На море в Гърция 2022 - IV

• 69 849
  • 790
  •   1
Отговори
# 75
  • София
В Кавала най ми харесва източния плаж, на излизане от града. Безплатен паркинг, душове и съблекални. Чадъри, сламени и безплатни. В центъра, близо до парка също има плаж, там не сме ходили.
Източния е много претъпкан и шумен.
За обикаляне - самият град със старата си част, околните селца с техните плажове - Палио, Ираклица.

# 76
Много благодаря, ние сме резервирали уж близо до градския плаж, та няма да ни трябва кола, ще разглеждаме из града. Като се ориентираме, живот и здраве догодина може за повече време да отидем и тогава ще разглеждаме околни плажове. За два дни толкова.

# 77
Може ли отзиви за къмпинг Натура, регион Ксанти? Мислим да бъдем на палатка - плажът става ли за деца? От снимките в интернет ми се вижда, че няма много сенчести места... Ако някой е посещавал, моля да сподели подробности.

# 78
Здравейте! Знаете ли дали има някакви ограничения за броя на хората, които могат да пътуват в една кола, свързани с пандемията? Чета,че може само шофьор + трима пътници, а ние сме пет и то не от едно семейство.

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 13:42 от brieta

# 79
Здравейте, някои знае ли къде мога да закупя евро в  Неа Перамос или каква е таксата за теглене от банкомат?

# 80
Taксата зависи и от банката ви. Няма как да знаем, към коя банка сте.

Направете си Curve. Какво е Curve - гугъл.

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 14:38 от aiwabg

# 81
Вълнувам се от разказите за близките дестинации вече. Районът на Кавала ли е по-подходящ или на Ситония нещо да търсим. Кое бихте предпочели?

# 82
Ситония с две ръце и половина, но не точно сега. Внимателно с избора на район, за да не се набутате в туристическо и побългарено.

# 83
Ситония с две ръце и половина, но не точно сега. Внимателно с избора на район, за да не се набутате в туристическо и побългарено.
За септември ще гледам и пак ще се допитам тук. Записала съм си Сикия и Сарти.

# 84
Сикия е добре. Сарти по моя вкус - никак, други го харесват. Вижте също Каламици и около плажа Трани Амуда.

# 85
  • Varna
Здравейте,
Ще ходим в Лименария - Тасос.
Може ли да ми препоръчате хубави плажове и кръчми?
И ако може малко напътствия - смятаме да хванем ферибота от Керамоти има ли вероятност да объркаме нещо, на Гугъл карти не ми излиза пристанището ?

# 86
  • Някъде там на юг...
Shimbite,
Аз също съм за Ситония, ако това има значение. Нашето семейство харесваме Торони и Порто Куфо, но плажовете в тази част бързо стават дълбоки.

beki81,
Ако обичате да се гмуркате или шнорхелинг, аз бих препоръчала Trypiti beach.

# 87
И ако може малко напътствия - смятаме да хванем ферибота от Керамоти има ли вероятност да объркаме нещо, на Гугъл карти не ми излиза пристанището ?
Няма опасност да объркате нищо. Керамоти е изключително малко селце с една главна улица, която води към пристанището. Освен това този уикенд опашките за ферибота са стигали до табелата за влизане в селото.

Около Лименария и Потос са по-хубавите плажове - Псили Амос и Нотос харесвам аз, но има и доста други. За таверни не мога да помогна.

# 88
  • софия
При избор на място за хранене се доверявам на Трипадвайзър. Гледаме снимките и четем отзиви, като националността на писалия е от основно значение. И тази година нямахме пропуск с него. Винаги отзивите за местата се припокриват с препоръки от местни. Но не мога да преценя дали може да му се има доверие за Северна Гърция.
Друг успешен критерий е да се избере място, което посещават гърци. Докато са разхождаш това лесно може да бъде видяно.
В малките населени места с една таверна също не сме имали греда, но и те не са в популярните за балканските хора дестинации. Винаги ще помня една таверна в селце, през което минавахме на Лимнос. Дори името на селото не помня, но беше едно от най-вкусните места, на които сме сядала. Таверната беше единствената с просто "меню" от 10 неща.

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 16:53 от zvаnchе

# 89
Здравейте,
Ще ходим в Лименария - Тасос.
Може ли да ми препоръчате хубави плажове и кръчми?

Да не бъркате Лименария с Лименас, където е пристанището? Вижда се в мапса.

Общи условия

Активация на акаунт