Мнения за гимназии в Пловдив - 3

• 50 706
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, бихте ли споделили впечатления от училището, преподавателите, нивото на обучение и дисциплина? Ако има и други родители на деца, които учат там или в ХГ, ще помоля и те да се включат с мнение. 🙂
След като при нас драмата класиране-приемане - записване приключи сега сме на вълна учебници. Искам да попитам дали някой е запознат кога се обявяват какви учебници ще трябват на учениците от 8 клас в СУ"Свети Патриарх Евтимий". Или трябва да изчакаме първите учебни дни и самите учители да кажат какви учебници да купуваме.

# 616
Скрит текст:
AsitaNew, не е към мен въпросът Ви, но ще изкажа мнение и аз. Синът ми е много доволен! Доколкото разбрах учителите по език са едни в подготвителен и други нагоре. Неговата учителка по немски е Владимирова и мога да споделя само положителнии впечатления. Нов език му е и учеше цяла година с огромно желание. По математика учителката също е прекрасна. С българския удариха греда и се надявам догодина да сменят госпожата

Съжалявам, че ни се разминават мненията, но в нашия набор 2005 тя беше най-слабата учителка по немски. Иначе за МАТ и БЕЛ съм съгласна.
Аз наистина нямам никакви забележки към нея. Срочните класни са еднакви за всики немски паралелки и той изкарва пълни шестици. Може би от догодина ще стане ясно, ако има пропуски.
Моите отзиви от родители също са, че това е най-слабият преподавател по немски в 8-ми клас. Много субективна била в оценяването, ако си и симпатичен всичко е цветя и рози, но ако попаднеш в черния и списък била доста злопаметна и можела да ти почерни дните. За мен беше необяснимо изказването и пред децата още началото на учебната година /2020г/че смятала да напуска, намерила си по-добра работа, където нямало да се занимава с еди какви си .... ученици. Не можех да повярвам, че учител ще си позволи подобни лични отклонения и дилеми пред учениците, но го чух от няколко места.
Явно сме от богопазаните Simple Smile всеки път на родителска среща споделя суперлативи за сина ми. Щ видим как ще е тази година

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 09:50 от geo_antonina

# 617
Здравейте, като първо желание сме писали Мг с английски и имаме реален шанс да сме вътре.Какво ще кажете за първата година в Мг?Натоварващо ли е? В седми клас спряхме курсовете по английски ,та се питам дали в 8в Мг може да ги продължи или ще му е натоварено

# 618
Нищо натоварващо няма първата година в МГ.

# 619
Не се притеснявайте за английския в МГ. Почват го отначало, като нов език. Ще се справи детето и без уроци.

# 620
Здравейте ,аз не се притеснявам ,че няма да се справи,напротив.Доста над нивото си е за възрастта ,целим надграждане  и да му е по-лесно при взимаме на сертификатите по -нагоре, както и догонване на езиковите.
В кой клас става трудно в Мг.?До колкото разбирам трудно е в езикови първата година , а в Мг кога?

# 621
Какво значи да става трудно? В езиковите е трудно, ако е нов език - на английския какво да му е? В МГто е по-лежерно от това, което виждам...
А защо не направо езикова, вместо да догонвате с курсове?

# 622
Защото математика също му върви ,а в езиковата не мисля,че е на ниво.С курс или уроци ще е по- лесно с езика.Доколкото съм чувала средата в Мг също е ок.Вторият  избор е езикова ,но не английски.

# 623
  • Пловдив
Ами според мен решете математика ли ще учи, език ли...Сега сериозно, никъде не се учи, във вида, в който вие сте учили едно време! Може би най-трудно е за децата с нов език в 8-ми клас, ама аз и тогава не съм забелязала моето момче да се е презорило...Но чувам за момичета с немски, които са плакали от зор!
Английския моят си го караше паралелно с курсове, освен другите 2 в училище, та и сертификат взе, и да ви кажа и математиката профил си върви...Та според мен е въпрос на избор на среда, не на математика..

# 624
  • Пловдив
Не без значение е и локацията на бъдещото училище. Пет години ще пътува, помислете и за този фактор.
За мен, на тази им възраст повечето са абсолютно неориентирани за бъдещето си. За голямата дъщеря главния фактор да изберем  МГ е, че живеем в квартала. За ЕГ трябваше да пътува много. Не е срещнала трудности през никоя от 5-те години обучение. Чак в 11 клас реши и полудя да учи в НАТФИЗ. До този момент, никакви мераци и наклонности не е имала, освен танците, които са били неизменна част от живота и/спортни, народни, модерни, кей-поп, акробатична гимнастика и т.н./ Така, че от МГ литна към НАТФИЗ. От МГ-то и останаха прекрасните приятелства. И да изпъква с математически знания над средното ниво в артистичните среди Wink

# 625
Моят син също е в МГ и се занимава с танци от 6 годишен. В НАТФИЗ не го виждам чак, но пък нито едното не пречи на другото.
Как езиковата да не е на ниво? Това пък от къде дойде? Какво ниво трябва да е, като са преди МГ на матурите след 12 клас...
В МГ, конкретно в Пловдив, гимназиалния етап не е точно както си го представях, ако говорим за нива... Но детето ако си учи, ще си учи където и да го запишете. Ще се изненадате, че както му върви математиката, рязко може да започне да получава 3ки и 4ки ...

# 626
От моя гледна точка никак не е лежерно в МГ, учат си децата стабилно. Учителите са изискващи доста, не толкова даващи в някои случаи. Аз съм възпитаник на ЕГ и нищо лошо не мога да кажа , но слушайки какво се случва там - доста по-лежерно ми се струва Simple Smile За всички е ясно, че нивото никъде не е същото - нито учители, нито ученици, нито родители... Аз лично съм много доволна от средата на моето дете в момента- основен момент за мотивацията да се върви напред.

# 627
  • Пловдив
Защото математика също му върви ,а в езиковата не мисля,че е на ниво.

От опит мога да кажа, че нивото на математиката в езиковите е доста високо, справка ДЗИ-тата.

# 628
  • Пловдив
Ех това пътуване ... деца пътуват от Асеновград, от Раковски, от селата. Някои идват да живеят в общежитие /на квартира. Голям проблем е да се сменят два автобуса.

# 629
  • Пловдив
И предишните години сме коментирали темата за пътуването - има доста родители в града, за които е важно да не се губи много време в път. Тяхно право си е, както и обратното.

Общи условия

Активация на акаунт