Тема 5; темата за китайски и корейски сериали, все още наречена "Гоблин"

• 31 080
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Еха, много добре изглежда тази храна Simple Smile
И аз загледах този за наркопласьорите, но ще дам предимство на тези, които съм си запазила. Сега още гледам Шоутайм - лекичък е, още не е дръпнала историята с главния дух (този, който е убил бащата на полицайката); за мен до тук е направо комедия.

# 181
  • Русия
Светкавично изгледах Sh**ting stars - за едно денонощие докато пътувах с влак. Добрият стар ромком без много-много драми. Актрисата я харесвам във всичките й роли, и тук е добра. Актьорът преиграва, но е чаровен хубавец, пък и в комедията наистина го бива. Да си подобри навиците за драмата - и ще може да се гледа без мръщене.
Обикновено като става дума за офис, виждаме гадни шефове и подмолни колеги, но в тая дорама дори конкурентът е готин. Хубава работна атмосфера и симпатични герои.
Хареса ми главният герой - уж голяма звезда, ама несигурен и с комплекси. Героинята е стандартно корейско моме, много жалко, че именно тая актриса се взе за ролята, защото тя практически няма какво да играе тук. Ролята е под нейното ниво, тя може много повече. Харесаха ми епизодите с корейските звезди, които играха корейски звезди (не себе си). Беше забавно. Любимият ми Ом Киджун направо не го познах, но както винаги, беше чудесен.
Лека весела романтична комедия за отмора.

# 182
  • вятърничава
Naili, Kim Young-dae много ми хареса в Смъртоносна изневяра. Мисля, че в Пентхаус също добре се справя.
В Sh**ting stars ролята му беше такава малко лигавичка. Сериалът много ми допадна, всички актьори бяха чудесни и закачката със звездите в ролите на звезди - беше забавно. 🤗

# 183
  • Русия
Забелязах доста актьори от Пентхаус в Sh**ting stars. И други съвместни проекти имат. Или са от една агенция, или са работили с един продуцент. Забавно е. Обичам такива неща.

# 184
Във Време е за шоу продуктовото позициониране е много смешно. То си е направо като реклама. Joy
Сигурно съм отвикнала заради историческите сериали, там няма такива неща ...
А в Ю туб гледах клип за индийска версия (филм за кино, не те продукция) на Хари Потър - там са на по-високо ниво - персонажите от време на време се нареждат пред телевизора и възторжено гледат реклами. Гениално хрумване! Laughing

# 185
  • Русия
В корейските дорами (а и в другите азиатски) много обичат да нагиздят героите с маркови дрешки за реклама. В Sh**ting stars  не му провървя на главния герой и на мениджъра му - бяха навлечени с нещо като кръстоска от бохо и стил от 80-те. Дори техните атлетични и слаби тела изглеждаха ужасно в тия парцали. Добре че жените бяха облечени другояче: пак грозно, но не чак толкова.
Ето го ужасът:
Скрит текст:

# 186
От сериалите (не историческите) съм останала с впечатление, че там мъжете така си ходят - в овърсайз, шарени и раздърпани дрехи...

# 187
  • пак на Рив Гош
Аз пък им харесах жилетките, в Sh**ting Stars, особено тези в безумно ярките цветове. Grinning
За сметка на това имам проблеми със стайлинга на героинята в Today's Webtoon, дето го гледам в момента. Като почнеш от бермудите и ризките с къс ръкав, закопчани догоре, минеш през белите хавлиени чорапи и завършиш с черните, почти мъжки, обувки тип "кундури", просто ми боде очите. Е, имам донякъде проблем и със самата героиня, но това е друга опера.

# 188
  • вятърничава
И аз много харесвах жилетчиците на главния в Sh**ting Stars.
Роца, много си права за стайлинга на героинята в Today's Webtoon. Всеки път се чудя на работа ли отива или на игрището за голф.

# 189
Започнах да гледам Последната императрица - изглежда ми като смесица между пародия и драма, но ще го гледам за сега.
Не очаквах да видя корейската версия на Бъд Спеснър Flushed Laughing Само ще отслабва, или ще мине и през пластична операция? Joy

# 190
  • пак на Рив Гош
pppqqq, как ти върви "Императрицата"? Аз видях, че е с една от любимите ми акртиси (Jang Na Ra) и се почудих как съм го пропуснала, но после видях, че е и "макчанг", та ми стана ясно как Joy.

Аз догледах онзи ден Narco-Saints (2022) - продължи също както и започна - екшън, обрати, дрога, кървища. В последния епизод бяха натъпкали огнева мощ като за двучасов филм с Брус Уилис (Вин Дизел, за по-младите Joy). Действието вървеше бързо, стегнато, нямаше разтакаване, не ти оставя време да скучаеш. Много добра операторска работа и сценография. Тримата главни актьори са просто чудесни в ролите си, както и второстепенните. Няма грам романс, но не му и трябва.
Голяма Черна Точка, обаче - утЕпаха моя любимец ненавременно, та ме лишиха от удоволствието да му се любувам до края. Затова и му дадох 9.5*, вместо 10* (е, и не само Joy)

Почти съм на привършване и на Today's Webtoon, последните два епизода ми излизат днес, та довечера ще ги изгледам. За него съм доста по-раздвоена в мнението си - още не мога да реша дали ми харесва, или не.

Сега се двуомя кой корейски да започна, който да не е на два епизода седмично (от тях имам вече 2 за следващите 2 седмици). На високо място в списъка ми са Адвокатката У, 25-21 и Why Her.

# 191
Малко трудно намирам епизодите с добро качество, но иначе върви. Откачен сериал. Ако трябва да го сравня с нещо като сюжет, то е манга или уебтуун (от онези, които са слабо базирани на реалността, с акцент върху "слабо"). Човек трябва да се абстрахира от това, че подобни ситуации не са възможни в нормалния живот, дори да си представим, че Корея беше кралство. Занимателен е, харесва ми Simple Smile
Харесвам Choi Jin-hyuk - един от малкото мъжествени актьори, които съм гледала в главни роли.
Освен това, от по-възрастното поколение ми допада Kim Myung-Soo, който съм гледала в изненадващо много неща. Тук той играе стар отшелник (на 56 е, той сам се нарече старец), майстор на бойните изкуства - такъв персонаж трябва да подскаже нещо за качеството на сюжета Wink

Между другото, тази песен много ми допадна - някакъв златен хит от 80-те e, мисля, че съм я чувала поне в няколко сериала, но до сега не се бях интересувала да я издиря специално:
Скрит текст:

# 192
  • пак на Рив Гош
pppqqq, мерси! Ще го потърся за гледане... някой ден Simple Smile
Песента не е лоша, лека и увличаща е!

Снощи приключих с Today's Webtoon (2022). Както споменах в предния пост, до края се чудех дали ми харесва или не. Със сигурност няма да го изгледам втори път, както и няма да се нареди сред любимите ми филми.
Какво ми хареса:
- действието в света на уеб-туун-овете
- сънбе-то заместник-редактор (Даниел Чой) - за такъв шеф направо да си мечтаеш
- някои от второстепенните образи и в компанията, и сред авторите, бяха интересни
- възрастният автор на уеб-туун-ове (в ролята Kim Gab Soo)
- развитието на образа на втория "новак" в компанията и по съвместителство, втория главен герой - от надменен отличник и почти гадняр, подливащ вода, до почти душичка.
Какво не ми хареса:
- донякъде главната героиня - на моменти ми беше направо кринджава, особено в началото, с вечно позитивните си викове. После, слава богу, порасна и се успокои (донякъде). Безумният й гардероб вече го коментирах по-горе (в коментарите в МДЛ, една потребителка много сполучливо го оприличи на "гардероба на Дора Изследователката" и съм напълно съгласна с нея Grinning). Не знам защо, всички героини-бивши спортистки или по-"силни" такива, го докарват все с коса на черта и безвкусни тоалети. Сякаш това, че са участвали в почти мъжки спортове, не им дава право да се обличат женствено и добре. Подобно усещане имаше и в тоалетите на героините в Strong Woman Do Bong Soon и Weightlifting Fairy (не й помня името).
- действието - беше сравнително еднообразно и потарящо се - все проблеми с авторите и тъкмо разрешат един, айде идва следващият, но пак горе-долу от същото естество. Можеха да поразнообразят малко. Също така Гадняра в голяма част от сериала просто нямаше какво да прави, освен да гледа лошо и да подхвърля коментари, "нашите хора" си се закопаваха много успешно и сами Joy
- как третираха образа на Shin Dae Ryuk (и как разрешиха конфликта с него) - за мен този герой просто си имаше нужда от професионална помощ.  Може би западното ми възпитание надделява все пак Joy , но все си мислех, че главната героиня в случая просто му пречи.
- неопределеността на романса - таговете на сериала са "бизнес, комедия, живот, драма", "романс" няма. Не е и задължително да има, де, има изключително добри сериали които са само "бизнес" и приятелство и това е ОК (напр. Hot Stove League, Good Manager). В "Уеб-туун"-а, обаче, през втората половина, започват да развиват намеци за сантименти, за потенциален триъгълник и т.н., които, обаче, изобщо не се конкретизират до последните 5 минути и то под форма "аз ти казвам, че те харесвам, ама докато си на няколко чашки, та може и да не си спомняш". Ми то, тогава, по-добре да не бяха започвали нищо (поне за моето сериално светоусещане).
Краен резултат - 7,5* (отговарящ на очакванията)

Започвам като корейски текущ Why Her? (2022) - https://mydramalist.com/683171-why-oh-soo-jae - с любимата ми Seo Hyun Jin. Поне знам, че в него има романс, и то "нуна-романс" Joy

Отметнах и още няколко епизода от китайския Nothing But Thirty (2020) и вече съм почти на половината. Все така ми харесва.

# 193
Днес стигнах до тези анимационни акценти (не знам как иначе да ги нарека) и съвсем ми заприлича на адаптация на манга (нищо, че корейците сигурно мразят манга):

Освен това доглеждам Време е за шоу. Вече съм към края. За мен е доста лек сериал, въпреки престъпленията, трагичната любовна история и злия дух/сериен убиец.

# 194
  • пак на Рив Гош
Днес стигнах до тези анимационни акценти (не знам как иначе да ги нарека) и съвсем ми заприлича на адаптация на манга (нищо, че корейците сигурно мразят манга):
Бая жанрово разнообразие са сложили в сериала, щом са стигнали до анимация Joy
А иначе корейците нали си имат и те manhwa

Аз от снощи насам изгледах 4 епизода от Why Her? и сега започвам пети. Много ме увлече, значи!

Общи условия

Активация на акаунт