Прахосмукачка робот - 23

• 116 623
  • 1 087
  •   1
Отговори
# 660
Като я завъртиш ръчно има ли проблем? Четката това. Нещо в дупката, в която влиза страничната ѝ част? Някоя гумичка или джвъчка да ѝ липсва отстрани? Пробва ли да гугълнеш проблема, заедно с модела на прахосмукачката? И така съм намирала отговори.

# 661
  • Пловдив
Знаете ли как се ресетва роботчето? Май съм фърлила книжките...
ММ разглоби малките странични четници и там имаше намотани косми. Изчистихме. Пак същото обаче...същата грешка.

# 662
  • Русе
И аз не помня как се ресетваше. Откачи батерията, това също би трябвало да го ресетне Simple Smile

Тук дали няма да има инфо:
https://bg.manuals.plus/xiaomi/robot-vacuum-mop-manual#axzz84p6v1a00

# 663
  • Пловдив
ММ уж успя нещо уж да направи, ама пак не ще Confused Пак същата грешка. Пфуу! И гаранцията не откривам Head Band

# 664
В Ютюб има клипчета за reset. Пишеш модела и reset.

# 665
  • Пловдив
Да, де...намерихме. Не се оправи проблема обаче.

# 666
Касова бележка само ти е нужна за рекламация. Предявява се пред търговеца. 2г.

# 667
  • Пловдив
Ще ровя пак, ако ли ме намеря ще диря сврвиз.
Мерси!

# 668
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
По повод iRobot ...
От известно имаме iRobot i7 с почистваща станция.
Определено мога да кажа, че тази добавка е голямо удобство. За тъмни килими нямам идея дали и как чести, но предполагам, че няма да има проблем да работи. За прагове - нямаме много високи, но мога да кажа, че наличните у дома, ги прескача без проблем.

# 669
Така или иначе взех Румба i5, за два дни от както е вкъщи съм доволна. Събира изключително финни прахови частици (ще изхвърля единият килим, ужасена съм) имаме черен килим в детската, който е някаква странна материя и за да го изчистиш наистина добре, трябва да си на колене🤐 ами блестящо се справи с него.

Не разбирам обаче нещо за картата... Казва ми, че може да запомни само една карта. Как да я направя на целият апартамент и после да определя границите ли... Нямам идея

# 670
Искам да поговорим за самопочистващите се роботи. Имам роборок 4 мисля,някакъв много стар модел,вече на 5 години. Супер машинка е,но за нея няма приложение.
Скоро се местим в нов апартамент и се чудя дали да си взема добрия стар помощник или да купя нов робот. Заглеждам моделите със самопочистване и се чудя доколко са оправдани тези пари отгоре,затова ще се радвам да ме просветлите. Важно-не се заяждам с потребителите,които са закупили такива,просто наистина мисля,че ми липсва инфо за удобството.
Аз изхвърлям контейнера на сегашния ми робот на 2-3 цялостни чистения на апартамента. Имам страшно много допълнителни филтри,които сменям на около 10 почиствания на целия апартамент. Мия старите филтри с вода и използвам отново още 1,най-много 2 пъти и изхвърлям. Тази допълнителна занимавка не ми отнема почти никакво време. И от тази гледна точка искам да разбера повече за самопочистването-не се ли налага пак да почиствате самопочистващия контейнер,но много,много по-рядко?

# 671

Не разбирам обаче нещо за картата... Казва ми, че може да запомни само една карта. Как да я направя на целият апартамент и после да определя границите ли... Нямам идея
Моят е друга марка, но го пуснах три пъти да чисти в целия апартамент, за да си направи точни карти на всяко помещение. След това вече си избирам коя стая искам да чисти.

# 672
Скрит текст:
Искам да поговорим за самопочистващите се роботи. Имам роборок 4 мисля,някакъв много стар модел,вече на 5 години. Супер машинка е,но за нея няма приложение.
Скоро се местим в нов апартамент и се чудя дали да си взема добрия стар помощник или да купя нов робот. Заглеждам моделите със самопочистване и се чудя доколко са оправдани тези пари отгоре,затова ще се радвам да ме просветлите. Важно-не се заяждам с потребителите,които са закупили такива,просто наистина мисля,че ми липсва инфо за удобството.
Аз изхвърлям контейнера на сегашния ми робот на 2-3 цялостни чистения на апартамента. Имам страшно много допълнителни филтри,които сменям на около 10 почиствания на целия апартамент. Мия старите филтри с вода и използвам отново още 1,най-много 2 пъти и изхвърлям. Тази допълнителна занимавка не ми отнема почти никакво време.
И от тази гледна точка искам да разбера повече за самопочистването-не се ли налага пак да почиствате самопочистващия контейнер,но много,много по-рядко?
Да кажа по темата от моята камбанария.
От 2,6 години съм с и7+, а допреди година имах и Румба 896, която работи вкъщи около 2-3 години.
Румба 896 почиствах на всяко нейно почистване. Не, че ѝ се пълнеше контейнерът, просто аз така исках. При почистването на контейнера, продухвах филтъра със сешоар, защото филтрите на Румба не се мият/перат. Веднъж в седмицата почиствах цялостно робота - обръщах го нагоре с кракат (колелата 😉) и почиствах екстрактори, странична четка and etc…
Самопочистващия отново го обръщам веднъж в седмицата нагоре с колелата и го почиствам основно, но от дезинфекционна гледна точка, не, че се налага. Просто след като почистя пода със съответните препарати, предпочитам робота да се размотава с чисти колела и екстрактори по етажа.
Удобство ми е при самопочистващия, че мога да мия контейнера за боклук, докато при 896 не трябваше да го мокря.
Торбичките, които са в самопочистващата база, са функционално много добре изпълнени, за да не изпускат прах в помещението. Чувала съм коментари как боклукът щял да стои в даденото помещение и ще миришел. Не, не мирише и не се разнася из стаята. Роботът ми е ситуиран в спалнята, с изключително развито обоняние съм.
Според производителя, торбичките се пълнят за около половин година. Аз я сменям на около 10 месеца, въпреки че индикаторът за пълна торбичка не е е светнал. Роботът ми почиства всеки ден, не го жаля.
Като имащ вземане-даване с двата вида роботи мога да кажа, че за мен самопочистващият е по-добър избор и разликата в цената си заслужава.
Когато дойде време за следващ робот, отново ще купя самопочистващ.
Ако мога да отговоря на други въпроси - насреща съм.

# 673
Аз пак да попитам някой има ли наблюдение за  Roomba Combo j7+ ? Има ли смисъл да взимам робота в комбинация с моп или мога да заложа на модела i7+ ?

# 674
Къде си изпращате неработещите роботи за извънгаранционен ремонт? И да сте доволни. Как процедират?

Общи условия

Активация на акаунт