Мнения за гимназии в Пловдив - 3

• 50 666
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Иска МАТ, и аз се опитвам да я разубедя, осебено като гледам таз годишните резултати, но засега без успех!
Да не говорим, че се бори за СУ. Имам още по-малко от година време.

# 436
Аз не разбирам защо се прави това извращение с ДЗИ по мат?! Кому е нужно да се дават невъзможно трудни задачи? В същото време се пледира с много високи резултати от ДЗИ на Езиковите и Хуманитарните? Наистина не разбирам идеята. Не че има нещо логично в цялата ни образователна система …:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 437
След ЕГ има ли шанс да се бори за ТУ в чужбина или матурата по математика е задължителна? Изобщо, какви са възможностите с ЕГ да се продължи с компютърни науки? Твърдо не иска МГ.

# 438
  • Пловдив
Не знам доколко би го спънала матурата, но някои университети в чужбина искат хорариум по МАТ. Пак зависи от университета.

# 439
  • Пловдив
В ЕГ има профил Математика и хорариума от часове го имаш , просто не се явяваш на матура по ПП Математика, а избираш ДЗИ Език. Има доста деца приети в чужбина в ТУ

# 440
  • Пловдив
След ЕГ има ли шанс да се бори за ТУ в чужбина или матурата по математика е задължителна? Изобщо, какви са възможностите с ЕГ да се продължи с компютърни науки? Твърдо не иска МГ.
Има шанс, разбира се. Хорариум МАТ го прави с избор на профил МАТ. Някои не искат матура по МАТ, други искат. По-трудно би било за някои специалности, като архитектурата, за които искат и матура по физика, или техен изпит по физика. Като цяло хорариума се изисква основно по МАТ, което може да се получи от ЕГ, вече след това ако не държиш ДЗИ имаш шанс с техен изпит

# 441
  • Пловдив
Аз пак да си кажа - всичко зависи от изискванията на университета. Едно е в Нидерландия, където също има разлики в изискванията между отделните университети и преди 2-3 години хорариумът по МАТ от ЕГ не достигаше за някои от тях, друго е в Германия, където има специалности без ограничения в приема и такива с определени бройки за прием или такива с допълнителни изпити, трето в Австрия, четвърто и пето във Франция, Италия, Швеция, Дания, Испания.
Как да ти каже някой дали на нечие дете ще му трябва  ДЗИ по МАТ, като не се знае в кой университет се цели, нито в коя държава се намира този университет. Няма как да се даде еднозначен отговор ей така, по принцип.
Има теми за студенти в отделните държави, на първите им страници има събрана много информация, има линкове за какво ли не. Който се интересува, има какво да чете.

# 442
  • Пловдив
На сина ми не му стигаше хорариума по математика за Дания. Завърши Френската, преди 8 години. Наложи се да кара допълнителни курсове, за да набере нужните точки.

# 443
  • Пловдив
След днешната матура, моята седмокласничка вече не е така категорична за МГ като първо желание (МАТ с АЕ)...
Мислех, че сложното свърши с НВО-тата, а то може би, предстои.
Имайки предвид разговора по-рано за профилите в 11 и 12 клас, и лесни и трудни ДЗИ-та, какво бихте препоръчали за дете с афинитет към математиката?
...
Разбира се, ще сложим МГ на първо място, ама както ми обяснява за представянето си днес, нямам големи надежди за конкурентен резултат.

# 444
След днешната матура, моята седмокласничка вече не е така категорична за МГ като първо желание (МАТ с АЕ)...
Мислех, че сложното свърши с НВО-тата, а то може би, предстои.
Имайки предвид разговора по-рано за профилите в 11 и 12 клас, и лесни и трудни ДЗИ-та, какво бихте препоръчали за дете с афинитет към математиката?
...
Разбира се, ще сложим МГ на първо място, ама както ми обяснява за представянето си днес, нямам големи надежди за конкурентен резултат.

Изчакайте резултатите. Миналата година минималните балове са към 420, което се постига с 2*80. Въпросът е тя какво иска.

# 445
  • Пловдив
При изпит, след който следва класиране, не е важен резултатът сам по себе си. Важно е къде се намира детето в общото класиране. Изчакайте резултатите и тогава ще мислите кое и как да редите.
Не знам в Пловдив някъде да има профил МАТ освен МГ.

# 446
  • Майничка
И в трите ЕГ има профил математика в 11 и 12 клас.

# 447
  • Пловдив
И в трите ЕГ има профил математика в 11 и 12 клас.
С добри учители да допълня, Радев (ЕГ Пловдив) също се харесва от учениците и в неговите часове има дисциплина. От Руската Богданска (МАТ профил) също много я харесвам.

# 448
  • Пловдив
...ама и зам.директорката в ЕГ преподавала профил МАТ в 11 и 12 клас, а тя била "много гадна" (цитирам сина си)
😎

# 449
  • Пловдив
Ако детето иска да учи френски език, коя гимназия е по-добър вариант Руската или Френската?

Общи условия

Активация на акаунт