На море в Гърция 2022 - IV

• 70 118
  • 790
  •   1
Отговори
# 345
Два пъти сме пътувалидо там, единия път за Лефкими, втория за Корфу,  първия път имаше задръстване на главния път преди още да влезеш в порта. И точно това сега ме обърква. Ако карах тогава аз, щях да помня, но като кара съпруга и съм се отплеснала. Мерси Параход.

# 346
  • Варна
да уцеля и плажът да е хубав и мястото за настаняване да е по нашите изисквания, пък и да е близо до границата. Засега правим опити, само два пъти сме били в Гърция и не се решаваме да шофираме още на юг...

Последните поне десетина години мисия невъзможна особено за Северна Гърция , разбира се двете шантави ковидни са изключение. Общо взето и по островите . Тук таме като Евия , особено Южна ама да не е уйкенд , щото пък тогава атиняни наводняват и пак става г*.. до  г*..  Всъщност по рехаво сме намирали и между Солун и Волос , там рядко се срещат българи - повечето са сърби и македонци , разбира се последните няколко години и румънците се намесиха решително почти навсякъде . Затова и дните от 15 юни до 1ви септември директно сме ги изключили - хем топло  хем твърде тъпкано за нашите разбирания Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 авг 2022, 08:32 от peterky2002

# 347
Кратката ни почивка беше повече от хубава, в края на месеца планираме вече по-дълга до Паралия и посещение на остров Скопелос, може би и Алонисос. Първият ми е голяма мечта да го видим, за втория, както дойде и ако остане време.

# 348
Здравейте,

Интересувам се дали е хубав плажът и не много дълбока водата в района на Аспровалта и по-точно Неа Врасна(не знам как се произнася).
В момента съм на плажа на Неа Врасна и пиша този пост от там.Ами, лично на мен не ми е по вкуса.Все едно съм на някой плаж от Южното Черноморие.Водата мътна,зелеене, иначе е топла, няма вълни.Става дълбоко веднага след влизането.Плажът е широк, ситни камъчета, премесени с пясък.Няма навалица . Контингентът е предимно сърби,македонци, румънци, малко българи и гърци.

# 349
  • Once there was a Hushpuppy...
Много ви благодаря за отговорите! Темата и хората, които пишете редовно сте изключително полезни.
Засега се отказах от Неа Врасна.  Преди всичко ни се иска да имаме хубави емоции от плажа, плува ни се, а дълбокото не ми е по вкуса.
Ще погледна още места.
Пак ви благодаря!

# 350
  • София
Ние търсим настаняване на Халкидики август месец , но всичко е пълно и ми се виждат супер завишени цените .
Вече под 150евро студиа  няма, може би септември ще е по-евтино ! Ако някой знае нещо свободно да ми пише .

# 351
Здравейте,

Интересувам се дали е хубав плажът и не много дълбока водата в района на Аспровалта и по-точно Неа Врасна(не знам как се произнася).
И аз не съм очарована от плажа на Неа Врасна - бяхме там преди осем години. Камъчетата мен не ме притесняват, но водата, водата не ми хареса - не е гръцкото синьо и бистро. Аз го запомних този плаж и с относително бурното море. Цяла седмица морето не се успокои, при все, че нямаше силен вятър и предположих, че там просто си е силен прибоят.
И по “мое време” Врасна беше пълна със сърби.

Току-що направих резервация за Неа Муданя и започвам да проучвам плажовете в района. Не сме по дивите плажове, търсим относително урбанизирани, с чадъри и шезлонги, да има места за хранене (готвено). Ако някой има впечатления, моля да сподели.

# 352
  • София
В последния момент ни се отваря възможност за още една почивка и мислим да отидем на Гърция пак. Принципно ходим на Тасос, но за 4 нощувки не си струва дългия път според нас.

Започвам да чета темата назад, но ще съм благодарна, ако някой препоръча място за настаняване в Неа Перамос и околностите, в буукинг няма нищо свободно за нашите дати и мисля директно да пиша имейли/звъня, за да запазя, ако са си заделили нещо извън буукинг (доколкото знам така процедират собствениците). Предпочитаме да е студио/апартамент с бокс, но не е задължително.

Последна редакция: ср, 03 авг 2022, 14:37 от Mini Rebel

# 353
Здравейте,

В момента съм на плажа на Неа Врасна и пиша този пост от там.Ами, лично на мен не ми е по вкуса.Все едно съм на някой плаж от Южното Черноморие.Водата мътна,зелеене, иначе е топла, няма вълни.Става дълбоко веднага след влизането.Плажът е широк, ситни камъчета, премесени с пясък.Няма навалица . Контингентът е предимно сърби,македонци, румънци, малко българи и гърци.
Така ли изглежда?  П.П. Питам защото горната снимка е правена на Каваци миналото лято. Тази е направена от съфорумка миналата седмица. Ясно се вижда колко е бистра водата, колко приятен е пясъка и че не става рязко дълбоко. Напълно е възможно вие да имате различно възприятие за хубав плаж и съответно показания от мен да ви се струва мътен, рязко дълбок и каменист, но за много хора това да не е така и да им хареса. Предполагам, че ще е полезно да пуснете някоя реална снимка от Неа Врасна за да може човек да прецени по-добре.

Последна редакция: ср, 03 авг 2022, 19:25 от Мъфин

# 354
Здравейте! Някой може ли да сподели, дали има превоз (влакче, такси) от центъра на Ставрос до района на хотел Калма Бийч?

# 355
В събота има ли вариант за морски транспорт от Ханя (Крит) до Санторини?

# 356
  • при моите деца .....
И ние резервираме за Неа Врасна.
Бързо организирана почивка, почти всичко пълно....
Ако не ни хареса плажа ще ходим на Ставрос.
Живи и здрави, като се върнем - ще пиша.

# 357
  • София
В събота има ли вариант за морски транспорт от Ханя (Крит) до Санторини?

От Ханя изобщо няма морски транспорт до Санторини, поне фериботен такъв. Има от Ретимно и Ираклио. От Ретимно до края на август е в четвъртък и събота. От Ираклио всеки ден има.

https://ferries.gtp.gr/greek-ferries/ferry-ports#03/08/2022|

# 358
Благодаря Ви!

# 359
  • Русе
И ние резервираме за Неа Врасна.
Бързо организирана почивка, почти всичко пълно....
Ако не ни хареса плажа ще ходим на Ставрос.
Живи и здрави, като се върнем - ще пиша.
Той плажа на Ставрос май е по зле.

Общи условия

Активация на акаунт