Прахосмукачка робот - 23

• 107 837
  • 1 087
  •   1
Отговори
# 120
5см праг е много.Проучете. то има в нета ревюта, описания.Кой модел е тази Ровента?
X-plorer. Добре, благодаря. Ще потърся по английски сайтове

# 121
Много съм доволна от Хіаоmі Drеаmе Воt L10 Рrо.
Плочките в коридора и банята са бели и мраморни, съответно - всяка прашинка и косъм се вижда. Роботът чисти и мие вместо мен!
Даже и банята.  Иначе щях да съм робинята Изаура с парцала.
И аз съм от доволните от тази прахосмукачка робот. Имам я от около 3 седмици и единствено съжалявам, че не съм купила такъв уред до сега. Нямам предходен опит, но съм очарована и влюбена в моя Монк Stuck Out Tongue Winking Eye. Да питам, ако има някой с такава по-отдавна - препоръчайте търговец от Алиекспрес за консумативи. Гледах, гледах и не се реших да поръчам.

# 122
  • Карлово
Моите прагове са високи, роботът не може да ги мине. Мислех да ги махна, но не съм убедена, че имам нужда от това. Чистя помещение по помещение и не винаги всички наведнъж.
Може ли да споделите кой модел ползвате? Поне за моделите, за които четох, пишеше, че сканират целия апартамент, запаметяват карта на апартамента и не знам как действа, ако не може сам да мине. И като цяло спира до прага и мога по някое време да го пренеса или трябва да го следя?
iRobot Roomba 671
е моделът.
Не я пускам на карта.
Дъщеря ми от София си прави майтап и ми я пуска нощем.

# 123
  • София
Като не може да се качи, ще обиколи, където може и ще се върне на станция. Ще трябва да му помагате, ако ви няма вкъщи, просто няма да изчисти навсякъде и ще трябва на два пъти. Моят е Xiaomi и се справя с 2 см праг не от първия път, с 5 см абсурд да успее.

# 124
ДамаТрефа, Niya, благодаря ви за отговорите!

# 125
Здравейте,

Търся си робот за почистване и съм се спряла на няколко варианта  (държа на функция моп) - доколкото разбрах от краткото си проучване, Xiomi е най-предпочитаната марка за такъв тип уред. Един от моделите, които разглеждам е Imilab V1. Интересува ме какви консумативи се използват и колко често трябва да се сменят. Ако имате препоръки за други марки или модели, моля споделете ги.

Предварително ви благодаря за съдействието!
Лека вечер!

# 126
Здравейте, дали имате отзиви за Bobby на Мюлер? Евтин робот е , но и аз нямам кой знае какви мега изисквания. Моля , ако някой го има да сподели:)

# 127
От вчера и аз си имам Roborock S7. Първите ми впечатления са много добри. Не е истина колко прах и котешки косми събра. Не е шумна, качва се с лекота на килими и преминава кабели. Страхотна отмяна е.
Имам въпрос: има ли проблем, ако засега я използвам само с включване на копчето on / off, без да използвам приложението през телефона?

# 128
  • Русе
Няма проблем да се включва от самия работ.  Или поне на старите нямаше.

# 129
Изключително рядко ползвам приложението, само за да видя състоянието на картата, четките и други. Все от копчето я пускам.

# 130
След питане тук и бавене, за да си вземем... получихме, като подарък робота на Мюлер. Робота не си прави карта, а ти може да му зададеш от функциите (автоматично, ъгли, определена зона...), мопа го пробвах, но сякаш не виждам полза от него.
Минус е, че трябва да дигнеш всичко - кабели, чорапи :Д, постелки(хем,че нашата има по ръбовете пухчета и може би затова я захапва) на този етап тези неща ни е засмуквала.
Не е шумен по мое мнение и гледах, че консумативите ми излизат от сайтове и мисля, че няма да има проблем с намирането.
Познатите, които ни я подариха( те има Xiaomi) и им хареса, че има високи колелца, защото те са имали проблем с килим и  според тях ще се качва и няма да има проблем, но не мога да дам отзиви, защото нямаме килими(още).
За следващ робот, когато издъхне този, мисля да заложа на такъв с карта, защото и тук четох, че по-бързо ще чисти(този малко се лута) и да "вижда" препятствия, за да си спестя още 2-3мин събиране на кабели или нещо друго малко.
Аз съм доволна от това, че ме отменя, докато си върша други неща, което е достатъчно да разполагам с допълнително време след работа или в почивните дни.

# 131
Според мен каквато и прахосмукачка да имаш, трябва да махнеш нещата от пода, за да чисти тя.
С нормална прахосмукачка не вдигаш ли чорапи, постелки и кабели?
Аз имам едно малко килимче в коридора и винаги го изтръсквам и прибирам, докато изчисти.

# 132
Така е, но винаги може да се случи да не видиш нещo или след теб някой да остави нещо. Смятам за плюс, ако не засмуква и не спира работата на робота.

# 133
  • София
Не мисля че има робот, който да разпознае чорап/шнола/найлонче/касов Бон и т.н неща, които не трябва да са на пода, докато той чисти. За него това са боклуци, засмуква и продължава мъчейки се или спира и чака да го почистите.
Няма как усилията да са нулеви…

# 134
  • Карлово
Aз пък имам проблем с едни ресни на килима. Понякога като се качва роботът ги замотава. Няма решение,освен да ги отрежа, но не искам.

Общи условия

Активация на акаунт