-sang, изглежда като мъж на 40,а не като анорексичен модел. Ето как изглеждаше като по-млад

В този филм също беше сладък:

Ето го и с дълга коса

Добре, че го подхванахте, та ме подсетихте, че отдавна се каня да го гледам този филм.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 14:07 от bb6

# 170
  • България
Е, то и Алено сърце обсъждаме много пъти, пречи ли му на някого. Grinning
В другата тема забелязах, че сте така строги, но тук се надявам да обсъждаме каквото и колкото пъти ни хареса. Grinning
Обикновено търся нещо, което съм отметнала от темата и когато го изгледам, тогава коментирам по-подробно.
Коментар без гледане мога да правя, ако има някоя екранизация по известно произведение. Само като хвърля поглед на подбора на актьорите и мога да си кажа мнението. Става дума за западни сериали и филми. Там нещата са трагични в последно време.

# 171
  • вятърничава
Обсъждахме го като излизаха новите епизоди всяка седмица. Понеже беше скоро и ако имаш интерес можеш да потърсиш. Специално на актрисата доста обсъждахме очите на тази снимка.
Аз не съм от строгите ветерани,новак съм.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 14:09 от bb6

# 172
  • пак на Рив Гош
Аз нямам проблем да гледам и по-възрастни актьори и такива, които си изглеждат на възрастта (не може всички като мен на 49 да изглеждат като на 18 'сепак Stuck Out Tongue Winking Eye Joy).
Специално в Kiss Sixth Sense при мен проблемът е не толкова в абсолютната възраст на актьорите, а в разликата между представата ми от картинките и образите в сериала. Разминаването беше доста по-малко в She Would Never Know, например. Но това си е в моята глава, де Joy
Наскоро видях, че още един много любим мой уеб-туун (Secret Playlist) ще бъде направен на сериал и там имам силни очаквания към кастинга (главният герой  е идол). Дано да стане.

Нищо ново не съм завършила тези дни, сериалите ми вървят стройно "по план" и всичките са текущи.

# 173
  • вятърничава
Роца, а гледаш ли Today’s Webtoon  ?
Аз го следя заради актьорите, но ми е интересен и механизмът на работа в такива творчески фирми (ако изобщо е реално отразен) и манията по уеб-туун.

# 174
  • пак на Рив Гош
Не още, но планирам да го започна другата седмица, като приключа с Poong, the Joseon Psychiatrist Grinning.
Аз открих уеб-тууновете преди около 2 години, покрай щерката и следя около 15ина в момента.
Между другото, преди време гледах друг сериал, който се развива в сферата на уеб-тууновете, но от по-далече (в смисъл, не показват чак толкова много от творческия процес, а си е повече романс) - To All the Guys Who Loved Me - https://mydramalist.com/57159-the-guy-is-that-guy

# 175
Роца, а гледаш ли Today’s Webtoon  ?
Аз го следя заради актьорите, но ми е интересен и механизмът на работа в такива творчески фирми (ако изобщо е реално отразен) и манията по уеб-туун.
bb6, аз гледах един сериал за една жена, която се води продецунт на WebToons и освен всичко друго обгрижва по всякакъв начин творците - чисти им, тича да им носи любимата храна, урежда им билети за концерта на любимия idol и всякакви такива странни неща Simple Smile
И аз не знам доколко е реално, но и на мен ми прави впечатление, че WebToon-те са голяма мания.

Дописвам - Роца, май точно за този говорех - To All the Guys Who Loved Me.

# 176
Съмнявам се да е вярно. Та нали един от най-известните уебтууни (Lore Olympus, наскоро не съм го чела) даже не е корейски - авторката май беше от Австралия или Нова Зеландия. Всеки си пише от вкъщи и качва когато иска. Естествено, при професионалните художници и писатели, и продуктът е професионален, но това зависи от тях самите.

# 177
  • вятърничава
Съмнявам се да е вярно. Та нали един от най-известните уебтууни (Lore Olympus, наскоро не съм го чела) даже не е корейски - авторката май беше от Австралия или Нова Зеландия. Всеки си пише от вкъщи и качва когато иска. Естествено, при професионалните художници и писатели, и продуктът е професионален, но това зависи от тях самите.
В  Today’s Webtoon художниците също рисуват в домовете си,някой имат екип от помощници, за качването имат срокове разбира се и все са на нокти.Във офиса работят мениджърите на художниците и освен с конкретните си служебни задължение по пускането на уебтууни гасят всякакви пожари от сорта на "ела ми смени крушката" и " скарах се с приятелката ми,тя избяга, намери я!".

# 178
  • пак на Рив Гош
А, да, то не е задължително уеб-тууновете да са само корейски. Аз следя и 1-2 френски, например, а има и доста от англоезични автори. И не винаги ъпдейтите са редовни, някои автори пускат нови епизоди когато могат, излизат в почивки и т.н. Но, като цяло, предпочитам да следя такива с редовни ежеседмични епизоди (които са повечето).
И си е краста, де, като драмите (барабар със същите похвати - сантиментални многоъгълници, завършване на епизода в сюблимния момент и т.н.) Joy
С Lore Olympus аз нещо не се спогодих (графизмът не ме вдъхновява Joy), но щерката е голям фен.

Междувременно се сетих за още един сериал, където една от героините е автор на уеб-туунове, но пак, сферата се вижда по-отдалече - How to be Thirty - https://mydramalist.com/40131-born-in-1985

А Today's Webtoon днес на обед загуби едно място в списъка ми с приоритети. Нетфликс ми пусна Narco-Saints (https://mydramalist.com/54729-suriname) с моя К-номер Едно, та той ще бъде изгледан преди това Blush.

# 179
  • пак на Рив Гош
JoyНямам вече възможност за редакция, та ще трябва да пиша второ мнение.

Довърших Poong the Joseon Psychiatrist (2022) - и сега ще трябва да чакам януари за втория сезон. Тъкмо през целия 12ти епизод се чудех какво толкова ще му разказват през втория сезон, понеже първият си завършва съвсем логично.... ииииии... в последните 2 минути, взеха, та вкараха клиф-хенгъра Joy. Като цяло сериалът е приятен, гледа се леко, типичният "сегук" (заговори, отравяния, предателства, бой с мечове), но с медицински уклон, героите като цяло са симпатични, има си клишета, има си преигравания и хиперболизиране на моменти, Ким Мин Дже гали окото. Не е шедьовър, отговаря на очакванията, 8,5*.

Да се готви Today's Webtoon (2022) - https://mydramalist.com/695899-today-s-webtoon

Междувременно преполових Narco-Saints (2022) - 3 от 6 епизода. Сериалът се води по действителен случай, макар и в сценария да има доста промени, за да го направят, предполагам, интересен за публиката. Първите 30 минути вървят бавно, но после действието започва да се развива все по-бързо и да става все по-интересно и напрегнато. Съспенс, трилър, екшън, оръжия, дрога, кървища... Не те оставят да си поемеш дъх. Актьорите са на страхотно ниво (и не го казвам само заради моя любим Ю Йон Сок, който е тооолкова сладък като говори английски и испански Heart Eyes), а тримата "най-главни" аджошита са просто... тук ми идва да използвам една руска дума, която много точно предава усещанията ми.. сногсшибательные. Засега върви към 9.5 - 10*, а не е от типа сериали, които гледам като цяло. Крайният резултат ще ви го кажа, като го завърша.

А вчера с една дружка бяхме на фестивал, посветен на корейската стрийт-култура... и най-вече на уличната храна Joy. Та пробвахме хрупкави пилешки хапки с леко лютив сос (които правя понякога вкъщи), едни неща като хот-дог (gamja hot dog) - кремвирш и сирене на клечка, обвити в нещо като панировка и след това изпържени и едни като палачинки от тесто с мая и вътре с плънка от захар и канела (hotteok) - страшно вкусни, ще трябва да се науча да си ги правя вкъщи Joy

Общи условия

Активация на акаунт