Връзка с разведен мъж с пораснали деца

• 9 119
  • 314
  •   1
Отговори
# 180
Папка, чудя се къде откриваш паралел между вашите отношения и техните.
Заглавието е Връзка с разведен с пораснали деца.Още в самото начало на включването ми,казах,че съм с човек, който има пораснали деца,аз също.Казах кой е приоритет във връзката ни също.Кое не се разбра?По повод набезите върху хладилника,споменах,че в дома на баща ми хладилника е на мое разположение и няма сила на света, която да промени това.Няколко пъти написах думата,"приоритет".Кой разбрал-разбрал!И с всичките си постове по темата наблегнах основно на ОСНОВНОТО -човешките взаимоотношения, взаимното уважение и изключване на дребните сметки,на дребнавото,на повърхностното и елементарното.И само да вметна-постовете ми са насочени към авторката,не към списващите😉

# 181
Бащата може сам да е забелязал лошото отношение на дъщеря му, и да е направил забележка, не е задължително някой да е "змийствал".
Наистина авторката не е уточнила. Пише само, че бащата направил забележка на дъщеря си, но дали по своя инициатива, или авторката го е накарала, не знаем.

# 182
Не, Горджи. Това изсмука от пръстите си като свършиха другите аргументи.

Не, 100 пъти се спомена тоя прословут хладилник и кой какви правомощия има над него Simple Smile

# 183
  • София
За мен пъпната връв отдавна е трябвало да бъде срязана. За мен отношенията между бащата и дъщерята никак не са добри, меко казано. Но всеки има право на личен избор. Техният (на бащата и на дъщерята) явно е различен от моя. Те имат не по-малко право на личен избор от мен, от авторката, от всеки друг.

# 184
  • София
Не бих нарекла почти 30-годишна зряла жена дете.

Папашка, щом смяташ вашите изградени явно добри отношения и тяхното правене напук за еднакви, имаш пълното право.
За мен при авторката дъщерята е изключителен паразит. Не с влизането си у тях и яденето, а с изяждането на всичко и с ровенето в нейните вещи. И това го пиша също към нея. Човек, който е възпитал така дъщеря си, надали самият той блести с възпитание.
Едно е да не се изолират близките, друго е да ти ровят в бельото и да те оставят гладен вечер. Краен егоизъм е най-малкото определение.

# 185
  • София
Социално неприемливо е, при все, че тя има собствен живот с мъж.
Че, бгмамата си суче и на 50 от мама и тате, не го прави приемливо, макар и като различен модел.

# 186
Новата мантра. Дете съм на родителите си, следователно тяхната манджа е И моя манджа и никой не моЕ да оспори това!

# 187
Наистина авторката не е уточнила. Пише само, че бащата направил забележка на дъщеря си, но дали по своя инициатива, или авторката го е накарала, не знаем.
Дори да е по нейна инициатива, аз не виждам нищо ненормално в това да се отвори темата, когато някой се държи зле и неуважително. (Като инициатива, е достатъчно да бъде и просто едно "дъщеря ти се държи зле с мен").

И разбира се, проблемът не е самият хладилник и някаквите калории в него, а липсата на пространство и значимост, които се демонстрират и от страна на мъжа, и от страна на дъщеря му. Просто не виждам вариант, в който нещата биха сработили във връзка, развиваща се в такива условия. Ясно, че дъщеря му е единствена, неповторима и най-важна, но може да има и други важни за него жени на тази планета. Просто е малоумно да не можеш да разграничиш нещата.

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 21:23 от Elunaria

# 188
  • Варна
Новата мантра. Дете съм на родителите си, следователно тяхната манджа е И моя манджа и никой не моЕ да оспори това!

И само да посмее някоя повлекана да го постави под въпрос, ще изхвърчи на мига.

Супер философия. Добре, че се е отървала авторката от цялата пасмина.

# 189
  • София

С допълнението: ... и не ми пука дали те ще имат какво да ядат довечера, важно е да има за мен.

# 190
Дали окончателно се е отървала, не се знае. Дала е срок за размисъл.

# 191
Като дъщеря,не бих постъпила като тази на приятеля на авторката.Като втора жена на мъжа -също!Но тук е очевидно,че става въпрос за съвсем други личности и характери,просто споделих моята гледна точка и моята ситуация.Авторката да я прочете,и ако й е полезно,да си направи своите заключения.....Тя темата е за сондиране на мнения,мисля...

# 192
На възрастта на Папашка е по- нормално да пълни хладилника на баща си, не да отмъква оттам, щото нали, тъй е и така ще бъде.

# 193
Аз смятам, че авторката хиперболизира.
Вече ако имаше момче тийнейджър в картинката да им изяжда ушите, може би наистина нямаше да остане манджа в хладилника. Grinning

# 194
  • Варна
Аз предполагам, че хладилникът беше даден като пример за да опише картинката. Вероятно има още много подобни примери. Не задълбавайте толкова в хладилника и манджата, те просто онагледяват възпитанието и държанието на дъщерята.

Общи условия

Активация на акаунт