Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 76

• 55 623
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
  • Русе
2 години

Догодина щели да ме пробват без Золадекс-а.

# 646
2 години

Догодина щели да ме пробват без Золадекс-а.
А очаква ли се да ти се възстанови цикъла, когато го спреш ?

# 647
  • Русе
Да, моята онко каза, че може да се върне. Малко говорихме по темата, защото иска да изкарам още една година със Золадекса и сега няма какво да го обсъждаме.

# 648
Да, моята онко каза, че може да се върне. Малко говорихме по темата, защото иска да изкарам още една година със Золадекса и сега няма какво да го обсъждаме.
А Нолвадекса ще остане ли или и него ще спреш ?

# 649
  • Русе
Той си остава за 5-те години. Поне.

# 650
Ели, не знаех. Явно съм чела листовката "по диагонал". Беше ми се набило само, че е възможно да се  увредят и яйчниците  от хормоналните. И нали моите започнаха да правят проблеми и ги махнах, та се бях заблудила, че вече нямам за какво да се тревожа във връзка с хормоналната терапия. Сега се сещам, че оня ден имах зверска болка в лявата половина на главата и в лявото око. Два дни не отмина болката, това се е случвало и в предишни дни и сега се замислям, че и това може да е от Аримидекса, защото го има в листовката като възможни оплаквания.
Ти какво добавки пиеш? Аз все пак ще питам и онколога де.

# 651
  • Русе
Каквото има на оферта в аптеката като редувам един път нещо за кокалите, на следващия път магнезий.
Отделно пия други лекарства и гледам да не се уливам, че цял ден само хапчета пия.

# 652
Мили момичета, аз имам един въпрос към вас и ще се радвам да получа съвет.
Искам да започна нова работа, обаче се страхувам, че ако кажа, че съм с 80%ТЕЛК и съм на хормонална може би няма да ме вземат ?
От друга страна, такова нещо трябва да се каже.
И не знам....
Съвети ?

# 653
Някъде в медицинското се пишеше дали имаш ТЕЛК.  Реално не може да се премълчи вече.

# 654
  • Русе
Хормоналната не ги вълнува, така че въобще не я споменавай. А за ТЕЛК-а на последното интервю, след като усетиш от къде духа вятъра, тогава съобщаваш за него. Ако са те харесали и те искат, ще преглътнат ТЕЛК-а.

# 655
Медицинско може да се представи и без да пише за ТЕЛК. В някои фирми трябва да попълниш декларация, че не боледуваш от някои болести и че не си с ТЕЛК. Тогава става сложно. Хубаво е да се спомене на етап когато вече са те харесали.
 И все пак има фирми, за които не е проблем и други, които не наемат хора с ТЕЛК.
Успех!

# 656
  • София
... В някои фирми трябва да попълниш декларация, че не боледуваш от някои болести и че не си с ТЕЛК. Тогава става сложно...
Наистина ли, звучи абсурдно? Това е абсолютна дискриминация, документирана при това, странно как си го позволяват.
Някой има ли представа колко време се чака в момента да те извикат на комисия за подновяване на ТЕЛК, изтича ми на 01.11 и си спомням, че преди май доста се чакаше.

# 657
  • assenovgrad
Flowers Hibiscus
... В някои фирми трябва да попълниш декларация, че не боледуваш от някои болести и че не си с ТЕЛК. Тогава става сложно...
Наистина ли, звучи абсурдно? Това е абсолютна дискриминация, документирана при това, странно как си го позволяват.
Някой има ли представа колко време се чака в момента да те извикат на комисия за подновяване на ТЕЛК, изтича ми на 01.11 и си спомням, че преди май доста се чакаше.

Здравей!
Моят ТЕЛК изтича на 1.10.2022г. През август получих писмо, в което ми нареждаха да представя определени документи лично в ТЕЛК - направление от личен лекар за ТЕЛК, епикриза от онкото, производствена характеристика и другото не помня. Представих ги, дадоха ми входящ номер и казаха да чакам. След две седмици получих ново писмо за дата за Преосвидетелстване - 3.10.2022. [b]Искат да им изпратя по куриер или поща [/b]- епикризи от онкото, допълнително ми искат преглед при хирург. Друго май нямаше. Това се отнася за ТЕЛК - Пловдив.
Flowers Hibiscus

# 658
Здравейте,
Майка ми е с РМЖ, двойна мастектомия, тройно  негативен карцином. След 2 лъчетерапии, се появиха туморни образувания по кожата, оперираха ги, и 1 месец след операцията, точно зарастнаха раните, отново се появиха 3 нови...
Води се на диспансер в Сити Клиник.
Консултирах се с Тимчева, правихме генетично изследване - излезе мутация в BCRA2 ген, Тимчева препоръчва Линпарза.

Вчера ходихме при Дудов на консултация, той препоръчва само лъчетерапия. Малко се вкисна, като му показах предписанието на Тимчева, явно моя грешка, но исках да обсъдим приема на Линпарза.
Така че Дудов отхвърли тази опция.

По препоръка ще направя трета консултация с доц. Арабаджиев, без да споменавам предишните мнения.
Притеснявам се, че Дудов държи само на локална лъчетерапия, а ето че след нея този тумор си избива отново и отново...

Искам да попитам, има ли случай онколог от една болница да изпише Линпарза или друго лекарство на  таблетки, а пациантът да се води на диспансер другаде? В случай, че доц. Арабаджиев потвърди мнението за Линпарза...Не ми се иска да я прехвърлям от Сити в Токуда, за нея пак ще  е голям стрес, тя вече почти се е отказала да се бори...ConfusedCry

# 659
  • Sofia
Аз в момента се водя на диспансер в Сити, но тамоксифена ми беше заменен от доц. Консулова с аримидекс. Издаде ми протокол за него и за резелигото и то за една година. Досега в Сити са ми давали на 6 месеца. Ще правя консултация с Дудов след като ми излезе хистология на лимфните възли и подозирам, че няма да е щастлив, че лекарството ми е сменено от друг лекар, както и че съм направила аксиларна дисекция, а не образно изследване. Но той беше в отпуск, нямах време за мотаене, та се надявам да не влизаме в големи пререкания. И без това обмислям да се местя от Сити.

Общи условия

Активация на акаунт