Прахосмукачка робот - 23

• 107 521
  • 1 087
  •   2
Отговори
# 135
Никой робот не “вижда” дребни вещи по земята, евентуално ще заобиколи чорап, ама нали все пак трябва да чисти, не да заобикаля.Кабелите много ги обичат, затова е особено важно да няма такива по пода.Няма пълно щастие.

# 136
Явно съм се изразила грешно. За мен би било плюс, ако робота разпознава дадени неща за препятствие и ги заобиколи или преминава, както дамата в горен коментар е споделила за Roborock S7 и това, че е преминал кабел.
Не търся нулеви усилия, но има неща, които според мен биха били плюс, както всеки един човек си търси функции, които за него биха били положителни.
Аз съм много доволна от този робот, защото е голяма помощ и определено всекидневно се изненадвам колко косми и малки боклучета има по земята, които са невидими на тъмните подове.

***Забравих да споделя, че малко трудно стана свързването с приложението, но с няколко опита станаха нещата.

# 137
  • Пловдив
По интелигентните роботи разпознават кабелите. Не се хаотят или заплитат в тях. Съответно могат да се оплетат, да ги повредят и сямият робот да се повреди - това при по-ниският клас. Затова по възможност ги изолирайте.

# 138
Големи кабели няма проблем,малките и тънки са проблем.Всеки робот има опасност да се заплете в тях.Предмети по пода може да заобиколи, а може и да не-говорим за тези, снабдени с лидари и тн. И пак не е сигурно, така че е нужно да се разчисти на пода.Моят робот много успешно сдъвка слушалките на телефона ми, няма как да ги види просто.

# 139
  • София
У дома сме с iRobot 7+, ползваме почти една година и сме много доволни, но сме без килими. Решили сме да вземем някакъв килим за холо-кухнята и се чудя дали има някаква тънкости при избор на такъв. Знам, че не трябва да е черен, защото роботът ще го приеме като опасност и  ще го подмени. Има ли нещо друго, което пропускам?

# 140
  • Пловдив
Не мисля, че i7+ ще избягва тъмен киллим.

# 141
  • София
Не мисля, че i7+ ще избягва тъмен киллим.
Може и да греша, но така или иначе ще е нещо в по-светъл цвят. Североизток е изложението на стаята и искам да не я стъмнявам допълнителна. Чудя се относно дебелина, косъм. Не съм гледала нищо, тепърва ще избирам. За това питам дали има нещо, което да избягвам.

# 142
  • София
Моят също е с Лидар и карти и е засмуквал кабели, слушалките заминаха, около този на пресата само се оплете и трябваше да го вадя, чорапогащик също е засмуквал, нищо, че е голям и би трябвало да го види. Всичко вдигам, за да няма инциденти.

# 143
  • Пловдив
Аз съм с i7. Говоря от опит. Имам три килима. Единият е вълнен с дебелина над 2 см.

# 144
  • София
Аз съм с i7. Говоря от опит. Имам три килима. Единият е вълнен с дебелина над 2 см.
Благодаря, Миролюба! Казваш смело да избирам, каквото и да взема няма да му се опъне.

# 145
  • Пловдив
Бях харесала килим в Икеа от юта. Но се отказах, тъй като със сигурност би го разплел като дамаджана.
Килим с ресни също не мисля, че е добра идея.
Както и килим с външна обшивка, тъй като робота е агресивен и на два от килимите на места разроши шева.

# 146
Някой имал ли е проблем с Xiaomi mi vacuum mop essential, от няколко дни чисти до някъде и изведнъж спира дори не прави опити да се върне напсханцията. На приложението показва 70 процента примерно.
Нося я на зарядното и отварям приложението пише че е на нула процента или че е офлайн.

# 147
  • Русе
Моят така правеше и си беше от батерията. Нова оригинална - 150 лв.
На колко години е?

# 148
Моят така правеше и си беше от батерията. Нова оригинална - 150 лв.
На колко години е?
миналата Коледа я взехме от олх още беше в гаранция

# 149
  • Русе
Кофти Sad

Освен батерията, някаква платка/чип ли беше правят такива магарии.

Според мен- сервиз. Поне да знаете какво да правите.

Общи условия

Активация на акаунт