Любители на котки - Тема 175

• 32 542
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • Крайбрежен район
Здравейте! Ходихме на ветеринар. Щях да ви показвам снимки, но останах без телефон. Дано успеят да ми го оправят, че всички снимки на моето зверче са вътре. Междувременно споделям една негова бебешка.

# 121
За да се кротнат и годините им са фактор (така мисля).

Pandorina, много готин бандюгата! 😻
И сиво- бялата муцунка много сладка 😻
АnMary, май винаги има кого да гушкаш.
Утре ще покажа и мойта бебка колко е пораснала.

Снимка от нета ме развесели 😹😹😹

Joy Joy Joy
Нямам против да тича,скача и пр., само да не се спуска да хапе и драще по краката. Ходенето ни напред назад го изнервя.

# 122
Последен ден преди кастрация

Утре е денят. Ще го оставя в 11 ч. и ще го взема на другия ден за  да е под наблюдение. Стискайте му палци, а и на мен да се кротне малко след това.

Красавец Heartpulse

Пандорина, като каза 11ч. ме върна в миналия понеделник.  Тогава беше часа на Див за кастрация. Прибрах си го в 15.
За тези дни промяната му е голяма.
Безпроблемно да мине и при вас!

# 123
  • София
Pandorina, голям красавец си имаш.

Не бих казала, че и моите са се кротнали. Тичат си като коне.

Снимка от нета ме развесели 😹😹😹
Точно такава тоалетна взех на момчетата... и им е малка. Върнахме им старата.

Сега я ползва бебето. Но и Аш от време на време влиза да наторява/обгазява.

# 124
Разликата при нас..
Див е характер от малък, но последните седмици пощуряваше.
Налагаше се на моменти да го изкравам и затварям в коридора докато се успокои. И денем, и нощем.
Атакуваше яростно.
 За тези дни след кастрацията..нито веднъж не се е случвало.  Веднъж в неделя (цял ден заедно) реши да се пробва, но като спрях на едно мясо се отказа.  Нощем пак ме буди, но завъртя ли се губи интерес.
Преди не се случваше, дали е временно не знам, но толкова кротък не е бил от месец.

# 125
  • Бургас
Ох, момичета! Нормално ли е на 5 месеца да ака меко по три пъти на ден? От седмица го храня само до обяд и само с гранули. Давам му РК и Оптима за бебета и за възрастни. Иначе му давах Анимонда карни консерви, но с това акане... Вчера му дадох цяло пакетче Смекта и изобщо не го затегна, не подейства. Пръцка често и два пъти досега се е нааквал малко от пръцкане. Британец е и го купих от жена, която гледа мъжки и женска в много чист и уютен дом. Изглежда здрав, с лъскава козина е, много игрив и мъркащ. Дайте ми мнение, съвет, идея. На ветеринар не мога да го заведа в близко бъдеще.

# 126
Вземете му котешки пробиотик.

# 127
Ябълкова, нещо с храните не си случила или комбинацията от храни. Давай само една марка храни. Например, РК гастроинтестинал. Пробвай със сурово свинско месо. Ако се оправи, значи е от гранулите и паучовете, които му даваш и трябва да намериш подходяща комбинация.

# 128
  • София
Не знам какво да правя с нашата почивка на море.
С дъщеря ми се разминаваме с няколко часа. Т.е. тя тръгва рано сутринта, а ние се прибираме малко по-късно. Няма проблем котките да стоят сами.
Но по стечение на обстоятелствата няма да се прибираме веднага в София. Големите ще издържат 1-2-3 дена сами, но малкото едва ли. А нея никой не я иска. Не знам какво да я правя.

# 129
Приятели, близки да идват да ги наглеждат поне?

# 130
  • София
Не знам.
Трябва да са разделени, т.е. да не си изяждат взаимно храните.
Големите тичат и налитат на бебешки пауч и суха храна. Малкото също тича да яде тяхната храна.
У нас е лудница.

Скрит текст:
С дъщеря ми щяхме да се разминем само с 2-3 часа, което не е проблем.
Но няма да се прибираме директно у дома. Свекърва ми от днес е в хоспис. Дъщеря ми видя, но искала да види и сина ми.

# 131
  • София
Трябва да са разделени, т.е. да не си изяждат взаимно храните.
Големите тичат и налитат на бебешки пауч и суха храна. Малкото също тича да яде тяхната храна.
У нас е лудница.
Нищо няма да им стане ако ядат еднаква храна за известно време. У нас месеци наред всички бяха с храна за подрастващи заради Преслава, като от време на време "разтоварвах" с такава за големи. Няма как да ги деля. Само сериозен здравословен проблем би ме накарал да си го причиня. Laughing  Дано не се налага да го правя! По-скоро проблемът е ако големите изяждат всичко и малката стои гладна.

# 132
Аз си мисля, че за ден-два е
без значение кой какво ще яде. Нищо няма да им стане.

# 133
  • Бургас
Благодаря за съветите, момичета! 🤗
AnMary, възрастната ни котка често яде бебешка храна и много и́ се услажда даже. За два дни няма да им стане нищо, ако ядат всички бебешка. Но да е бебешка, че малкото може да не може да хрупа големите гранули. Според мен е по-важно да не разлеят водата. Напълни няколко съда и ги сложи на различни места, та ако тичат все да остане един пълен. Три дни ми се виждат множко вече. Ние пращаме сестра ми да чисти тоалетна и оставя храна на всеки три дни. Като ни няма у дома повече от ден, кочината е огромна като се върнем. С две сме - на 3г. и на 5 мес.
И още един непоискан съвет: ако имаш възможност остави ги само в коридор и една стая и върху диван/легла сложи чаршафи с ластик. Да цапат там, по-лесно да почистиш после.

# 134
  • София
Ще го измисля. Дъщеря ми ще зарежда храна и вода.

По принцип на малката искам да ѝ намеря осиновител. Но трудно.
Батковците я обучиха. Вече използва закрита тоалетна. Смея се, че ако някой я поиска ще подаря и тоалетната Simple Smile
Утре трябва да я водя да я обезпаразитят втори път. Днес трябваше да я водя, но не ми се излизаше в тая жега.

Смях се преди малко. Аш стои прав пред вратата на детската. Малката минава права под корема му, леко се повдига, погалва се и продължава.

Общи условия

Активация на акаунт