Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 6

• 90 982
  • 796
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте мами Simple Smile
Тази година и моят син е седмокласник и се е насочил към СГСАГ. Има желание за Архитектура с НЕ или АЕ. Много ще съм благодарна ако може да се включат мами/татковци на ученици в училището за обратна връзка. Има ли нещо в училището, което да не ви харесва - като дисциплина, поведение на  учители, база, директорка, отношение учител-родител и разбира се всичко което ви харесва...не познавам родители от гимназията и наистина ще се радвам да споделите опит и съвети относно добрите специалности и ученически живот Simple Smile
Благодаря ви предварително!  Heart Eyes

# 166
Здравейте мами Simple Smile
Тази година и моят син е седмокласник и се е насочил към СГСАГ. Има желание за Архитектура с НЕ или АЕ. Много ще съм благодарна ако може да се включат мами/татковци на ученици в училището за обратна връзка. Има ли нещо в училището, което да не ви харесва - като дисциплина, поведение на  учители, база, директорка, отношение учител-родител и разбира се всичко което ви харесва...не познавам родители от гимназията и наистина ще се радвам да споделите опит и съвети относно добрите специалности и ученически живот Simple Smile
Благодаря ви предварително!  Heart Eyes
СГСАГ не е ли доста елитна гимназия? Т.е въпросът не е за тази тема .. Тук е мястото за по-простичките квартални училища , където не учи бъдещия хай лайф на столицата Joy

# 167
Ми не е съвсем така, не съм сигурна, дали е в "елитната група", а и едва ли има значение, ако може някой да даде обратна връзка.
Аз също се интересувам от Строителния, моля, ако някой има информация или впечатления да сподели. Ние също сме се насочили натам, но няма никаква информация за него.

# 168
# 169
Много благодаря, изобщо не съм видяла, а уж претърсих всичко🤗

# 170
Привет! Мнение за 2 СУ след 7ми клас?

# 171
Здравейте, може ли актуални мнения за 30 СУ, 157 ГИЧЕ , 23 СУ и Профилирана гимназия с интензивно изучаване на румънски език „Михай Еминеску"?

# 172
Привет! Мнение за 2 СУ след 7ми клас?
                 Нашият младеж е 9 клас в езиковата паралелка АЕ/ИЕ.По принцип той кандидатства само в езикови паралелки.Паралелките с профили не искахме без значение в кое у-ще са.2 СУ бяхме писали като резервен вариант защото бяхме сигурни ,че за там балът стига.От кандидатурите беше изключил и всичко с ФЕ.Не му стигнаха няколко точки за 32-ро у-ще,където учи другият ни младеж.Убедихме го да запише 2-ро защото програмите на паралелката съвпадат с тези в 32-ро и обещахме,че ще го преместим след 8 клас.Само,че сега не иска да се мести.Класът е добър,с учителите няма проблеми и у-щето му е близо.Нямаме оплаквания и си харесва съучениците.От тази паралелка сме доволни ,за другите не знам.

# 173
Здравейте, може ли актуални мнения за 30 СУ, 157 ГИЧЕ , 23 СУ и Профилирана гимназия с интензивно изучаване на румънски език „Михай Еминеску"?
Синът ми е в 23 СУ - профил Предприемачество с разширено изучаване на английски и втори език- италиански. Училището е хубаво като база. Имат млади и амбициозни учители по английски, БЕЛ, и др.предмети. Оценки се пишат само за знания. Затова не сме цъфнали с успеха, но вината не е в учителите. Положението в нашия клас с дисциплината също не е добре, но отново вината не е на учителите. С други думи нелошо училище, в което можеш да получиш добра подготовка.Децата ми изглеждат също свестни хлапета, но моето поне е поразглезено.

# 174
Синът ми е в 23 СУ - профил Предприемачество с разширено изучаване на английски и втори език- италиански. Училището е хубаво като база. Имат млади и амбициозни учители по английски, БЕЛ, и др.предмети. Оценки се пишат само за знания. Затова не сме цъфнали с успеха, но вината не е в учителите. Положението в нашия клас с дисциплината също не е добре, но отново вината не е на учителите. С други думи нелошо училище, в което можеш да получиш добра подготовка.Децата ми изглеждат също свестни хлапета, но моето поне е поразглезено.
Благодаря Ви . Ще се радвам ако получа отзиви и за другите училища

# 175
[Убедихме го да запише 2-ро защото програмите на паралелката съвпадат с тези в 32-ро и обещахме,че ще го преместим след 8 клас.

Здравейте. Четох назад мнения за 32 СУ и като цяло бяха положителни. Но във фейсбук попаднах  на мнение, че училището, директор и преподаватели са твърде амбициозни, страшно много се учи, едва ли не го няма човешкото отношение. Тъй като това училище е една от основните ни цели, а Вие имате лично мнение, дали може да споделите - как намирате училището, много ли е амбициозна и състезателна средата, твърде изискващи ли са учителите и т.н. Разбирам, че всеки човек има различни критерии и мненията винаги ще са различни, но ще съм Ви благодарна.

# 176
[Убедихме го да запише 2-ро защото програмите на паралелката съвпадат с тези в 32-ро и обещахме,че ще го преместим след 8 клас.

Здравейте. Четох назад мнения за 32 СУ и като цяло бяха положителни. Но във фейсбук попаднах  на мнение, че училището, директор и преподаватели са твърде амбициозни, страшно много се учи, едва ли не го няма човешкото отношение. Тъй като това училище е една от основните ни цели, а Вие имате лично мнение, дали може да споделите - как намирате училището, много ли е амбициозна и състезателна средата, твърде изискващи ли са учителите и т.н. Разбирам, че всеки човек има различни критерии и мненията винаги ще са различни, но ще съм Ви благодарна.
Дъщеря ми завърши 32-ро преди 5 години. Училището е голямо, а директорката недостъпна. Аз съм комуникирала с класната и основните учители, ако се наложи. Като цяло съм доволна, но както и в другите училища има и добри и слаби учители.

# 177
                  Не знам къде точно сте чели за "твърде амбициозните" у-ще,директор и учители.Нашият младеж е 11 клас и до сега никога не е имал никакви проблеми.Отличник е, чувства се добре,няма проблем с учители и съученици.При това никой в къщи не му стои на главата да учи и не проверява как си изпълнява домашни,проекти и т.н. Абсолютно самостоятелен е.Що се касае за "човешкото отношение" мога да кажа,че в труден и трагичен момент в класа им учителите застанаха до тях,разговаряха,успокояваха,оказваха подкрепа.Даже бях изненадана,че  все още има такива учители способни да разберат състоянието на децата и да окажат ефективна помощ и все още да я оказват  на тези , които имат нужда.
                  Не сме от хората,които висят постоянно  в у-щето и за това не знам колко е достъпна директорката и колко силни или слаби са учителите.В у-ще ходим само когато  има проблем и трябва наша намеса.До сега не сме имали необходимост да решаваме проблеми с участие на директор или учител.Сам се справя и оплакване от негова страна не е имало.На концерта в зала 1 на НДК по случай годишнината на у-щето видях на сцената деца със самочувствие,спокойни,ентусиазирани и умни.
                 И да ви кажа - изобщо не ме интересува кой какво говори за у-щето след, като нашето дете се чувства добре и на мястото си там. Вече е на 18 и винаги сме го учили,че не всичко е цветя и рози и трябва сам да решава проблемите си и да взима отговорни решения.В живота си ще се среща с различни хора,проблеми,трудности и няма как да разчита на тичането на мама и тати при директора.Явно го е разбрал и то отдавна.

# 178
Didia, много Ви благодаря за информацията. Звучи добре, а явно Вашето дете се чувства чудесно и се справя отлично. Моите опасения бяха основно дали дете, което не е особено амбициозно и до тук има едно средно представяне в училище, не особено висок успех, което трябва да подканям да учи и общо взето да държа под око - та дали такова дете ще се справи.
Още веднъж благодаря за мнението - на мен училището ми звучи много добро.

# 179
Didia, много Ви благодаря за информацията. Звучи добре, а явно Вашето дете се чувства чудесно и се справя отлично. Моите опасения бяха основно дали дете, което не е особено амбициозно и до тук има едно средно представяне в училище, не особено висок успех, което трябва да подканям да учи и общо взето да държа под око - та дали такова дете ще се справи.
Още веднъж благодаря за мнението - на мен училището ми звучи много добро.
Училището е добро, но не се влиза лесно и детето трябва да се представи много добре на НВО.

Общи условия

Активация на акаунт