Връзка с разведен мъж с пораснали деца

• 9 081
  • 314
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Не, бащата до края е за полза на дъщеря и внуци.
Не е редно иначе. Любовта е любов, ама домата си е домат.

Да ви имам любовите! No Mouth

# 136
  • София
Гаджетата на бащата не са в позиция да определят отношенията му с децата му.

# 137
Аз не бих могла да приема “любовта” на някого към мен, след като той не приема детето ми.

# 138
  • София
Така е. Като липсва възпитание и такт, то насила не става.
Да живей общата копанка, да живей!

# 139

Ама гаджетата, като пълнят хладилника, имат право да изразят мнение, че био-еко пилето от 45 лева са си го купили за себе си. Дъщерята (по темата) що като ходи сутринта да закусва и да си правя обяд, не вземе и да поизчисти малко, да го плати туй ядене някак си? Дано поне си мие чиниите и приборите след това.

# 140
  • София
Дъщерята не харесва авторката и в момента й вгорчава живота както може. Война между две жени. Едната е родна кръв, другата е претендентка за доминиране.  Няма значение дали е на 30 или на 3.

Май май дъщерята е тази с претенциите за доминиране Wink Яко си маркира територията. Но това не е важното, важното е, че мъжът показва, че няма да освободи място за жената до себе си и да й даде право на лично пространство в техните отношения. С такъв "партньор", независимо дали става заради дете, майка, приятели, съм чао и толкова. Неговото отношение е важното и той ясно е заявил къде стои авторката. Няма как да се гради дом, с някого, на когото си в най-добрия случай безгласен гост.

# 141
Каквото и да се каже в темата ще е от гледна точка на пишещия. Ясно  е, че порядките във всяко семейство са различни, но проблемът на авторката се усложнява от факта, че това  все пак си е домът на татенцето на порасналата щерка. Ако вие нямате намеса в плащането на наема и другите съпътстващи съжителството ви консумативи, няма как да имате претенции. Очевидно не искате да се върнете във вашето жилище, за да не пречите на своето дете. За съжаление това все още не вашия дом. Неприятна ситуация, от която не знам как ще се измъкнете безболезнено. Дано да ви се наредят нещата, но ако девойчето води тиха война с вас трудно ще я спечелите.

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 20:15 от wiwala75

# 142
  • София
Авторката така и не каза сега къде живее.

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 20:18 от Andariel

# 143
  • София
Дори и общите непълнолетни деца, живеещи в общия семеен дом, е редно да звъннат един телефон, че са изяли сиренето или са свършили доматите. Родителите най-малкото да знаят, че трябва да напазаруват, а не вечерта да се приберат от работа и да пляскат с ръце пред празния хладилник.
Въпрос на елементарна съобразителност и основно възпитание е това.
Наистина и аз се чудя, когато ходи тази дъщеря поразтребвам ли, изчиства ли, измива ли, след като се чувства толкова у дома си!?

# 144
Ами, пък, авторке, сядай си на г.. а и се прибирай у вас.
То у вас има ли?

# 145
Аз съм убедена,че това няма да стане-първо.Второ, изключително разбран човек съм и не бих се държала като дъщерята на авторката.Ако имам някакъв проблем,ще го реша с баща ми.Но сто процента съм сигурна,че няма да попадна в такава ситуация.Както при баща ми,така и в отношенията с приятеля ми.Не обичам конфликтите,склонна съм на компромиси и съм убедена в обичта и на двамата.И в тяхното справедливо отношение към останалите по веригата.

# 146
  • София
Вероятно, когато обереш градината, не забравяш да оставиш продукти и на баща ти и не отнасяш всичко, без негово знание, че после той да търчи до пазара.
Защото ситуацията повече на такава докарва при авторката.

# 147
  • София
Бащата явно подкрепя това поведение на дъщеря си. Той е този, който определя правилата в дома си. Останалите имат два варианта:
1. Да приемат правилата;
2. Да не ги приемат и да се махат.
В моя дом правилата са коренно различни - никой не идва без да сме се разбрали предварително и никой не може да рови когато и където му скимне. На когото не му харесват тези правила, има пълното право да си гледа работата. Както и аз винаги се съобразявам с правилата в чуждите домове - ако не ме устройват, не ходя там.

# 148
  • София
В една двойка, ако домът за единия е чужд, значи не са двойка.

# 149
Просто се опитвам да покажа,че има и един друг вид отношения,в които обичта е приоритет.В никакъв случай не смятам,че дъщерята е права, напротив.И не,не оставям баща си на нула, всички заедно правим зимнина,помагаме му,има за всички и няма забрани и ограничения.Има уважение и разбиране,а не дребни сметки кой какво взел,ама защо не донесъл...

Общи условия

Активация на акаунт