На море в Гърция 2022 - IV

• 70 078
  • 790
  •   1
Отговори
# 435
На Илинден два пъти имаше точно по една кола освен нашата. Вече само от там ще минаваме!

Освен всичко друго самия път не е лош и мнооого спокоен и даже Кавала и за местата по на север и по къс.
Аз лично доста се стресирах от околовръстното на Солун. Въпреки навигацията се врътнахме 2 пъти докато нацелим - освен че е страшно овъртяно, като купа спагети е, и всички караха адски бързо и засичаха и изпреварваха неправилно.
Казвам го като човек шофираш в София ежедневно.
И това доста ме притеснява мен. То добре че не сте влезли в грешно отклонение, че тогава не знам къде трябва да завъртиш, за да се върнеш.

# 436
  • Sofia
Мда, излезеш ли от Околовръстното в неправилна посока, после няма връщане. Въртиш като ненормален.

В Атина е същата лудница с трафика. Забравихте да споменете извиращите отвсякъде и неспазващи никакви норми на движение мотоциклетисти и мотопедисти.

# 437
Е, чак толкова страшно не е. Наистина е натоварено околовръстното шосе на Солун, малко като електронна игра, обаче има ясни и големи табели за навсякъде. Дори да влезеш в града, пак лесно се излиза за Халкидики покрай летището, по централен булевард (предполагам, че повечето губещи се са за там).

Атина вече е по-високо ниво на играта, там си е гадничко на места Simple Smile

# 438
Не съм съгласна, има толкова много табели на околовръстното на Солун. Не съм сигурна в спомените си, май и номера имаха главните изходи.
Можете да си помогнете, който се чувства неуверен, предварително да си погледнете, кой изход ви е нужен и кои са предните един-два.
В случай на подобно объркване се спира навигация и гледаш, къде се движиш или я задаваш наново, защото започва да прехвърля по безумни пътища към първоначалната цел обикновено.

# 439
  • София
Привет от Кефалония

В момента сме в Ликсури, има доста туристи, но е търпимо положението. До сега сме  посетили : Миртос , Асос, Петани, Агия Киряки, Вути, Кси. Днес сме на Лепеда, но следобяд ще се местим на друг плаж. Вчера посетихме Фтери, пеша. Трудна е пътеката и за най-голям ужас бях с чисто нови туристически обувки. Такива рани ми направиха отзад на глезените, че сега всяко влизане във водата е агония. В интерес на истината слизането ми беше много трудно, жестока жега беше. На връщане беше в пъти по-добре. Имаше вятър, облаци, идеално време за катерене.
Храната бива. Александрос в Диватата го посетихме 2-3 пъти, в Зола обядвахме в Stou Tsagkari, някои неща бяха свършили, много късно отидохме- 15:00-15:30. В Ликсури намерихме вкусни гироси. Ще посетим и Мимоза или Авил довечера. Ами това за сега. След два дни се местим в  Песада. Чухме ,че в района на Аргостоли било голяма лудница, но каквото такова.
Параход, как се казваше онзи плаж който препоръча с онова образувание във водата което понякога се вижда, друг път не?
Уж си го бях отбелязала в гугъл мапс , но не го намирам

Последна редакция: вт, 09 авг 2022, 07:39 от nellyli

# 440
Параход, как се казваше онзи плаж който препоръча с онова образувание във водата което понякога се вижда, друг път не?
Палиолинос.

Изплувал и потънал (снимките не са мои)

Приятно прекарване на острова!

# 441
  • Пловдив
Я да си пробвам късмета - някой да има информация за автобусите на Турист Сервиз от Солун за България - от къде тръгват, спазват ли разписанието, има ли наблизо къде да се паркира, че да натоварим пътника? Всичко по логистиката ще ми е от полза, защото ще трябва да натоварим лицето само преминавайки от там /пътьом през Солун/.

# 442
# 443
  • Пловдив
Звънях. То ще трябва и билет от някъде да се купува, защото онлайн се купува, ама не съвсем. Плащаш и взимаш билета от офис.

# 444
[quote author=Hushpuppy link=topic=1465510.msg45120319#msg45120319

Току-що направих резервация за Неа Муданя и започвам да проучвам плажовете в района. Не сме по дивите плажове, търсим относително урбанизирани, с чадъри и шезлонги, да има места за хранене (готвено). Ако някой има впечатления, моля да сподели.
Паралия Дионисиос
Благодаря, чекирала съм го вече и ще го уважим. Ще се спуснем и по западната страна на Касандра, че там не сме ходили - Сивири, Посиди…
И Афитос непременно

# 445
Здравейте,
Някой има ли почивал на о.Самос?
Чудя се за Септември дали да не го посетим
Малко е трудно с ферибота, доата е скъп през Атина, но сме решили да го хванем от Кушадасъ и ще вземем рент а кар на място или АТВ

# 446
Има постове на Розова маслинка от това лято, съвсем малко назад в темата. В предишна година писа и адашката ти Миленка_д.

Сигурно си видяла, че освен през Атина и Турция, има и вариант за ферибот от Кавала (а след 10.09. е даже от Солун).

# 447
  • София
Розова маслинка беще на Самос скоро.
Ние спахме 2 пъти в Питагорио през септември 2020 по пътя към и от Патмос. Много ми хареса там. А има и други прекрасни места на острова. Ние пътувахме със самолет от Солун - бързо и  удобно.

# 448
Има постове на Розова маслинка от това лято, съвсем малко назад в темата. В предишна година писа и адашката ти Миленка_д.

Сигурно си видяла, че освен през Атина и Турция, има и вариант за ферибот от Кавала (а след 10.09. е даже от Солун).
Видях, даже с каюти беше 400 евро  ( от Атина е 650), но ме спира че се пътува дневно.. около 17 часа. Времетраенето не е проблем, но два дни от почивката заминават

# 449
В такъв случай самолет наистина не е ли по-добрият вариант?

Общи условия

Активация на акаунт