Любители на котки - Тема 175

• 32 553
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Дали от жегите губят апетит?  Днес заварвам пак купичката му пълна. Изхвърлих, сложих половин пауч хапна малко, но още стои.
Обикновено я заварвам празна, а като се прибера и му сложа пауча, всичко изяжда до час. Успокояващото е, че ходи до тоалетна нормално и има тонус.

# 136
  • София
Рози и Бодли, и моите са на "диета". Joy Консервите рязко ги намалих, за да не изхвърлям постоянно. Давам от тези, които най-много обичат и пак застояват. Смила, Феринга и подобни, които по принцип вървят по-трудно, напълно спряха да ги ядат. Има паница със суха храна и дори тези, които нормално не я поглеждат, в момента я предпочитат пред мократа, но хапват едва-едва.

# 137
  • София
Губят апетит от жегите. Моите намалиха яденето доста. Вода пият достатъчно.

Само малкото е новата ламя Спаска. Преди казвах ламя на Оникс, но малката го минава. Ако издебне свободен достъп до адулт храната се засилва натам. И понеже се е засилила спира като в анимационен филм - разперва задни лапи Simple Smile Гледа да лапне каквото може и бяга, знае че прави беля Simple Smile
А пък Аш измива купичката с бебешки пауч Simple Smile

Оникс и Аш почиват до/на събраното пране

Малкото пред блока вече не бяга чак толкова, но едва ли ще ми даде да го пипна. Знае че му нося храна, тича и ми мяука. Изсъсква ми поне веднъж, за респект. Купичката все още стои, но днес някой беше изсипал водата. Помен от сухата храна нямаше.
Снимала съм го отдалеч

# 138
Какъв е красавец Simple Smile

# 139
# 140
Здравейте, предстои кастрация на женското ми 6-месечно коте. Понеже седмица след това отиваме на почивка, се интересувам ще успее ли да се възстанови за това време? Какво се прави след операцията? Трябва ли да не му давам да се катери или нещо подобно?

# 141
Ако всичко е наред, би трябвало да се възстанови, но толкова мъничко да го оставите самичко само седмица след такава все пак травмираща процедура? Sad няма ли някой да се грижи за него? Ами ако нещо извънредно стане, пак ли ще заминете? Защо не отложите за след почивката…

# 142
И аз препоръчвам да се отложи кастрацията след почивката.
При женските котета кастрацията си е сериозна коремна операция, не е като при мъжките. Желателно е да има наблюдение. Всяко коте различно се възстановява и реагира. Някои упойката ги отпуска чак след третия ден. Мая два дни след кастрацията не знаеше на кой свят е. Спеше по цял ден, залиташе. Чак на третия почна да живва, но постоянно ме търсеше и се гушеше в мен. Освен това първите дни храната трябва да е само мека, пастет, хапки намачкани с водичка, поради опасност от задавяне заради упойката и гълтателния рефлекс не се дава твърда храна, гранули.
 Може да си ближе раната, да я инфектира, да дърпа кончета, ако се виждат, може да се получат усложнения.
Аз не бих рискувала да оставя само коте след кастрация, особено женско.
Отложете кастрацията, нищо няма да и стане за седмица. Аз задължително гледах кастрацията да е пред почивни дни, за да може да съм у дома, около Мая и да наблюдавам възстановителния процес. След кастрация са толкова беззащитни и раними, че то сърце не ти дава да ги оставиш сами, а що рев изревах като я гледах как се клатушка беззащитна и полузаспала и как се опитва да рови в тоалетната си, а няма сили и почти заспива. Всичко сякаш беше на забавен каданс. Милата ми душичка, радвам се, че тази манипулация мина и замина и е зад гърба ни, но още помня тревогата, притеснението, страховете, хем нашия вет е много добър, разреза беше миниатюрен, депо антибиотик, вътрешни шефове, резорбируеми конци, отвън се виждаха само две малки възелчета от конците, които след време сами паднаха, всичко по учебник и все пак се тревожиш. Та, добре си помислете. Ако съм аз ще си отровя почивката от притеснения и няма да ме свърта на едно място. Джастев е същия. Но ние никога не бихме я оставили в такова състояние.
Освен това първите дни е добре да спи на ниско, върху нещо мекичко на земята, легълце или отворена клетка без капак отгоре, трябва да е топличко, да се внимава да не се катери и скача, за да не се нарани или за да не се отвори разреза. Трябва си наблюдение. Отложете кастрацията и бъдете до котето си, то ще има нужда от вас.

# 143
Аз ще бъда една седмица до котето след кастрацията. След това, докато сме на почивка ще я заведем при родителите ми. Няма да стои само. Въпросът ми беше за една седмица ще се пооправи ли, за да бъдат свалени шевовете и да се храни нормално.

# 144
Както джаста праста обясни, никога не се знае, кой може да даде точно гаранции… наистина какъв е зорът да се кастрира преди почивката? А то водено ли е преди при майка ви, знаете ли дали бързо свиква с ново място или не? Това е още един стрес за повечето котета… Горкото коте Sad

# 145
  • Стара Загора
Едната ми котка точно седмица след кастрацията си отвори раната и се наложи да се шие отново. Възстановяването ѝ отне близо месец, тъй като след това се възпали и трябваше отново да се обработва. Другата на третия ден не ѝ личеше, че е оперирана.

# 146
  • Крайбрежен район
Дали от жегите губят апетит?  Днес заварвам пак купичката му пълна. Изхвърлих, сложих половин пауч хапна малко, но още стои.
Обикновено я заварвам празна, а като се прибера и му сложа пауча, всичко изяжда до час. Успокояващото е, че ходи до тоалетна нормално и има тонус.

Рози от жегата е, да! Миналата седмица бяхме на ветеринар по същата причина. Според нашата ветеринарка при повечето котки се случва да губят апетит в жегите, както и при хората. Няма нищо притеснително.
Имаше спор тук да се къпят ли котките. Жената каза, че не препоръчва, те си се къпели сами. Другия ни ветеринар беше казал, че е хубаво лятото да се къпят. Аз голямо желание имам да го изкъпя, ще стане чистичък и ще паднат излишните косми. Но мм не иска да ми помага, а сама не мога да се преборя с него. За бълхите даде една пипетка (не знам как се казва на български, едно дето се капе на вратлето), мирише ужасно и е много мазно. Как да не го изкъпя? Rolling Eyes

# 147
От едно къпане в годината нищо им няма, и моя в най-голямата жега го издебнах, изчетках го хубаво от излишни косми. А и има шампоани против бълхи. Но хубаво пипетката да се остави да подейства.

# 148
  • София
За бълхите даде една пипетка (не знам как се казва на български, едно дето се капе на вратлето), мирише ужасно и е много мазно. Как да не го изкъпя? Rolling Eyes
Toчно заради капките не трябва да го къпеш поне седмица. Трябва да се усвоят добре от кожата.

Силви, ако родителите ти могат да реагират в случай на някакви усложнения, кастрирай! Ако е добре направена операция, би трябвало да се е възстановила. Но това е само в случай, че е със саморазграждащи се конци. Иначе се ходи на 10-тия ден за сваляне на конците.

Сетих се, че при нашата Преслава всичко мина много бързо (по-бързо отколкото при Богдана), но пък възелчето, което се показва в края на вътрешния шев, някак се беше сраснало в зарастващата рана. Ходихме да го махат към 10-тия ден, макар да беше разграждащо се, за да не забере.

# 149
Няколко пъти се е налагало само да мия Див и за него всеки път беше стрес.  Къпане не бих му причинила, въпреки, че в тези жеги е окупирал мивката в банята и я използва за спалня. Мисля си, че доста добре се грижат за хигиената си.
Малкото дяволче в работата ми, беше едно мърляво като го взехме. Когато го гушках, цапаше светлите ми дрехи. Сега лъсна козина, заглади се ! Не, че пак не живее на двора, но е съвсем рзличен, а като го гушкам е чист ( няма достъп до улицата, поне докато е малък)

Общи условия

Активация на акаунт