На море в Гърция 2022 - IV

• 70 121
  • 790
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia
Здравейте! От съвсем скоро се оборудвахме с маски за шнорхелинг. Интересува ме къде най-близо до кой близък до БГ плаж можем да се насладим на пищен подводен свят? Наскоро се върнахме от о. Амулияни и там разгледахме плажовете. Там най-богат на рибки беше Карагация.
Не сме гмуркачи, нито пък можем да плуваме, но на едни 3- 4 метра дълбочина можем да сме с маски. Сещате ли се къде можем да се любуваме?

Тасос е супер за тази цел, много плажове там са подходящи.
Също така – районът на Торони (откъм крепостта е идеално за шнорхелинг).

# 316
  • ВАРНА
Здравейте ! Моля за препоръка за туристически агенции за почивки в Гърция . Иска ни се преди 15 септември да отидем някъде, фаворит са ми Санторини ( за съжаление тук оферти чак след 20.09 намерих )  и Закинтос, със самолет предпочитаме, засега само оферти на Бохемия и Руал гледахме. Може и на лично, благодаря предварително, всякакви мнения ще са ни от полза Simple Smile

# 317
  • София
Здравейте ! Моля за препоръка за туристически агенции за почивки в Гърция . Иска ни се преди 15 септември да отидем някъде, фаворит са ми Санторини ( за съжаление тук оферти чак след 20.09 намерих )  и Закинтос, със самолет предпочитаме, засега само оферти на Бохемия и Руал гледахме. Може и на лично, благодаря предварително, всякакви мнения ще са ни от полза Simple Smile

Защо ви е агенция? Съвсем лесно е и сами да си го организирате.

# 318
  • Варна
Александропулис - Макри - Дикела

# 319
На Маказа преди малко минахме за 1 час. В 9ч. бяхме на границата.

# 320
Здравейте, удачен вариант ли е да се запази хотел в Теологос на Тасос и да се пътува с колата до различни плажове? Влюжени сме в този град.
Здравейте! Ние се завърнахме вчера от Тасос и ми е прясно още затова ще отговоря Simple Smile Ако смятате да пътувате всеки ден до различни плажове можете да се настаните спокойно в селцето на Теологос - само на 10км е от Потос, където е най-близкото място с плаж. Ние бяхме настанени в Потос и ходехме всеки ден до различен плаж, в интерес на истината не сме били на плаж в самия Потос. Пътят до Теологос е хубав, широк, взима се бързо. Придвижването на острова е много приятно, има един основен път, който обикаля целия остров и е много живописен, поне  за мен беше много приятно придвижването из острова, завоите са поносими, нямах никакъв проблем, а по принцип ми става зле. Не знам кога ще ходите, но в момента е балкански ад там - преобладават румънците, малко по-малко сърби и българи. Иначе островът е прекрасен - зелен, жив.
Миналото лято бяхме на Закинтос с Бохемия, ползвахме ги основно заради чартъра. Взехме си кола под наем и си обикаляхме сами. Иначе предлагат някакви организирани групови екскурзии, но ние никога не ползваме такива, когато летим с агенция, сами си правим програмата и не се съобразяваме с други хора.
Сетих се, че и на Санторини бяхме с агенция преди 4 години  - пак основно заради чартъра, там ползвахме градски транспорт. Пак имаше местен екскурзовод, но просто беше излишно. Грамотен човек може и сам да си направи програмата и да си намери начин за транспорт.

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 10:09 от Elyon Brown

# 321
  • ВАРНА
Благодаря за отговорите, трябва да уточня, че сме от Варна и на плажове и заведения сме се нагледали, търсим по-скоро обикаляне по природни забележителности, красиви гледки, екопътеки, нещо различно от БГ. Затова Санторини и Закинтос са ни фаворити засега.  Със самолет, цял ден да губим в път с кола ни е много, времето е кът 😊

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 10:19 от morgana07

# 322
  • Once there was a Hushpuppy...
Здравейте,

Интересувам се дали е хубав плажът и не много дълбока водата в района на Аспровалта и по-точно Неа Врасна(не знам как се произнася).

# 323
  • София
Divi_86 Kissing Heart
Благодаря за изчерпателния отговор Blue Heart . Точно на време, днес  тръгваме

# 324
Интересувам се дали е хубав плажът и не много дълбока водата в района на Аспровалта и по-точно Неа Врасна(не знам как се произнася).
Не сме почивали там, но сме се отбивали да разгледаме района.
Едър пясък и дълбок бряг.
Плажът е голям и предполагам пренаселен юли и август.

# 325
Здравейте! Имам резервация за края на август и началото на септември за Скиатос - Трулос. Опцията за безплатно анулиране изтича след 4 дни, но малко се разколебах, защото фериботът освен че е доста скъп, но е и доста неудобен като часове (на отиване е много рано сутринта и трябва да пътуваме цялата нощ, а на връщане е надвечер и пак трябва да пътуваме вечерта и на следващия ден да сме на работа), а нямаме възможност за гъвкавост в датите, нито за междинно спане някъде на отиване и/или на връщане. Затова моля за мнения дали Трулос е добър вариант за настаняване на острова и въобще плажовете заслужават ли си усилието и парите - в смисъл дали са пренаселени или спокойни, има ли по-диви, но все пак достъпни плажове, морето топло ли е, по това време на годината има ли ветрове като онези, за които скоро се писа за други острови, има ли хубави гледки по острова, има ли интересни места за посещение.
Трулос, както и всички останали плажове в тази част на Скиатос, са класическите пясъчни плажове, заради които хората ходят на море - плитки, с фин пясък, добре развита инфраструктура, достъпни по асфалтов път и т.н. Повечето от тях са доста туристически, като цяло островът е такъв, но могат да се намерят и спокойни места. На този бряг ветрове или студена вода няма. Може да духа на северния, където са по-дивите плажове.
За посещение - може да се отиде с корабче до недостъпния по суша плаж Лалария, до островчето Цугрия, манастирът Евангелистрия може да се разгледа, разни старини в единственото градче-столица.
Има и дейтрипове до съседните острови Скопелос и Алонисос.
Ако цената за ферибота не е проблем за вас, аз не бих отменила почивката. Макар и силно туристически (добре е да се подготвите за това), Скиатос е един от най-хубавите острови.

Относно междинната нощувка, не мога да дам съвет. Ние винаги, когато можем, си я вземаме. Специално за Волос сме тръгвали и след работа и пристигали в 11-12 вечерта, спим и на сутринта хващаме ферибот, така че в тази посока е напълно достъпен вариант и без да се отсъства допълнителен ден.

Не правете като нас вчера - прибиране в 2:30 през нощта след шест часа на ферибота и 5 часа в колата, е, днес съм на работа Simple Smile (това се отнася не само за Divi86 Simple Smile)

# 326
Параход, благодаря ❤
Това, че е силно туристически, малко ме притеснява. След сравнително спокойните плажове на Кефалония (с някои изключения, разбира се) си представям как, ако попаднем на претъпкани, яко чадъростани и безлични пясъчни плажове, мъжът ми ще мрънка, че сме карали посред нощите и сме дали не малко пари за ферибот, за да сме в някаква лудница. Той беше ужасен от Макрис Гиалос и каза, че ако повечето плажове на Кефалония са били такива, е щял да предпочете Неа Перамос. Е, добре, че не бяха, а бяха страхотни ❤
Надявам се и на Скиатос да ни хареса 😊

# 327
Според мен Кефалония също е извънредно туристическа в последните години, с някои изключения на п-ов Пали. Макри Ялос го давам като пример за плажен кошмар от 10 години минимум Simple Smile

Така че това не бива да ви плаши. Има някои извращения на Скиатос, но са малко. Природната красота компенсира. Къде ще отседнете на Трулос?

# 328
  • София
Параход, добре дошла на родна земя! С нетърпение очаквам разказа и снимките ти от почивката.

# 329
  • София

Не правете като нас вчера - прибиране в 2:30 през нощта след шест часа на ферибота и 5 часа в колата, е, днес съм на работа Simple Smile (това се отнася не само за Divi86 Simple Smile)

В неделя от тръгването до влизането вкъщи минаха 14 часа. Редовно ги правим тези глупости и после едва изкарвам първите 1-2 дни в офиса.

Общи условия

Активация на акаунт