За самотата в брака

• 12 564
  • 347
  •   1
Отговори
# 225
Ами добре, аз като съм юрист, сигурно моите юридически работи са пълна каша, при сключване на договори все ме мамят, но вие ми вярвайте, че вашите интереси мога да защитя!

# 226
  • Great Britain
Наша обща отговорност и вероятно грешка е, че се събрахме с толкова различни характери.
Сигурно това, че не изкарва много пари му влияе, но аз никога не съм го нападала за това. Винаги съм го подкрепяла. Така, че не знам...
Какво работи мъжът ти?Проблемът на тази двойка е финансов.Не се унижаваи да го караш да те прегърне.Няма да стане.Прегърни го ти.С разменени роли сте.Съжалявам.

# 227
Интелигентни хора би трябвало да знаят, че дете не се прави, когато отношенията са несигурни и има такива кардинални разминавания. Еле пък и второ..
Аз точно затова мисля, че хич не е за ожалване мъжлето, много добре знае какво прави и какво иска да постигне с това си поведение.
Колко от вас познават човек със средно и доктор по... в семейство?
Човекът си е хванал перспективна жена. Това го е привлякло и решил, че я обича, защото е на друго ниво от него. Бързал да  правят дете, за да не се усети тя и да и мине тръпката, за да избяга.
Вече като е вързана бременна и спира секса, щото мисията е изпълнена. Като започне да има претенции, седи сърдито и е чувствителен в отделна стая, за да вменява чувство за вина. Така хем не му се налага да се пъне за нещо, хем жена му ще се пъне да се променя и да му угажда. През това време ще и направи второ с 2-3 секса макс, за да е хептен без изход.
Колкото и да анализира авторката и да се променя, няма да е достатъчно и няма нищо да подобри. Човекът са му минали пеперудите и първоначалното привличане. Той не иска и не харесва такива жени като нея. Но не иска и да се разделят, защото е сметнал, че е по-удобно да разчита на нейните пари и да я обвинява цял живот в неговата "кастрация", отколкото за заживее с продавачката в била, която ще му пили, че е неудачник и нямат пари, и хич няма да се съобрази с неговото емоционално състояние.

# 228
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ами добре, аз като съм юрист, сигурно моите юридически работи са пълна каша, при сключване на договори все ме мамят, но вие ми вярвайте, че вашите интереси мога да защитя!

Емоциите не са договор. Ако беше така, нямаше да съществува рекламата и маркетингът ☺
Също всеки, който е следвал нещо хуманитарно, ще ти каже, че познанието в тази област е крайно субективно, ерго винаги ограничено.

При правото това не е така.

# 229

Има хора не могат да си контролират добре своите чувства и емоции, тва може да няма общо с професионализма им. Скоро разбрах за едни изпълнения на моя позната, професионален психолог, при скандал с мъжа и. Ми моята я мислих за много дива в тва отношение, ама тази направо я надминава с две обиколки.

# 230
  • София
Скрит текст:
Но и мъжът да работеше и печелеше повече, комплексирано-еманципирано поведение тип "модерна работохоличка-всичкознайка" пак би било (сексуално) отблъскващо за всеки мъж.

И защо тя да е комплексираната?!
Съжалявам, но мъжете сте готови по пода да пълзите, за да търсите с лупа подобни безумни доводи, че сте по-по-най, а в крайна сметка отчаяно се прикриват собствените комплекси!

Ако за теб успелите жени са сексуално отблъскващи, други мъже не мислят така.
По-скоро май ти търсиш безумни неща, където ги няма.
Аз в предния постинг ясно написах, че спекулирам и нямам предвид конкретно авторката. И всеки да си мисли какво му е положението сам. Няма нужда да го повтарям непрекъснато.
Ние всички спекулираме, никой не знае цялата картина.
Така че е абсурдно да ме нападаш.
Нямам нищо против успели жени, не съм писал изобщо това.
От друга страна, познавам доста успели жени, които си стоят сами. Успяването в кариера не е гаранция за лично щастие и признание от другия пол.
И не винаги, но понякога именно някои качества, които помагат в успехите им, пречат в отношенията.
Ако някой(я) си мисли, че точно кариерният успех ще му гарантира добър личен живот, секс и признание определено има повече шанс да спада в по-напред описаната категория.

# 231
""".грейспирит:
..От април 2021 правим неуспешни опити за бебе. За сравнение забременях декември 2019 със сина ми от първия път. Така че не се учудвам ако има някакви негативни последици. Надявам се само да са временни. ...¨""

greyspirit,  хайде си представи,  ако някой прави такова напрежение над детето ти, ако натиска  и придиря н а сина ти или дъщерята???.
Ще ти е гадно,нали???
А защо  тогава го правиш намъжа ти?

Поне признай, че именно ти
 се мяташ между това да искаш/натискаш/притискаш за второто бебе  и видите ли, ако не стане- развод.

Много емоционално и прибързано.
Хора, вие сигурно сте на  35-40г, бъдете по-улегнали.
Бъди по-търпелива, женската утроба не е инкубатор, мъжът не е разгонен глиган, заек или ...
Умен човек  си все пак, разбираш ги тези работи.

Пожелавам  ти щастие, разбирателство и мир в дома,
да преодолеете  трудната фаза,
да излезете от тази буря по-силни,
и ако и двамата искате да дойде и  така мечтаното от теб бебче.

п.п.: който каквото и да си пише, само вие дваматаа си знаете всички подробности.
Слушайте и разума и сърцата си.
За да избереш този мъж, значи е имал много добри качества, с които те е привлякъл.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 21:27 от Еделвайс7

# 232
  • Great Britain
"""...От април 2021 правим неуспешни опити за бебе. За сравнение забременях декември 2019 със сина ми от първия път. Така че не се учудвам ако има някакви негативни последици. Надявам се само да са временни. ...¨""

greyspirit,  хайде си представи,  ако някой прави такова напрежение над детето ти, ако натиска  и придиря н а сина ти или дъщерята???.
Ще ти е гадно,нали???
А защо  тогава го правиш намъжа ти?

Поне признай, че именно ти
 се мяташ между това да искаш/натискаш/притискаш за второто бебе  и видите ли, ако не стане- развод.

Много емоционално и прибързано,
хора, вие сигурно сте на  35-40г, бъдете по-улегнали.
Бъди по-търпелива, женската утроба не е инкубатор, мъжът не е разгонен глиган, заяк или каквото там който си иска
Психолог си все пак, разбираш ги тези работи.

Пожелавам  ти щастие, разбирателство и мир в дома
 и  така мечтаното от теб бебче.
Много объркан и неразбираем пост.Едингащаплява.

# 233
Именно авторката дава зор за бебе...

Тя ще разбере като прочете...

Женският организъм има нужда да се възстанови след раждане, да попълни запасите.
И тогава се раждат здрави бебета.

П.С.:
Забременях непланирано  и докторът (зав. отделение в болница)ми каза: 
не, ти не искаш просто бебе, ти като всяка майка искате здраво, умно, красиво, великолепно, прекрасно бебе. Ами природата си знае работата!!! Ние докторите много често само наблюдаваме.....
( да, исках го това бебе, но прокървих още втория месец... организмът ми бе слаб...)

Авторке, имай търпение, дайте си време.
Като се успокиш и бебето ще стане.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 19:21 от Еделвайс7

# 234
  • Great Britain
именно авторката дава зор за бебе

тя ще разбере като прочете
Малко по-грамотно не можеш ли да пишеш? Главни букви, препинателни знаци и т.н.

# 235
Един през друг започнахте да и давате съвети на тая жена как да се държи, че да не смачка мъжа си, понеже образована, пари и всичко тя в повече....
Хайййде де, тя ли сега да си сипе пепел на главата, че е успяла и да стъпва леко като върху натрошени стъкла около него?!?
Ми да наляга парцали тоя мъж - да учи, работи(ако трябва и на две места), в противен случай, да я уважава и обича, да се радва, че има кой да плаща кредита и имат избор, нали? Щото можеше и тя да е със средно или безработна и неосигурена и да се чудят за памперси или за ток.
И да е щастлив с избора си.

# 236
Баланса е труден. Винаги! Като ходене по горящо въже.
А фактите бяха вадени, като горещи кестени. Когато може!
Всеки сам си взима решенията и си носи последствията, но чуждата гледна точка е добър балансьор.
И авторката получи такива. В изобилие.
Сега, може да реши как да продължи. Информирано.

Това му е готиното на форума. Анонимно. Опит. Различни гледни точки. Н@чукване на канчето. Сравнение.

# 237
Най-тежката заблуда - с необратими последствия - е, че (още) едно дете би сплотило вече разклатени отношения.

Авторке, звучиш като разумна жена.
Не допускай тази грешка!

# 238
Нищо общо с проблема на авторката, но когато чета някои мнения се убеждавам, че соцът ни е изиграл лоша шега по отношение на възприятията за ролята на жената. Тук се беше установил модела на равната по отговорности жена в трудово отношение, но пълния патриархат в семейно такова. Може би затова в България на много мъже им е все още трудно да се адаптират към концепцията за равнопоставеност,не само на работа, но и вкъщи. Няма да коментирам крайности като мнението как жената трябва да запази ореола си на слабост, за да запази либидото на мъжа, надявам се за повечето мъже това да е смешно. Но не е редно очакванията към жените са да бъдат независими финансово, феи на семейното добруване вкъщи, разкрепостени и иновативни в леглото, разбиращи и толерантен към емоциите на партньора, за да могат да се борят за вниманието на мъжете си. Подобни очаквания само към единия пол показват пълна липса на разбирането за взаимност и партньорство в едни отношения. Всичко, което мъжете очакват от жените е прекрасно, липсата му ни отдалечава от идеалите ни за връзка. Но надявам се мъжете, а и жените им , си дават сметка, че липсата на същото това отношение у тях също вреди на връзката им. Жените успешно се адаптираха към новите си роли, за съжаление мъжете тук като че ли изостават в това отношение.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 22:32 от Lora Lay

# 239
От цялата работа разбрах, че мъжът не желае да се разкрие и да коментира конкретно нещо, но пък продължава да спи в другата стая. Това е към момента. Да, казал е нещо и то е , че тя го притиска/ да си каже/, а той не желае. Авторката, като много жени, иска да разбере какво става и да, има право на това. Но, може и да се разведе, без да разбере какво точно се е случило между тях. Тогава, просто, трябва го остави зад себе си и да се концентрира в настоящето, което вече е без него и в бъдещето. Миналото насилие не е без значение, той носи голям товар, но не се знае какъв и как точно. Може и той сам да не се разбира или , да се,  но да не желае да отива твърде далеч в споделянето, защото се чувства уязвим.
Липса на секс по време на бременност, не е чудо невиждано. Важното е, какво стои зад този факт. Но, при тези отношения, не може да е разбере.
Авторката може да му даде пространство за известно време да се определи какво иска. След известно време, не мисля че има смисъл да продължават заедно. И двамата казват, че все още се обичат, но това все още,  по-скоро ми звучи тъжно, а не обнадеждаващо. Звучи ми като признаване и осъзнаване, че са пред края.
Ново бебе- категорично нье. То и няма как да стане от другата стая.

Общи условия

Активация на акаунт