Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 6

• 89 642
  • 796
  •   1
Отговори
# 555
Елисавета Вазова е с италиански език. 8 - ми клас се учи сериозно. Сега не казвам на нивото на 91- НЕГ , но е вариант.

# 556
  • В царството на игрите:)
[Съученичка на дъщеря ми влезе в 105то миналата година. Ами много е довлНо детето. Класът и е супер и даже дъщеря ми съжаляваше,че не сме го писали. Сега бяхаа в Италия една седмица. Езикът се учи сериозно. Имали двама учители  в 8 клас и като цяло ако детето иска да учи италиански 105то е по - добрия вариант от 23 СУ. Поне според мен.

# 557
Елисавета Вазова е с италиански език. 8 - ми клас се учи сериозно. Сега не казвам на нивото на 91- НЕГ , но е вариант.

Елисавета Вазова има ли паралелка без изпит по рисуване?

# 558
  • София
И в 36то се учи италиански, с много добри преподаватели. 

В Елисавета Вазова се влиза с 3 БЕл + 1 МАТ, няма изпит по рисуване.

# 559
  • София, Лагера
Здравейте, дами! Моля кажете ми в 32 училище дали профила се избира в 10 клас, или предварително, при приема в 8 клас. Интересува ме конкретно профил "Софтуерни и хардуерни науки".
Благодаря предварително!

# 560

Елисавета Вазова има ли паралелка без изпит по рисуване?
Няма изпит по рисуване. Гледа се НВО - Бел и мат и от дипломата ИИ и ИТ. Даже мисля че са три пъти Бел, един път мат.
В момента започва крупен ремонт на всички стаи, двора.  Интересни паралелки са. Разгледайте ФБ групите на училището.
Има изпратени деца в Италия и Германия в момента.
От септември ще има задължително облекло с логото на училището- различни цветове.

# 561
  • София
Точно идвам да питам за 36то. Аз също имам слабост към италианския, добре е, че е на ниво, а другите предмети, средата?

# 562
Здравейте, дами! Моля кажете ми в 32 училище дали профила се избира в 10 клас, или предварително, при приема в 8 клас. Интересува ме конкретно профил "Софтуерни и хардуерни науки".
Благодаря предварително!
Избира се при приема в 8 клас. Ако е прието паралелка СХН това му е основният профил. За 3 и евентуално 4ти профилиращ предмет не съм сигурна какво ще реши училището. Но не може някой с по-висок успех в 10 клас от друга паралелка да го/я измести . Сетих се, че и такъв въпрос съм чувала.

# 563
  • София
Някой има ли дете в STEM паралелка? Какво означава точно и каква е разликата с обикновенните паралелки? Не на теория /четох доста/, а на практика? Благодаря!

# 564
  • София, Лагера
Благодаря предварително!
Избира се при приема в 8 клас. Ако е прието паралелка СХН това му е основният профил. За 3 и евентуално 4ти профилиращ предмет не съм сигурна какво ще реши училището. Но не може някой с по-висок успех в 10 клас от друга паралелка да го/я измести . Сетих се, че и такъв въпрос съм чувала.
Сърдечни благодарности, Ani_Ri !

# 565
Благодаря предварително!
                  В 10 клас избират 3-ти и 4-ти профил.Няма изместване при профилите и не се определят по успех.Всяко дете подава желаните профили и всички бяха класирни по желанията си.Нашият младеж е 11 клас в 32-ро.В часовете от 3-ти и 4-ти профил се формират нови групи, а по основните предмети са си в техния клас.

# 566
Скрит текст:
Записах дъщеря ми в 3  СУ фотография. С доста по-висок бал е от останалите приети, но не я приеха в художествените, а тя това иска са учи.
Разпитах доста при записването. Нямат много специални предмети. 7 часа фотография и практика, 4-5 часа графичен дизайн. Говорихме с учителката  по фотография и учителят по рисуване. Засега са ми добри впечатленията, но само 2 пъти сме ходили, макар че и двата пъти стояхме и говорихме с тях по над 30 минути  отговориха на всичко, което ги питахме.

alina_si, ако следиш темата още какви са впечатленията ти от училището една година по-късно? Ниво, учители, среда и каквото се сетиш.
Някой друг, ако има преки впечатления от 3 СУ моля също да сподели.
Благодаря!

# 567
Скрит текст:
Записах дъщеря ми в 3  СУ фотография. С доста по-висок бал е от останалите приети, но не я приеха в художествените, а тя това иска са учи.
Разпитах доста при записването. Нямат много специални предмети. 7 часа фотография и практика, 4-5 часа графичен дизайн. Говорихме с учителката  по фотография и учителят по рисуване. Засега са ми добри впечатленията, но само 2 пъти сме ходили, макар че и двата пъти стояхме и говорихме с тях по над 30 минути  отговориха на всичко, което ги питахме.

alina_si, ако следиш темата още какви са впечатленията ти от училището една година по-късно? Ниво, учители, среда и каквото се сетиш.
Някой друг, ако има преки впечатления от 3 СУ моля също да сподели.
Благодаря!
Преди няколко дни писах
От училището нямам забележки, съвсем нормално училище.
Класът е див, имаше някои проблеми, но се справят, колкото могат.
Дъщеря ми мечтаеше да учи фотография, не я приеха във фотографското и затова отиде в този клас. Не е ходила на уроци по БЕЛ и математика в 7ми клас, само по рисуване.
Не учат кой знае колко фотография в 8ми клас, 7 часа седмично имат. Може повече неща са учат, но не всички деца са мотивирани.

След моето мнение имаше и друго за 3 СУ, мисля че и още няколко, объждаме го и в другата тема, кандидастване с рисуване.

Включвам се да споделя, че синът ми (1клас) е силно впечатлен от каките и батковците от горните класове в 3 СУ, особено тези с фотоапаратите, които ги снимат и им обръщат специално внимание 😊 Училището за мен е много симпатично като сграда и оборудване (имат отделна постройка с ателиета), много тихо и спокойно, вероятно заради малкия брой паралелки, администрацията също е учтива. Разбира се и там виждам пушещи ученици, но картината е доста по - приветлива от например 18 СУ (уж елитно). Там минавам всяка сутрин и стигам до офиса обладана от дим на трева 😂

# 568
  • София
Здравейте, след 7 кл. дъщеря ми иска да продължи с испански език (интензивно) и АЕ (втори език) - може ли някой да се включи с преки впечатления от 22-ро, 1-во, 30-то, 31 СУЧЕМ, 157-мо? Евентуално 127-мо, въпреки, че там ИЕ е с различни профили- природни науки, хуманитарни и разни други варианти, които не я влечат особено... Умувам много как да подредим желанията и кои училища да редим по-напред. В НТБГ също има ИЕ.
Ще съм благодарна на отзиви за някои от изброените училища с ИЕ. Успех на всички тръпнещи и умуващи как да редят паралелките! Оммм Smile

# 569
  • София
Отзиви за точно тези училища с ИЕ има сигурно на всяка страница от темата.
Интересно ми е, дали от МОН ще изнесат информация за НВО 10 клас по език? Мисля, че би било полезно, макар че не всички десетокласници са се явили.

Общи условия

Активация на акаунт