Връзка с разведен мъж с пораснали деца

• 9 070
  • 314
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Дъщерята не харесва авторката и в момента й вгорчава живота както може. Война между две жени. Едната е родна кръв, другата е претендентка за доминиране.  Няма значение дали е на 30 или на 3.

# 121
Като гледам, взаимно е.

# 122
Живееш с някакъв си мъж? Дааа...Повече няма нужда да обясняваш.

Е, какво да кажа ? За да е някакъв пример, много ясно, че няма как да е мъжа ми, бащата на сина ми.. естествено, че той няма да има против детето ни да се храни вкъщи 😂 Та затова- някакъв си… някакъв си друг.
А и ако е враждебно настроен към детето ми даже няма да е някакъв.. а никакъв Simple Smile)

# 123
Дъщерята не харесва авторката и в момента й вгорчава живота както може. Война между две жени. Едната е родна кръв, другата е претендентка за доминиране.  Няма значение дали е на 30 или на 3.
Това е пределно ясно. Не вярвам, че човек на нейните години не се усеща до такава степен, прави го умишлено. Но не се усеща, че накрая баща й ще го яде и ще си седи сам на дърти години. Коя жена ще се задържи на място, което не може да почувства като свой дом, заради някой на емоционална възраст 5г.

# 124
Ако наистина дъщерята идва по два пъти на ден всеки ден, в което аз искрено се съмнявам, това прилича на война между двете. Авторката не каза дали винаги е било така или е започнало наскоро.
С пълнолетни деца е доста по-сложно събирането с нов партньор. Като се появят и снахи, зетьове и внуци и вече купонът е пълен. Трябва много такт и от двете страни.

# 125
Представям си внуците идват на гости и почват да обръщат къщата нагоре с краката! JoyJoyJoy

# 126
Пък като набарат и манджата… и овършеят градинатаа.. Simple Smile

# 127
  • София
Недей да го мислиш ти бащата как щял да стои сам на стари години. Авторката няма ангажимент към него. Ако правилно помня, тя не може да го покани да живее при нея, защото в нейното жилище живее синът й. За нея е изгодно да живее при мъжа и едва ли й пука особено за него. Когато престане да й е изгодно, той закъса и иска гледане, много бързо ще изчезне от полезрението.

# 128

Какво - да се обажда всеки път да пита удобно ли е да мине?

Ами да, разбира се.
Аз се изнесох на 21 някъде, ключ винаги съм имала, но не би ми хрумнало да си влизам като у дома си и да си взимам каквото си харесам. Майка ми сигурно искрено би се зачудила, ако направя подобно нещо, а сме близки. Когато искам да взема нещо, се чуваме по телефона и се уговаряме. Както и когато искаме да се видим. Нормални неща в бита на работещи възрастни хора.
На 27 г. е голяма жена, не детенцето. Голяма жена с мъж, работа и дом, скоро и собствени деца вероятно.

# 129
  • София
Аз имам ключ от майкини, апартамента е фактически мой, на 100 м от местоработата ми и нямам абсолютно никаква потребност да ходя всеки ден, че и всяка седмица.
Като ходя обаче, отключвам и влизам.
Ако се появи мъж, за което ще бъда истински щастлива - ще звъня удобно ли е, какво правят и така.

Нищо, че ми е бащиния, дет се вика.

Ама на 27 до полата на тате - О, не, не.

# 130
Вие се смеете за внуците, но го гледам отблизо с моя приятелка. Баща й се събра с една жена и тя с деца и внуци. И се започна - защо ходиш да помагаш с внуците (приятелката ми е разведена), после защо идват вкъщи, аз не мога да им готвя. На Бъдни вечер искам да си с мен и моите деца и всякакви такива....
Когато дядото се разболя сериозно си го гледаха дъщерите му, а когато й на нея се случи същото, я гледаха нейните деца. Та сложно си е....

Това кой се обажда и кой си отключва направо е съвсем отделна тема. От бащиния ми дом, в който сега живее само майка ми, имаме ключове освен аз и мъжа ми и сина ми на връзките си с ключове. Никой от нас не я предупреждава и си отключва направо. Това за нас е правилно, за други е ужасно.

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 19:35 от Dincho

# 131
  • София
Надали й е точно изгодно да плаща наем. Явно просто умее да поставя граници, защото пълнолетните деца не са вече деца, колкото и да са такива за цял живот за родителите си.
Не мога да повярвам колко хора приемат за нормално една чужда жена да пазарува и да готви, а другата (пак чужда - визирам една спрямо друга) да влиза и да изяжда всичко, без дори да звънне.
Аз живея в съседен апартамент до родителите ми и до сестра ми. Имам ключ и от двете. Те от нас също. Никога не сме си влизали по къщите и ровили по хладилници и шкафове. Когато някой отсъства, ходим да си поливаме цветята и да проветряваме.
Двете ни най-големи дъщери (родни и общи) живеят отделно от нас. Когато са си в България, са в съседство. Имат ключове. И дори идват да се наядат, когато ние сме вкъщи. Когато ни няма, не влизат или поне предупреждават, че се е наложило. Когато вземат нещо, питат или поне казват, за да не се изненадаме. И са по-малки на години от въпросната дъщеря, а и живеят в чужбина, та е някак по-оправдано да влязат за нещо, докато са тук за 10-20 дни в годината. Да влязат 1-2 пъти в годината максимум, не всеки ден
Тук има пълна липса на съобразителност и нормални човешки отношения.

# 132
Борбата за маркиране на територия е по-притеснителна и показателна от килото обрани краставици.

# 133
Баща ми е вдовец от 10 години.Все още работи заради мен,сади градина заради мен и децата и общо взето диша заради нас.Няма сила(жена)на света, заради която той да ми постави условия и граници да не си вляза в неговия дом и да си обера градината.И хладилника!
Аз лично имам връзка с разведен,и аз съм разведена.Нито моите деца,нито неговите,нарушават личното ни пространство и драпат за нещо си.... Неговото е за неговите деца,моето за моите.Никога не съм се поставяла преди децата му,те са му приоритет и аз това много добре го приемам и разбирам.Няма драма и от двете страни 😉

# 134
Т.е. ако в живота на баща ви се появи жена, с която той реши да живее вие няма да промените навиците си да обирате градината и да тарашите хладилника, знаейки, че и друг допринася за благата там?

Общи условия

Активация на акаунт