Частни училища - информативно-дискусионна тема 54

• 41 537
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
Пазарът решава. Simple Smile
Ако смятате, че ще помогне, вземете мерки.

# 556
  • софия
Гледайте по-глобалната картина. Не знам кой клас е детето, но дали се грижат за него, дали му преподават добре, дали успяват да интегрират всички, дали има конфликти и как ги разрешават и т.н.
Ще има и други неща, които ще ви издразнят в определен момент. Във всички училища има.

Разбира се. ПУК ще бъде, т.е още не е започнал дори Grinning Аз като цяло съм изненадана от комуникацията с малкото частни училища, с които имам опит. Но явно повечето хора са ок да си траят, защото "им учат децата добре" и стил "кисел чинивник" си е стандарт.

@Andariel, стана ми неудобно, в това е въпросът! Защо трябва да ми стане неудобно?! Едно напомняне с другата информация ще свърши работа и никой няма да се чувства неудобно. Аз така ги виждам нещата и ще ги виждам така независимо колко крякате тук как съм капризна и безотговорна и там каквото измислите.
Ще кажа за последен път, наясно съм, че вината е моя, моето задължение не е изпълнено навреме и тн. И пак - начинът на комуникация от администрацията не ми харесва до момента. Точка

И какво от това?
След този горчив мейл погледнахте ли си договорът за по-ясна картина? Отбелязахте ли си следващите срокове?
Нищо не сте видяли от комуникация все още...
Елате да видите какв правят големите университети - окоото им няма да мигне, няма да трепне, щом са ти казали и изискали нещо си и ти си неизряден... камо ли да те галят с перце...
Вие си бъдете точни, пък  нека тона си бъде сух и делови, все пак работа има да се върши.

# 557
Дори имате късмет, че са ви напомнили, а не са ви отрязали и да приемат на ваше място друго дете.
Ако го бяха написали в имейла за родителската среща примерно, нямаше да закъснеем с таксата и нямаше да оставят неприятно впечатление у мен. Много е просто. Застрахователният ми брокер ми напомня за изтичането на застраховките и о, каква изненада, винаги са подновени навреме. Отново казвам - напълно поемам вината, че не съм научила договора наизуст и не съм си сложила напомняне, за да не се стига до такава ситуация. Вече ще го имам предвид. Не очаквам специална покана, ухажване или нещо такова.
П.П. ще си сложа и напомняне да не пиша в тези теми, освен ако не е много наложително.
Поставете се и Вие на мястото на училището. Явно ноември сте платили капаро и  до края на  май, че даже и до  края на август пропускате да доплатите таксата за първия срок. Ако аз бях на тяхно място, бих си помислила, че сте се отказали, без да ги уведомите...

Съвсем друго е да си  забравиш таксата за втория срок на 3-ти клас например , щото коледна ваканция- не си отворил ел дневника, в който ти напомнят първи път , после  от  15  до 20 януари  спонтанно сте отишли  на ски и не си прочел и второто напомняне и  ето ти забавяне  и пак ще ти напомнят...

# 558
Гледайте по-глобалната картина. Не знам кой клас е детето, но дали се грижат за него, дали му преподават добре, дали успяват да интегрират всички, дали има конфликти и как ги разрешават и т.н.
Ще има и други неща, които ще ви издразнят в определен момент. Във всички училища има.

Разбира се. ПУК ще бъде, т.е още не е започнал дори Grinning Аз като цяло съм изненадана от комуникацията с малкото частни училища, с които имам опит. Но явно повечето хора са ок да си траят, защото "им учат децата добре" и стил "кисел чинивник" си е стандарт.

@Andariel, стана ми неудобно, в това е въпросът! Защо трябва да ми стане неудобно?! Едно напомняне с другата информация ще свърши работа и никой няма да се чувства неудобно. Аз така ги виждам нещата и ще ги виждам така независимо колко крякате тук как съм капризна и безотговорна и там каквото измислите.
Ще кажа за последен път, наясно съм, че вината е моя, моето задължение не е изпълнено навреме и тн. И пак - начинът на комуникация от администрацията не ми харесва до момента. Точка
Не, не си траят Simple Smile Имат други виждания за живота.
След и си напомням за всяко плащане, щото просто не считам, че някой ми е длъжен. Не се вживявам в любезноста на мейлите.
Но ако наистина още сега имате такива притеснения, огледайте се за друго училище.
Никой не напомня на детето за домашните, ако няма греда  Simple Smile, никой не му напомня че е време за часа по физическо, ако е без униформ пак греда. Simple Smile
Та съвсем добронанерено. Освен договора научете и правилника наизуст. Да няма недоразумения за униформа, за държание, за забележки и т.н.

# 559
Как може да изпишете няколко страници с крайно заядливи, високомерни и направо обидни думи към една потребителка, в случая Фиктрикс, която просто сподели нещо. И всичко това придружено с безумни раздувки и набиване на канчето, включително и от хора, които никога не са имали  работа с ЧУ. Обяснявате й гаче ли е дете втори клас. Тя несъмнено знае това, което й обяснявате.
Остави колко е информативно и полезно.
За мен просто е грозно.

# 560
Как може да изпишете няколко страници с крайно заядливи, високомерни и направо обидни думи към една потребителка, в случая Фиктрикс, която просто сподели нещо. И всичко това придружено с безумни раздувки и набиване на канчето, включително и от хора, които никога не са имали  работа с ЧУ. Обяснявате й гаче ли е дете втори клас. Тя несъмнено знае това, което й обяснявате.
Остави колко е информативно и полезно.
За мен просто е грозно.
Мерси, че написа точно това, което си помислих и аз на прима виста, четейки последните страници. Мацките нещо са се изнервили, пък първият учебен ден е далече. Аз не бих си направил целия труд, просто да отбележа, че, противно на широко разпространеното мнение, Питагор не е Итън.

# 561
Минавам да похваля организацията на "Питагор" до момента... аз лично бях останала с впечатлението, че това и комуникацията с родителите им куца, но явно нещо се е променило, дано да е трайно. Та още преди две седмици получихме имейл с това кога ще е родителската среща за ПУК, какво осигуряват те и какво се изисква от нас (шише за вода, раница, резервни дрехи, вътрешни обувки и несесер). Беше посочен и график за индивидуални срещи на всяко семейство с преподавателя, отделно съобщение, че профилът на детето в Classroom  е направен и линк, за да си сменим паролата... и дори организационен мейл за благотворителен маратон през есента.... чак се учудих, но приятно. И даже малко се притесних, че може би аз не съм достатъчно организирана Smile

Аз пък нещо не съм очарована от комуникацията в Питагор. Още на изпита нас не ни поздравиха дори, само взеха детето. Ние тотално сме изключили докога се дължи таксата, което е наша грешка, съгласна съм, но можеха спокойно с имейла за родителската среща да кажат - пожелаваме приятно лято, напомняме ви, че таксите се дължат до...., а не да изпляскат сух имейл - закъснели сте. Пффф. Аз график за срещите с учителката не видях, сега ще се върна да погледна, може би просто аз съм заблеяна.
fictrix, според мен мейлът за родителската среща е бил стандартен - или пратен до всички, или просто са сменили определени данни.

Поне преди време ПЧМГ (не знам за Питагор) пишеха ужасно много мейли за какво ли не. Не се настройвайте негативно.

# 562
  • София
Имам чувството, че само чакате нЕкой нов да се появи и да каже нещо дребно, за да скочите да морализаторствате. Аз също искам учтива комуникация. И е нормално да се забрави дата на плащане, като първото плащане беше ноември, а окончателното края на юли, ако не греша. Това не е преди периодично плащане да си настроиш сметката да се издължава на определена дата.
Дори и човек да не е съгласен с противното мнение, възпитанието предполага да заявиш твоето учтиво. Повечето започнахте да държите тон като стара квартална класна от  6-то СОУ Grinning

# 563
  • в страната на чудесата
Магнолия, последното ти изречение е много смешно: не е учтиво, но пък е пълно с неточности. 6-то не е средно, нито квартално...  дали нямаш предвид друг град?
за плащането - нали са напомнили с този мейл? Или са прекратили договора?  Не разбрах.

# 564
Нормално е да забравиш, че дължиш хиляди за образованието на детето си? Явно живеем в различни светове, в които точността и отговорността имат различни измерения. Пък и сред чудесата на нашия век първо се сещам за най-ползваното от мен - календар с римайндер на телефона.

Но не това беше проблем всъщност.

Не са прекратили. "Сухо" са напомнили за просрочено с немалко плащане. И точно тази сухота накарала потребителката да е недоволна от начина на комуникация на Питагор. Ами да се благодари, че са напомнили, без да прекратяват, че както родители имат навик "да запазват" места....може и да се реши, че са записали детето на друго място. Истински случаи!

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 10:47 от Fancy

# 565
..И е нормално да се забрави дата на плащане
Повечето започнахте да държите тон като стара квартална класна от  6-то СОУ Grinning
Изобщо не е нормално да забравиш точно това плащане. Все пак за повечето хора да имаш първолак е  голямо житейско събитие. Детето е кандидатствало с 300 други деца, прието е в едно от най-желаните училища и ти пропускаш да платиш точно тази такса, която потвърждава записването му.

А и не обсъждаме /осъждаме/ потребителката, а си говорим за  частното училище Питагор-  как е с комуникацията- какво да очакват новите им клиенти и следва ли да коригира нещо ...
Предполагам, че все пак Питагор не са им пратили зъл мейл- не сте платили,отписваме ви, чао...А  най-вероятно  строго, делово са  поискали плащане. Може да е имало стандартен  текст в духа на "надяваме се занапред да не се повтаря"...Гадая- не знам какво точно е обидило потребителката...Да постне текста, да му направим разбор, докато чакаме новата кампания по кандидатстването...Grinning

Имам чувството, че само чакате нЕкой нов да се появи и да каже нещо дребно, за да скочите да морализаторствате.
Ох, изобщо не ми се щеше да  се  разписвам в темата, че  ще почнат да ми излизат съобщения за нови мнения. Добре си бях като хвърлях носталгично, от време-навреме по едно око. На мен  пък ми липсват мненията на старите  "морализатори"-  даже да са леко заядливи или пък не по темата, ме радваха с добрия стил...

# 566
Аз помислих, че забавянето е за 2-3 дена.
Затова написах, че няма нищо лошо от училището да напомнят вместо да се дават примери как в БШ изключвали. А то било 2-3 месеца Flushed Браво на Питагор, че са напомнили и в случая ми се струва, че на човек ще му стане толкова неудобно, че сухарският имейл е най-малката работа.
Съветът ми да се гледат по-глобалните неща от сух имейл, за да се пестят нерви, беше добронамерен, но излезе, че съм от родителите, които са съгласни да си траят, ако им учат децата добре Joy

# 567
  • София
И пак се хващате за една дума - “6-то СОУ” е метафора, не точното училище в София. И тръгнахте да гадаете дали е СОУ или не Grinning
Няма как да не е ясно, че детето е “отписано”, но още не им е казано, като такива като мен, които са пазили място повече време, защото май месец трябваше да се платят и поръчат униформите и не, плащането не е забавено с месеци, а с дни, защото плащането беше до края на юли. Няма как да ги подсещат да платят таксата, ако вече не са платили и поръчали униформи. Няма как да не им е ясно, че детето ще учи при тях, защото още с ниво - незаявяване и неплащане на униформи - това би станало ясно.

# 568
  • Пловдив/София
Гледам, че темата отново прелива от тъпизми, включвам се само да кажа фактологически, че определено НЕ изключват от БШ за пропуснато плащане. Аз съм заплес в някои периоди и за малко да изпусна веднъж срока за договора, а друг път срок за вноска, винаги ми е напомняно по нормален начин.
Другото Мецан и Нот са го казали.

# 569
  • В офиса
То да се забрави и забави такса е човешко, случва се. Но точно таксата за ПУК да се забави с толкова много, когато човек все пак малко се вълнува. И точно пък лоша комуникация ... Ето един мейл за забавяне, нищо драматично няма:
 "Уважаеми родители,

Уведомяваме Ви , че за учебната 2021/2022 г.дължите последната 10 вноска
от таксата за обучение."

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 15:32 от Тинкърбел

Общи условия

Активация на акаунт