На море в Гърция 2022 - IV

• 69 906
  • 790
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Някои преминавал ли е през Маказа тази събота посока Гърция? Интересува ме трафика, към колко часа е по-спокойно?

Маказа стана много претъпкан последните години защото стана основен ГКП за румънците , а и е много малък. Особено пък събота . Последните години  предпочитаме Петко войвода и Златоград именно заради тарапаната.
Колкото до времето ДЕДО е пълна загадка - веднъж както бяхме тръгнали към Фанари началото на септември и стигнахме Свиленград така задуха , заваля и загърмя , че вместо надясно завихме наляво и спряхме чак в Саръмсаклъ и цяла седмица слънце , море и кеф . Пак  началото на септември на Тасос купувахме анцузи , а  началото на октомври седмица слънце , море и кеф на Евия и на обратно като стигнахме Кавала така задуха и заваля , че пътя не се виждаше.

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 09:38 от peterky2002

# 121
Може ли препоръка за хубава таверна в Агиа Ефимия? А има ли хубава таверна в близост до Миртос?
До Миртос хапнахме в кафе George в Диварата. На самото шосе е и лесно се намира. Беше вкусно и учудващо евтино. И имаше комплимент десерт, което вече си е рядкост...

# 122
Здравейте! Ще се радвам да ми помогнете! Планираме с наши приятели да си направим едноседмична разходка в края на септември от Кавала на юг , може би до Атина! Искаме да разгледаме хубави места и забележителности, като отсядаме за една, две нощувки някъде, разглеждаме и продължаваме пътуването. Бихте ли ни помогнали да ни дадете съвет, кои места си струва да се разгледат? Виждам, че тук пишещите имат богат опит . Благодаря ви и хубаво лято на всички!

# 123
  • София
Здравейте,
Ще съм в Атина за около 2 седмици през септември заради няколко концерта и имам 4 свободни дни за уплътняване. Един ще използвам за Егина заради фестивала на шамфъстъка, обмислям и едно/двудневно трипче до Порос и Хидра.
Моля за препоръка за още места в относителна близост до Атина, достъпни с фериот (не съм шофьор).

# 124
Може ли препоръка за хубава таверна в Агиа Ефимия? А има ли хубава таверна в близост до Миртос?

В Агия Ефимия вечеряхме в таверна Посейдон, най- крайната на пристанището. Храната беше много добра, обслужването също.

# 125
Може ли актуална информация за водно такси до Фтери - чета, че може от Зола и от Агиос Кириакос, но не разбрах понастоящем и от двете места ли може, има ли разписание или когато се сформира група? Важно ми е, защото ние сме в Агиа Ефимия и ще ни отнеме време придвижването натам, а сутрин не успяваме да сме достатъчно експедитивни, за да гоним точен час. В нета не намирам актуална информация, а само някакви стари пътеписи.

# 126
Агия Кириаки е плажът на Зола. Зола е село в планината, т.е. няма как да хванете водно такси оттам Simple Smile

Най-добре е да ги потърсите предварително

В близост до Миртос препоръчвам таверна Александрос, както и Black Sheep в Макриотика.

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 13:50 от Параход

# 127
  • София
здравейте,
Резервирах почивка за септември в Псакудия, Ситония. Интересува ме ако някой е бил там тази година, как е положението с чадърите и шезлонгите. Преди години, имаше такива към хотелите на първа линия /нашия хотел няма/, но имаше и чадъри и шезлонги към заведенията, които можеше да се ползват безплатно, естествено при консумация. Все още ли е така? /не обичам да мъкна плажни принадлежности/

# 128
Здравейте!Каква е таксата за теглене на пари от банкомат в Гьрция?За първи път ще пътуваме.

# 129
  • София
Здравейте!Каква е таксата за теглене на пари от банкомат в Гьрция?За първи път ще пътуваме.
Отваряте си тарифата на банката издател на картата, и там трябва да пише. Различните банк имат различни тарифи.
Вижте и препоръчаното преди няколко страници приложение Curve за възможността за теглене без такси

# 130
  • Някъде там на юг...
Да се включа по темата с банкоматите. Опит от преди половин час. В края ня почивката сме и ми се наложи да тегля 100 евро. Таксата за теглене от банкомата беше 2.50 евро. Банкомата беше на Eurobank, картата ми е от пощенска банка. Към тези 100 евро има и комисионна.
Получих смс за разход на стойност 213.18 лв.
Извода е: вземайте си повече кеш или плащайте повече с карта Simple Smile

# 131
Следващия път - Curve Wink

# 132
  • Някъде там на юг...
Aiwabg,
Не ме разбирайте като да се оплаквам. Просто малко попрекалихме с почивката Blush Само споделям опит, че много въпроси имаше в последните страници.
Аз съм толкова old school, че Curve сигурно ще спрат да го ползват докато се осмеля да го сваля😅

# 133
A то и той не е мана небесна , има си ограничения, но все пак е полезна екстра Simple Smile

# 134
Aiwabg,
Не ме разбирайте като да се оплаквам. Просто малко попрекалихме с почивката Blush Само споделям опит, че много въпроси имаше в последните страници.
Аз съм толкова old school, че Curve сигурно ще спрат да го ползват докато се осмеля да го сваля😅
Аз явно съм още по олд скул, щото изобщо нямам идея какво е това😎

Общи условия

Активация на акаунт