На море в Гърция 2022 - IV

• 70 099
  • 790
  •   1
Отговори
# 390
С риск да стана досадна,но днес водата на Неа Врасна е доста бистра, дъното се вижда ясно, изчезнаха дребните клечки и ония водорасли, дето са като стръкове суха трева и плуваха предните дни.
Изводът е,че периодично има течения, които я размътват и развалят впечатлението:)

# 391
Препоръчаха ми този нов ресторант в Аргостоли. Тъй като доста щастливци от темата пътуват до Кефалония, споделям - ако искат да пробват, мястото изглежда обещаващо, а е встрани от пристанището и централните улици и не е лесно да го уцелиш случайно.

https://goo.gl/maps/Dt84KUyrpADGnzPJA

# 392
  • Русе
Два круизни кораба и над 5000 човека са се изсипали днес в Аргостоли
https://www.kefaloniapress.gr/topika/oikonomia/article/474964/dy … -argostoli-5-000/

# 393
Здравейте! Следя всичко написано за различните места в Гърция за почивка. На Нея Ираклица съм и се доверих на отзивите за някои заведения тук. Благодаря на всички , които са си дали труда да споделят впечатленията си, защото много ми помогнаха и  бях очарована от всичко похвалено!
Здравейте, може ли да споделите има ли хубави плажове наоколо (единствено условие: водата да е прозрачна)?
Според битуващото мнение, плажовете на Амолофи до Нея Перамос са много хубави и големи и най- разнообразни- за семейства, за млади хора с висока музика и т.н. Плажът на Ираклица, в началото има малко камъчета, иначе водата беше много чиста, без водорасли, щипалки, медузи и пр. Плажът е доста населен , особено през уикенда. На мен ми харесва обслужването, паркинга непосредствено до плажа, чистата тоалетна в заведението/ направо невероятна/. Малко по евтино е от консумацията на Неа Перамос.

# 394
Запис в темата.
Първо посещение на Гърция и самонастаняване с Airbnb.

Започнахме пътуването с пет нощувки и шест дни в Кавала. Много приятно място, каменисти плажове, топла вода, много балкански народи, евтина храна, но доста топло. Спяхме на климатик постоянно.

След това продължихме напред и две нощувки в планината/ връх Олимп и градчето Литохоро.
Чудесно място, прохлада, бриз, много вкусна храна и много очарователно място.

Три дни в Атина и много забележителности за раглеждане. Доста горещо, пренаселено, богато на история, скъпа храна в малки порции и много тълпи. Вечерта си бяхме резервирали ферибот до Крит и след девет часа пътуване пристигнахме тази сутрин.

Ще сме тук шест дни  и с удоволствие ще разкажа отзиви и впечатления.

# 395

Току-що направих резервация за Неа Муданя и започвам да проучвам плажовете в района. Не сме по дивите плажове, търсим относително урбанизирани, с чадъри и шезлонги, да има места за хранене (готвено). Ако някой има впечатления, моля да сподели.
Паралия Дионисиос

# 396
Моля за препоръки за най-добрите таверни по линията Агиос Николаос-Ормос Панагиас-Вурвуру. Отбелязал съм си някога таверна Геродимос в Агиос Николаос по препоръка оттук, но споделете кои са другите читави места за хапване в района. Гледам в мапса няма голям избор. Има ли пекарна в Ормос Панагиас ?

# 397

Току-що направих резервация за Неа Муданя и започвам да проучвам плажовете в района. Не сме по дивите плажове, търсим относително урбанизирани, с чадъри и шезлонги, да има места за хранене (готвено). Ако някой има впечатления, моля да сподели.
Паралия Дионисиос
Благодаря, чекирала съм го вече и ще го уважим. Ще се спуснем и по западната страна на Касандра, че там не сме ходили - Сивири, Посиди…

# 398
  • Варна
Три едва ли, но се надявам вече догодина ММ да има възможност за две седмици отпуск. Тази година не го пуснаха...

ха дано Simple Smile
Ѝ Мечо Пух е казал : Колкото повече , толкова повече  , а и още – ‚‘‘едни могат , други не могат !‘‘ 

# 399
Цитат
Моля за препоръки за най-добрите таверни по линията Агиос Николаос-Ормос Панагиас-Вурвуру
Аг. Николаос - Aggelos Taverna. Петък вечер се ходи там, площадът се превръща в опън еър таверна, сиртаки и т.н. С предварителна резервация.
За Ормос Панагияс не се сещам за пекарна, за мен пекарната в региона е една - Никити, точно на светофара посока Касандра. Кафето им също е феноментално, Illy.
За Вурвуру - всички според мен са компромисни, но Парис остава ок. Някои неща да много добри, други разочароващи.

# 400
Цитат
Моля за препоръки за най-добрите таверни по линията Агиос Николаос-Ормос Панагиас-Вурвуру
Аг. Николаос - Aggelos Taverna. Петък вечер се ходи там, площадът се превръща в опън еър таверна, сиртаки и т.н. С предварителна резервация.
За Ормос Панагияс не се сещам за пекарна, за мен пекарната в региона е една - Никити, точно на светофара посока Касандра. Кафето им също е феноментално, Illy.
За Вурвуру - всички според мен са компромисни, но Парис остава ок. Някои неща да много добри, други разочароващи.
Може ли малко повече информация за пекарната в Никити? Име?

# 401
В Агиос Николаос преди време сме били в таверна Макис, и останахме много доволни. Отдавна не сме сядали там, но гледам, че в гугъл мас и сега има висок рейтинг.

# 402
Има ли пекарна в Ормос Панагиас ?
Здравейте, пекарна има точно на площадчето в Ормос Панагиас.

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 14:26 от Stelyana Treneva 617298

# 403
Цитат
Може ли малко повече информация за пекарната в Никити? Име?
Day by Day

# 404
Здравейте! Обмисляме пътуване до остров Крит другия месец и съм в процес на търсене на местенце. Изискванията са да е на максимум час от Ханя, тъй като ще сме с малко дете. Търсим по-скоро градче, което да има хубав плаж и съответно място за настаняване близо до него. Приемам всякакви препоръки. Засега сме харесали вила в Кисимос (извинявам се, ако не се произнася така), която е близо до плаж Mavros Molos. Какво ви е мнението за градчето и за плажа? Искаме също да можем да отскочим за един ден до Елафоноси. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт