Връзка с разведен мъж с пораснали деца

• 9 040
  • 314
  •   1
Отговори
# 285
Това е така, би било хубаво да се съобразят с нея, на теория. Но те си имат някакви техни изградени навици и отношения. Тя е новото в картинката. И ето- щом не може да го приеме си е тръгнала. Никой не е длъжен да се променя, за да ѝ угоди.

На мен ми е интересно, авторке, откакто си събра нещата… мъжа потърси ли те? Simple Smile)
Привет, и ДА😄 не само,че ме потърси, но е говорил и с дъщеря си и се разбрахме да се съберем тримата и аз пред него да й обясня какво искам и не искам.

# 286
Съгласна съм, нормално е да очаква. Лошото е, че често има разминаване между очаквания и реалност.

А и да допълня, изобщо не нападам авторката и не защитавам дъщерята. Олигофренско е да ходиш чак пък всеки ден за храна у тате. От време на време- добре, да, случва се.. но всеки ден, че и по два пъти е супер нахално. Ама тате няма нищо против, така че.. тяхна си работа. Авторката и тя не ми звучи обаче като слънчице, честно казано. Имат си някаква дразга с дъщерята май, и то не заради манджата. Simple Smile

На 51г. определено не съм слънчице, но не съм човек, който би пожелал да раздели родител и дете. А както писах вече многократно, ние нямаме финансови проблеми. Проблема е нарушаване и незачитане на личното пространство и безцеремонното и неуважително поведение, както и спазване на едни нормални общовалидни норми.

# 287
Представям си внуците идват на гости и почват да обръщат къщата нагоре с краката! JoyJoyJoy
Не бъркайте поведението на едно 5 годишно дете, което в момента се възпитава с лошото възпитание или липсата на каквото е такова на един 30 годишен човек.

# 288
Е, чудесно… добре са се развили нещата. Седнете да поговорите тримата, само така ще се разберете кой, какво, защо, как…
А тази жена сериозно ли идва да пие кафе в дома ви, докато вас ви няма… сама ? 😂😂😂😂😂

# 289
Имам ключ за нашите и влизам, когато си искам, така ходим и у майката на мъжа ми.
Бъркам и взимам каквото искам, защото е на родителите ни. Самостоятелността ми няма нищо общо, всеки си знае къщата, и хладилника. Малката ми щерка, като дойде у нас и все вика - гладна съм😆, като кажа на мъжа ми, отговаря - ако у майка си не е гладна, то не знам…(не ѝ е баща).

# 290
Недей да го мислиш ти бащата как щял да стои сам на стари години. Авторката няма ангажимент към него. Ако правилно помня, тя не може да го покани да живее при нея, защото в нейното жилище живее синът й. За нея е изгодно да живее при мъжа и едва ли й пука особено за него. Когато престане да й е изгодно, той закъса и иска гледане, много бързо ще изчезне от полезрението.
Това беше много грозно! Аз самата нямам финансови проблеми. Имам и друг имот, който в момента е в процес на продажба за да купя още един апартамент, в който да живеем през зимните месеци, а партньора ми на скоро купи парцел, който аз оправям документално и ще строим и къща за топлите месеци....

# 291
  • София
Не е нужно да имаш финансови проблеми. Изгодата си е изгода, дори милиони да има човек.
Като седнете да поговорите какво ще постигнеш? Виждам картинката - две жени, които поставят мъжа в ролята на съдия и трофей едновременно. Съдебен процес. Изгубила си го по дефиниция. Ти може да си му много скъпа, но дъщеря му му е по-скъпа.  Ако тя не те харесва или се чувства застрашена, каквото и да говорите, ти ще си аут. Сигурно си мислиш, че ще опиташ да я прикоткаш, ще обещаеш всичко, само и само да не се разтури планът ти.

# 292
Не е нужно да имаш финансови проблеми. Изгодата си е изгода, дори милиони да има човек.
Като седнете да поговорите какво ще постигнеш? Виждам картинката - две жени, които поставят мъжа в ролята на съдия и трофей едновременно. Съдебен процес. Изгубила си го по дефиниция. Ти може да си му много скъпа, но дъщеря му му е по-скъпа.  Ако тя не те харесва или се чувства застрашена, каквото и да говорите, ти ще си аут. Сигурно си мислиш, че ще опиташ да я прикоткаш, ще обещаеш всичко, само и само да не се разтури планът ти.

То това е единствената опция. То е ясно, че щом съществува темата на първо място, значи авторката хич не е готова да приключи отношения с мъжа Simple Smile Ама и сегашното положение не я устройва.. Та единствената ѝ “светлина в тунела” е мир с щерката.

# 293
  • Варна
Ами нали това е целта, Анди, да не се чувства застрашена въпросната дъщеря. И нататък вече да се наредят нещата. Дано го постигнат.

# 294
Не ги приемам аз тези влизания и излизания в нечий дом, който както си иска и по всяко време. Пък бил и на родителите ми. В моя пък хептен. Личното ми пространство е неприкосновено. Няма деца, няма родители. Smile
В родителите на мъжа ми, които са разделени и всеки има свой дом, винаги го карам да се обади предварително, ако ще ходим. И то поне 5-6 часа преди това.
//
Аз не мисля, че ще се промени дъщерята или отношението ѝ. Ще започне да прави други скрити номерца просто. Явно си е злобилче.

# 295
Авторката така и не каза сега къде живее.
Здравейте, аз имам апартамент в София и къща до София, но в моя апартамент живеят синът ми с приятелката му, а къщата съм пуснала за продажба за да купя друг апартамент и да можем в студените месеци да живеем самостоятелно там.

# 296
С говорене се изясняват нещата. С мълчане и сумтене - не.

# 297
Mилена, мисля, че контрата ще остане в теб, ако ти си изкажеш претенциите пред дъщерята. Егото й ще бъде директно засегнато от теб. Вие  с партньора се разберете какво и що, а той да разговаря  с нея спокойно. Принципът трябва да бъде на равнопоставеност в  отношенията- вие не ходите самоволно да се обслужвате в нейния дом, тя- също във вашия. Още повече, че това не е семейното жилище, в  което е отраснала.
Няма какво да я котка. Достатъчно е да имат уважителни отношения и да не слагат мъжа между чука и наковалнята. Както казват англичаните- Моля, по- малко любов и по-вече добро възпитание.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 13:09 от liola

# 298
Има ли мама агрономка, че да направи графика за  копането и поливането на краставиците - 
 ми трябва да се учат децата, че краставиците искат много грижи преди сами са се самонарежат в салатата....

Аз бих поканила дъщерята да готвим заедно, 
бих я питала какво да сготвя
и тя съответно тя да зареди хладилника... .... ....

Понякога  най-добрата защита е атаката.

Да, ама не си струва. Тя не му е съпруга на тоя льольо, само гадже. По-добре да отдели време и енергия да намери някой друг, вместо да превъзпитава 27 годишна, че и баща ѝ

# 299
  • София
Ами нали това е целта, Анди, да не се чувства застрашена въпросната дъщеря. И нататък вече да се наредят нещата. Дано го постигнат.

Дъщерята едва ли е чак толкова тъпа, че да се поддаде на послания как не е застрашена. На 27 е достатъчно наясно  какво означава намесата на трети човек, който на всичко отгоре прави сметка и за имоти и т.н. Как ще гарантира, че не я застрашава, ще я баламоса как нищо не иска и много, ама много обича баща й и ще се грижи за него? Или мъжът ще ги събере двете и като котарака Леополд ще им каже "давайте жить дружно"?.

Общи условия

Активация на акаунт