Мнения за гимназии в Пловдив - 3

• 50 724
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
AsitaNew, Невена Ичевска ми беше класна преди 150години, когато аз бях ученичка. Като тръгнах на уроци за кандидатстване , частната учителка се хвана за главата с мен LaughingLaughing Доста слаб преподавател е , а аз винаги имах 6ци при нея
Е явно оттогава доста е вдигнала нивото, защото много добре подготвя учениците
На синът ми му преподава една година и бях страшно доволна
И Тошева му води, нея по не я харесвам, много сложно обеснява и дава толкова объркани тестове, че всички отговори може да са верни, с това я запомних
Синът ми ходеше на школа при Бистра Иванова-впечатлена съм от нея
Тя беше много млада тогава, явно е развила потенциала си. Наистина беше много отдавна и се радвам, че има положителна промяна

# 361
Н. Ичевска беше класна на сина ми 5-7 клас. Аз трудно комуникирах с нея, което не е съществено по темата, но като преподавател е желязна.

# 362
  • Пловдив
За мен Невена Ичевска е страхотен учител. Моите впечатления са, че децата подготвяни от нея са машини, нямат грешка. Цялата си подготовка  за изпита след 7 клас дъщеря ми дължи на нея и то само от наученото в час. Нито на частни уроци, нито на курсове е ходила някъде другаде.

# 363
Може да има разлика между прогимназия и гимназия. Гайдаджиева слезе от 12. клас на 5. и ги почна от първия ден с тези и говореше с тях като гимназисти, а в 7. ги побърка от ОЛВ. Ще видим какво ще е нивото след НВО, но има доста деца вкл. моята дъщеря, които се готвят само в училище за него. А дъщеря ми казва, че така увлекателно водела часовете по литература, че може цял ден да я слуша и толкова много неща им обяснява за произведенията, които никъде не можело да се намерят. Разчепквала им ги е до най-дребния детайл.  Другите преподаватели само са замествали за по няколко часа, но щом дъщеря ми им е запомнила имената, явно е имало защо. 
Иначе МГ има много кусури и късите клечки се падат основно на паралелката с немски (от моите 3-годишни наблюдения все при тях няма учители или не стават), по-малко на едната паралелка Системно програмиране (в другата като че ли събират деца, които са били 5-7 клас в МГ) и накрая идват вече английските паралелки. Паралелките, в които продължават от 5. клас по правило от няколко години си продължават с техните си преподаватели, а на 5-7 клас все още не слагат слаби преподаватели, нали все пак някой трябва да я защитава тази слава на "елитно" училище. Лошото е, че нагоре нещата не изглеждат вече толкова розови, не знам дали е заради децата и пубертета им, заради преподавателите или и заради двете.
Ама като гледам основно се споделят и плюсове, и минуси за МГ. Кажете и за ЕГтата, че при нас е триумене. Ако можеше немската паралелка в МГ да не е с най-късите клечки, сигурно щеше да е по-лесно.

# 364

Иначе МГ има много кусури и късите клечки се падат основно на паралелката с немски (от моите 3-годишни наблюдения все при тях няма учители или не стават), по-малко на едната паралелка Системно програмиране (в другата като че ли събират деца, които са били 5-7 клас в МГ) и накрая идват вече английските паралелки.
При нашият набор -9 клас, най-късата клечка е за програмистките паралелки, и то и за двете, защото учителите са еднакви
Немската тази година я пое Симеонов по математика
Да видим дали и при синът ми няма да има положително развитие догодина
Най-добре да си в А или Б, там е сигурно ,че слагат най-читавите учители

# 365
  • Пловдив
Подреждането по паралелки в МГ не е според бала. Дъщеря ми беше с един от най-високите за паралелките с английски, които предпочиташе, но не е в първите 2 паралелки, където остават болшинството деца от 5-7 клас и се "допълват", без да знам на какъв принцип. Аз не съм "ходатайствала", не съм и недоволна.

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 18:06 от Lara1

# 366
  • Пловдив
Никога не бих търсила начин детето ми да "допълва" вече изградена за три години паралелка. Предполагам, че за някои родители е въпрос на престиж детето им да е точно в А клас, но дали си дават сметка как ще се чувства то там поне в началото. Ако има 15 свободни места е едно, ако има 5-ситуацията е съвсем друга. Може да се впише чудесно, но личните ми впечатления са, че на новодошлите деца е повече от трудно. Ако можеше да се избира бих избрала напълно нова паралелка.

# 367
Детето ми завърши А паралелка в МГ и се разбираха чудесно с новодошлите от самото начало.

# 368
  • Пловдив
Детето ми завърши А паралелка в МГ и се разбираха чудесно с новодошлите от самото начало.

Разбира се, че е възможно. Със сигурност децата са добре приети, но колективът вече е изграден, учители, родители и деца се познават. Старите ученици си се чувстват като у дома си, при тях няма никакъв стрес. Аз изказах мнение на база на личните си впечатления. За съжаление съм виждала тежки драми, точно в следствие на родителска намеса. Провокира ме мнение някъде по-горе, да се търси начин детето да бъде точно в старите паралелки.

# 369
Дъщеря ми е 11 клас в МГ, с немски език. Имаше много висок бал, но искаше да учи немски в МГ.
Относно учителите - осми клас изтеглихме късата клечка с учителя по МАТ, дамата направо отказа децата от математиката.
Всяка година нов учител по математика....
От тази година са с Лилова, много са доволни децата, ние също.
Класната ни е по БЕЛ - В. Михайлова. Страхотен преподавател и човек. Децата ни, избрали да учат математика, прописаха есета и тръгнаха по литературнхи състезания благодарение на нея.
Дъщеря ми избра профил химия и биология.  Тази година изпуснаха страхотен преподавател по химия, с много знания, изискваща много от децата, дамата се премести в училище в Тракия.

# 370
Търся отзиви за паралелките Икономическа информатика и Електронна търговия

Синът ми е 8 клас електронна търговия. Учат много английски, всяка седмица имат тест и уорд чек. По информационни също се учи, проекти, сайтове, по групи, индивидуално, презентации. По останалите предмети е на приливи и отливи - месец или два нищо и после тест. Ако има някой с двойка - дават му да прави презентация и си я поправя 🤷♀Това за физиката най-често. Тази година заради кратките часове изпитванията бяха кофти - 3-4 деца на първите чинове ги изпитват писмено, а в същото време учителят си предава новия урок. И хем не могат да се съсредоточат, хем изпускат урока.

# 371
  • Пловдив
Бих казала, че късите клечки в МГ са за професионалните паралелки, особено Компютърна графика. Сега завършващите имаха за 5 години трима-четирима свестни учители - В. Михайлова по БЕЛ, Терзиев за кратко по математика и Тенчо ( за съжаление не помня фамилията) по история -Учители, които предизвикаха и задържаха интереса по преподаваните от тях предмети. Математиката като цяло - тотал щета (не мога да изброя колко учители смениха, кой от кой по-зле, а отивайки в математическа гимназия, очакваш поне математиката да е на някакво поне приемливо ниво). Нищо добро не мога да напиша и за тези по професията, с изключение донякъде на Тотева. Пълно разочарование и пропиляване на висок бал е това училище.

# 372
  • Пловдив
.... Пълно разочарование и пропиляване на висок бал е това училище.
Много депресиращо обобщение.

А каква е алтернативата в Пловдив за деца, които не са нито хуманитарен тип, нито си падат по езиците и си обичат математиката!?! (това май не за първи път го задавам тук.... )
WorriedUnamusedWeary
Изключвам преофесионалните гимназии, защото не мисля, че от тази възраст знае каква професия ще упражнява...

# 373
Ореол има там, но си остават професионални паралелки като вид и следващите от това ограничения във втори гимназиален етап...

# 374
  • Пловдив
Ореол има там, но си остават професионални паралелки като вид и следващите от това ограничения във втори гимназиален етап...
Би ли разяснила малко какви са тези ограничения във втори гимназиален етап?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт