Връзка с разведен мъж с пораснали деца

• 9 032
  • 314
  •   1
Отговори
# 300
Той не е льольо, а те са хора в нова ситуация. Според мен, ситуацията се е развила добре- авторката се е заявила, мъжът се е поизхвърлил, но после е размислил. Сега остава да сложат приемливи за всички граници.

# 301
Жената си е направила сметката - живее с него, а апартаментът на сина остава.
В тази игра няма малки-големи деца. Ако двете не се харесват става лоша работа.
Много грозно... Като за начало аз имам дом, освен него имам и къща до София, която съм обявила за продажба за да купя още един апартамент в който да живеем в студените месеци.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 13:27 от Милена 1

# 302
  • София
Аз цяла тема не мога да разбера защо се говори все едно авторката влиза в някакво чуждо семейство? Нито е гост, нито е прислуга, нито бездомник, дето го приютяват, та да се примирява със заварено положение. Мъжът е разведен, вече не е семейство с жена си. Дъщерята си му е дъщеря, отношенията с нея са си отношения с нея. Отношенията с партньорката са нещо отделно, което трябва да има собствена стойност и равнопоставеност, не господаря на дома и подчинената му.

Анди не знам какви латино сапунки завъртя. Това му е дъщеря на тоя мъж, не гадже. Какви са тея нечистоплътности.

# 303
Той не е льольо, а те са хора в нова ситуация. Според мен, ситуацията се е развила добре- авторката се е заявила, мъжът се е поизхвърлил, но после е размислил. Сега остава да сложат приемливи за всички граници.
Здравейте, вие сте мъдър човек... Благодаря за резюмето. Не знам как да добавя вчерашното развитие на казуса... Но... Ето го: партньорът ми се обади, видяхме се явно е осъзнал, че не е редно поведението на дъщеря му и й е поставил границата, като каза, че иска да седнем тримата и да изкажа с кое не съм съгласна . Каза, че държи на мен, но му е било трудно да приеме негатив за детето си, което е напълно разбираемо, но ще заеме моята страна защото съм права. Happy and 😚

# 304
Има разлика и то голяма между пораснали и малки деца. Порасналите трябва да се побутват да бъдат самостоятелни и да зачитат живота на родителите си. Конкретно, това момиче трябва да насочи усилията си към личната си връзка, а не към връзката на баща си. И, пак ще си бъде дъщерята на тате, но не малката женичка, която го командори.
П.П  На мъжа трябва да се помогне да разбере, че ти не си против дъщерята, а против странните й виждания за живота на тате с жена, която не е майка й.  Мъжът ще се отпусне, като бъде убеден / с действия/ искрено, че е некултурно тя да влиза у тях по този начин, докато ги няма и да се обслужва по нейно усмотрение. Това може да стане много лесно- питат я, тя би ли приела партньорката на баща й или баща й да влизат в нейния дом, след като много добре знаят, че нея/тях ги няма в момента.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 13:35 от liola

# 305
  • София
Няма сапунка, това е класика в жанра. Няма такова нещо като отделни отношения, щом са намесени семейни отношения с деца. Авторката си е направила някаква сметка за бъдещето, как ще седнат и ще се разберат, но това ще е временно. Щом веднъж дъщерята не я е харесала, няма да я хареса и занапред.  И двете жени са си направили сметката и интересите им са противоположни. Дори емоционално са противоположни.

# 306
.... Ето го: партньорът ми се обади, видяхме се явно е осъзнал, че не е редно поведението на дъщеря му и й е поставил границата, като каза, че иска да седнем тримата и да изкажа с кое не съм съгласна . Каза, че държи на мен, но му е било трудно да приеме негатив за детето си, което е напълно разбираемо, но ще заеме моята страна защото съм права. Happy еnd 😚
А детето всъщност формално защо се храни по два пъти у баща си? Просто наминава всеки ден по два пъти? Трябва да има някакво обяснение, даже за пред теб. Scream

# 307
Не е нужно да имаш финансови проблеми. Изгодата си е изгода, дори милиони да има човек.
Като седнете да поговорите какво ще постигнеш? Виждам картинката - две жени, които поставят мъжа в ролята на съдия и трофей едновременно. Съдебен процес. Изгубила си го по дефиниция. Ти може да си му много скъпа, но дъщеря му му е по-скъпа.  Ако тя не те харесва или се чувства застрашена, каквото и да говорите, ти ще си аут. Сигурно си мислиш, че ще опиташ да я прикоткаш, ще обещаеш всичко, само и само да не се разтури планът ти.
Вие явно не знаете какво значи да имаш собственост, която да ти тежи... Е аз го знам... Постигнала съм го и нямам апетит за чужди имоти...

# 308
Andariel - Каква "намеса на трети човек"? Бащата може да си живее с която жена си реши, да не е женен за дъщеря си или да му трябва нейното позволение? А при 40 годишни деца дядото има ли право да заговори някоя баба съседка, ако децата не я одобряват Simple Smile Сигурно не! Да не ги разстрои Simple Smile

Не намирам за нормално пораснали деца да обикалят дома на родителите си, да си взимат храна и да си берат краставици. Но и не бих променяла установени навици на бащи и дъщери. Просто бих преценила, че не ми е там мястото.

# 309
Никой не казва, двете да се заобичат, както родни майка и дъщеря, а да имат приемливи отношения. Това може да стане с зачитане територията на всеки. Друг много важен фактор е, че всеки има собственост и не ламти за чуждо, но обикновено непрекъснато се следи какво на кого. За съжаление, такива връзки са доста сложни, но кои не са.

# 310
Здравейте на всички! Благодаря на повечето от вас, които ме подкрепиха и ми спомогнаха в преценката ми, че постъпвам правилно. Смятам, наистина е така! От вчера насам развитието е следното: партньора ми ми се обади, видяхме се, явно е осъзнал че не е редно поведението на дъщеря му и сам той е говорил с нея за позволено и непозволено. Отделно се разбрахме че ще седнем тримата и аз да кажа какво не желая в дома си. Happy and 😚!

# 311
  • Варна
Първо, пише се happy end. И второ, съвсем не е сигурно, че е осъзнал, че поведението на дъщеря му е неприемливо. По-скоро е осъзнал, че не му е по-добре сам отколкото с теб и търси компромисен вариант. Оттук нататък стъпваш в минно поле, така че внимавай как ще протече срещата и разговора, ако наистина цениш този мъж.

# 312
С това бързо развитие на събитията започвам да се съмнявам дали темата е истинска.

# 313
Чакай сега.
Последно, лято или зиме ще живеете в новозакупения апартамент. Другото време къде. Нали сега сте в квартира на мъжа ти, ти продаваш къща, че и парцел, и строеж...
Що не отидете в твоята къща?
Дали ще припари дъщерята?
Там сина ще ходи. Joy

# 314
...ще заеме моята страна защото съм права. Happy and 😚
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт