На море в Гърция 2022 - IV

• 70 082
  • 790
  •   1
Отговори
# 465
Е, чак толкова страшно не е. Наистина е натоварено околовръстното шосе на Солун, малко като електронна игра, обаче има ясни и големи табели за навсякъде. Дори да влезеш в града, пак лесно се излиза за Халкидики покрай летището, по централен булевард (предполагам, че повечето губещи се са за там).

Атина вече е по-високо ниво на играта, там си е гадничко на места Simple Smile
Този коментар потвърждава моето мнение, че да шофираш в Гърция и по-точно в/около Солун е по-опасно, отколкото в България/София.
Аз лично, ако мога ще си спестя риска да съм като на електронна игра, когато в колата се возят децата ми. Не защото нямам увереност в нашите способности като шофьори, а заради всички други бесразсъдни шофьори.
Подобни опасни ситуаций, ако влизаш/излизаш през Илинден не видяхме.

# 466
  • Пловдив
Е то зависи накъде отиваш. Ако си в западна посока няма как да скипнеш Солун. И чак пък някакви драми с трафика не съм виждала. Явно не сте шофирали в Албания или Истанбул примерно 😜

# 467
Околовръстното на Солун си е ок. Нищо кой знае какво. На Цариградско в трафик е далеч по-опасно. В трафик е по-напрегнато, но ако ви е драма, просто минете с гугъл реално пътя и се ориентирайте визуално къде са отклоненията.
И нашите деца се возят вече стотици пъти там все пак.
Jul, и Палермо и Неапол. Wink Или на магистралата до Милано.

# 468
  • София
В никакъв случай не мисля, че шофирането около Солун е по-опасно от това в България. Напротив! Минавали сме много пъти, даже и аз съм карала. Натоварено и динамично, но не и опасно

# 469
В Гърция винаги ми е било спокойно на път с кола. Гърците карат много равномерно и поне до този момент не сме имали случай някой да ни натиска, святка, засича и т.н. У нас е ужас шофирането. Всеки път се моля да стигнем живи там за където сме тръгнали.

# 470
Винаги съм се чувствала доста по-сигурна по пътищата в Гърция, отколкото в България. Опити за изблъскване от пътя, летящи и светещи дълги-къси в най-бързата лента и подобни не се сещам да съм виждала. Лъскавите и бързи автомобили са сигурно 1/100 от тези у нас. А по нашите пътища си скъсваме нервите. Последно по отсечката Черноморец-Бургас видях една акция с мигранти, един запален камион и тежка катастрофа. Не е зле като за има-няма 30км.

# 471
Аз не разбрах защо да оставяте колата? Ферито не вози коли ли?
Не, не вози. Само пешеходен е.

# 472
Щом Околовръсъното на Солун аз го минавам, значи не е драма 😄
За пояснение- не обичам да карам извънградско и на непознат път.Но една година ми се наложи аз да шофирам София-Касандра и обратно, и се справих екстра.Даже мъжът ми викаше постоянно, докато минавах Околовръстното: “По-бавно, по-бавно”, а обикновено казва, че
карам като американска бабичка.Табели има и са големи, виждат се отдалеч и трудно човек да се обърка, а дори да се влезе в града, от главните улици много бързо се измъква човек.Така че шофирането там да не ви притеснява.
Виж, в Италия, Турция, Найроби в Кения и големите градове на Латинска Америка, няма да шофирам посмъртно.😄

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 23:33 от ДХ3

# 473
  • София
Пък и е безплатна въртележката около Солун. 😃 Наш приятел, не знам как го е постигнал, но беше платил три пъти тол-а, докато успее да хване правилния път при Лептокария. 😂

# 474
Не смятам, че околвръстното на Солун е нещо непреодолимо. А пък който се притеснява и пътува от Кавала в посока Касандра например, може да мине напряко през Халкидики. Малко планина се минава, но за сметка на това движението там е много спокойно.
Виж, за мен трафикът в Кайро е най-големият мармалад.

# 475

Аз не разбрах защо да оставяте колата? Ферито не вози коли ли? Иначе малко галимация, но се излиза и влиза обратно с колата. Отписват и записват. Ние така пътувахме Айвалък - Лесбос и обратно.
[/quote]
Не качват коли.
В момента търся и вариант през друг остров.. 😒
Вие до Лесбос качихте ли колата?

# 476
Ако последните две години не са направили някакви грандиозни промени не виждам какво точно ви притеснява в солунското околовръсно? Минавал съм го много, много, много пъти и никога не съм имал проблеми.

# 477
  • Пловдив
В момента търся и вариант през друг остров.. 😒
Вие до Лесбос качихте ли колата?
Качихме я, да. За там возеше 8 коли в посока.

# 478
Доклад от Халкидики, Неа Фокеа. Вчера пристигнахме благополучно със само половин час чакане на границата, мога да препоръчам апартаменти Sunflower. Има ги в букинг. Стопанката е изключително любезна и се радва на българи, защото има приятели от Благоевград. Апартаментът ни е с просторна дневна с два дивана и вътрешни стълби към 2 спални, вярно мънички са, но това няма никакво значение. Имаме 3 широки тераси, климатици (не сме ги ползвали, също и телевизията). Има добре оборудвана кухня с посуда и голям хладилник, пералня, леглата са удобни, хавлиите меки, нищо повече не ни трябва. Паркира се навсякъде, освен на центъра - квартирата ни е точно на центъра, но вечер след 18 часа слагат бариери и става пешеходна зона.
Селцето е спокойно, вчера бяхме за кратко на един от плажовете и след малко тръгваме да обикаляме из района.

# 479
  • София
Околовръстното на Солун не е абсолютно никакъв проблем.

А в Турция не можеш да оставиш колата и да напуснеш държавата без нея.

Общи условия

Активация на акаунт