Прахосмукачка робот - 23

• 110 647
  • 1 087
  •   2
Отговори
# 915
В очакване съм на новия ми робот.
Интересува ме вие как процедирате със зоната под дивана? По-горе видях един коментар, че сте му забранили. А другите дами на какво мнение са? Разстоянието като височина под дивана при мен не е много. Старият, който го ползвах много отдавна, на моменти засядаше и спрях да го пускам. Та сега ми изникна този въпрос

# 916
Пуснах S8 в стая с мокет и съдейки по контейнера за боклуци направо е засмукал и него. Четох, че моделът е добър за килими, но не се справи при нас. Да не би да има специален режим за килими, не видях такива нещо в приложението
Цитата е от първото . "От  менюто има опция да избереш двойно почитсване на килима. "
https://bg-mam.ma/p/1465648/47180143
https://bg-mam.ma/p/1465648/47175115
Добавям, че всмукателната мощност е 6 000РА. Това беше най-голямата, която открих.
Не разбрах само как контейнерът е бил пълен, а не е изчистил добре мокета. Какво остана по него? Косми, боклуци?
И аз три пъти четох това изречение, че не схванах от първи път, но по-скоро го изтълкувах, че в контейнера е имало влакна от самия мокет /засмукал и него/. А несправянето не разбрах в какъв смисъл е.

Да, много объркано съм го написала. Не се справи точно защото засмука огромна част от мокета. Боклуци не са останали, но ако го пусна още няколко пъти ще останем с проскубан мокет. С нормална прахосмукачка като минавам няма никакви проблеми :/

# 917
Че той ако под диван/легло не чисти, за какво ми е.
Аз нямам високи дивани и легла.
Но майка има и перфектно обира прахоляка под леглото. За това й го вдех, да не кляка/коленичи/заляга за да чисти там долу.

# 918
Ами при нас влиза, чисти, обаче понякога се обърква къде се намира. Така или иначе дивана ни е такъв, че няма как да изчисти под целия. Ние сме си намерили решение на проблема с дивана. В едната спалня влиза под леглото, в другата под самото легло няма как да се влиза. Ние робота сме го взели, за да ни отменя в чистенето. Та всеки си решава, според собствените критерии и желания.

# 919
Височината под дивана и височината на робота са почти еднакви. Преди засядаше, едва го вадех..., та да доуточня въпроса... когато разстоянието под дивана не е много?

# 920
Ако височината на дивана и робота е горе долу една и съща, вероятно пак ще засяда.

# 921
Височината под дивана и височината на робота са почти еднакви. Преди засядаше, едва го вадех..., та да доуточня въпроса... когато разстоянието под дивана не е много?

Когато не е много разстоянието, чистя рядко там, с издърпване на дивана напред. Друг начин няма.

няма как нещо да влезе на място, по-ниско от височината му.

# 922
Преди височината на дивана и робота беше горе долу една и съща и затова някой път засядаше. То и сега ще е така, като гледам характеристиките и размерите по каталог. Но ако заседне, да не се прецака нещо. Преди съм го намирала или продължавайки да се мъчи да излезе, или с умряла батерия. Нещо по-лошо може ли да стане?

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 14:20 от zanetti

# 923
  • Пловдив
На моя Роби му пада въртящото се колело...тряя го пращам пак в серрвиз Confused

# 924
  • София
На моя Роби му пада въртящото се колело...тряя го пращам пак в серрвиз Confused
И на моят... веднъж се оплете в едни кабели и от тогава е така.

# 925
  • Варна
Още не съм се спряла на конкретен модел, но май всичките са високи около 8 см. Крачетата на дивана ми са 15 см, а на спалнята - 12 см, като и в двата случая влезе ли се веднъж отдолу, има още малко допълнителна височина. Мисля си, че няма да е проблем.

# 926
  • Варна
Включвам се да похваля този комплект за Roborock S7 ,който поръчах от Алекспрес.
Страхотни са ,почти неразличими от оригинала .
Кърпите са също меки ,плътни и добре чистят.
Ако на някой му трябва ,препоръчвам:https://www.aliexpress.com/item/1005005535613276.html?spm=a2g0o. … 15.709a1802r4okrw.
Аз поръчах този комплект за 35 лева.
Скрит текст:

# 927
Здравейте! Предстои ми да вляза в настоящия век и да си купя робот за първи път. От вчера чета темата, но 60 страници отнемат време, а в главата ми изникват разни въпроси. Идеята ми е да купя Xiaomi с добро намаление за около 300 - 400 лв.

1. Сайтовете xiaomi-shop и brosbg имат ли кампании за черен петък и на коя дата са?
2. Зарядните станции нали са с височина под 15 см? Планирам да седи под дивана.
3. Набелязала съм няколко модела Xiaomi с всмукателна мощност между 2200 и 4000 Pa. Съществена ли е разликата? У дома ще има 3 късокосмести килимчета и 1 среднокосместо корги. Animal Dog2
4. Xiaomi Viomi SE ми допадна заради цвета Laughing но се притеснявам дали няма да се окаже слабо? А и досега не прочетох нито едно мнение за него тук. Някой с впечатления?
5. Не съм сигурна че изобщо ще използвам мокрото почистване, но сякаш няма модели без такова и ще трябва да платя за това и просто да не го използвам. Правилно ли съм разбрала?

вижте и този сайт  citytel.bg, те също продават xiaomi и пишат,че ще имат черен петък от 17 до 20 ноември

# 928
  • 1st floor
Пуснах S8 в стая с мокет и съдейки по контейнера за боклуци направо е засмукал и него. ..

Да, много объркано съм го написала. Не се справи точно защото засмука огромна част от мокета. Боклуци не са останали, но ако го пусна още няколко пъти ще останем с проскубан мокет. С нормална прахосмукачка като минавам няма никакви проблеми :/
А защо не намалиш в стаята с мокета всмукателната мощност?

# 929
  • Sofiа
Моят първи робот е от citytel, някакво xiaomi mop 2. Чудно се справя вече повече от 2 години. Преди чистеше апартамент с купе е него и се справяше задоволително, а сега обикаля по-голямо пространство, но без купешки косми и се соравя перфектно. Сега си чакам чинно черният им петък за да му купя другарче да обикаля на друг етаж.
Преди време обсъждахте имена на роботите. Нашият е wall-e, другарката ще се казва Eve 😄

Общи условия

Активация на акаунт