Любители на котки - Тема 175

• 32 557
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, използвали ли сте спрей против драскане? Нашия котанчо много обича да си подрасква на дивана и никакви други драскалки не го интересуват. Сега обаче направихме основен ремонт вкъщи и искаме да го отучим от този му навик. Та, казаха ми че има спрейове против драскане. Ползвате ли такива? От кой конкретно сте доволни и как се използва?

# 151
  • Варна
Мече, какво друго сте пробвали? У нас сме с ъглова драскала, зебло намазано с лепило, и хваната на стената. 5 кг котка се изправя и точи ноктите там, но се изправя. Явно е важно защото гледам и котараците в двора правят по същия начин, на дърво или на мазилката по стената. Разтягат се докато точат. Никакви кръгли като колчета или тунелчета не вършат работа и у нас. Само тази, дюбелирана на стената, на колона в трапезарията.

# 152
Хора беше страшно днес в клиниката. Отидох да си взема Франки кастриран вчера. Трябваше да му сложат АБ и да го напъхат в транспортната клетка. Аз чаках отпред в чакалнята те вътре. Леле какво настана там, какви звуци,какво блъскане, имах чувството,че ще срути стаята. Седях и си мислех как ще го пусна в нас,ще ме изяде. Лекарките се препотиха..ръкавици, одеяло..не знам какво..ама беше страшно! Беше се напишкал в борбата.. Вкъщи обаче веднага се успокои, гали ми се, мърка...яде все едно не я ял от месеци... чисти се, същия си е все едно нищо не е ставало...Не ми се искаше да съм на мястото на лекарките...

# 153
Пандорина, успокой се. Франки утре ще е същия котак, но не съвсем. Подобрението ще е за добро, няма да е така агресивен, а все така ще те обича.

# 154
# 155
Много странно. Котка след кастрация да е извадена от транспортната си чанта и да не могат да я напъхат обратно в нея. Не мога да си представя картинката. Каква ще е тази котка? Някоя супер нинджа. И защо котката е извън чантата си след кастрацията...? Rolling Eyes
Явно мъжките излизат по-бързо от упойка...

# 156
Много рядко се включвам,но редовно чета и разглеждам снимки на всички пухкавелковци с удоволствие.Поздрави и от Гарфийлд,вече на 10г

# 157
  • София
Много странно. Котка след кастрация да е извадена от транспортната си чанта и да не могат да я напъхат обратно в нея. Не мога да си представя картинката. Каква ще е тази котка? Някоя супер нинджа. И защо котката е извън чантата си след кастрацията...? Rolling Eyes
Явно мъжките излизат по-бързо от упойка...
Защото е кастриран вчера и цяла нощ е бил в някоя клетка.

pandorina, важното е, че вече всичко е минало. Да се възстановява бързо и дано в най-скоро време се похвалиш с кротко коте! Simple Smile

# 158
  • София
Е, чак пък кротко 😹😜

Ето го и диването 😻. Леле, леле к'во е чудо...

Скрит текст:

Малката е истинска фурия. Но е сладка, много гушкава и много социална.
Засега никой не проявява интерес към нея 😔

# 159
  • Крайбрежен район
Здравейте, използвали ли сте спрей против драскане?

Ползвахме спрей, ефекта беше нулев. Казаха ми да пробвам с канела, че отблъсквала котките. Пак никакъв ефект. Цитросовите миризми пак били много неприятни за тях. Мазах кабелите с портокалов и лимонов сок. Гризе ги и хич не му пука. Посъветваха ме да ползвам и ароматни пръчици. Котките бягали като дявол от тамян от тях. Моя седи, души, целия опушен продължава да точи нокти по дивана. Абе изродска работа. Може да пробваш тия неща. При вас може да подейства.

Иначе по китайските сайтове гледам такъв тип драскалки. Чудя се дали да поръчам. Хем изглежда забавно за тях, хем предпазва дивана.

# 160
  • София
Малката е истинска фурия. Но е сладка, много гушкава и много социална.
Засега никой не проявява интерес към нея 😔
И при нас е весело. Малкото се е наспало и вилнее с пълна сила.

Вчера я водих за обезпаразитяване. Мед. сестра пусна платен пост в тяхната страница във фейсбук.
Расте. За две седмици е качила 300 гр. Познава пакетите с паучове и надава вой като те види с такъв в ръката.
Аш и Оникс се редуват в играта с нея. Мачка я всеки, който я хване.

Изписаха ѝ Moxifloxan за очите.

Спа като къпана след прегледа

Малко преди да изляза за вет. съседката ми пише "Ние хванахме сивото коте и е в къщи. Въпроса е сега какво да го правя". Скрило се под дивана, но оглеждало и апартамента. Ще го обезпаразитява.
Нейният котарак му съснал два пъти. Според нея е девойка.
Видяхме се късният следобед. С дъщеря ѝ бяха тръгнали за суха храна. Гранулите на бебешкият Сам'с фийлд са ѝ едри. Дъщеря ѝ иска да задържат котето. Бабата се дърпа.

Вчера пуснах снимка само на Оникс, но и двамата обичат да спят в събраното пране Simple Smile

# 161
Че то котка ли си, ако не си легнеш в събраното пране!!! Ако пък е и изгладено …

# 162
  • До морето...
На апетита не му се отразява жегата засега на моя разбойник, обаче често през деня ,както дивее и решава да дремне😀Снимките са от вчера и днес.Обича си тази поза явно😄

# 163
Здравейте
Имаме две млади мъжки котки – братя, на година и 2 месеца.
Единият, казва се Рей, е много чувствителен още от бебе.
Преди няколко седмици му се появиха странни рани на възглавничките на лапичките, които не бяха причинени от убождане или ухапване. Ветеринарят ни даде локален антибиотик, с който да ги мажем. Завяхнаха и образува нещакато „ кал”.
След това на предната лява лапичка се образува лек оток, след което стана рана в едната част, която изби отдолу нагоре. Отначало мислехме, че брат му го е ухапал. Но не беше така. Рей облиза мястото до кожа, смъкна козинката. Образува се отворена рана, след това изби още едно такова нещо, после трето. Ветеринарите казаха, че не са виждали такова нещо (цитат: „Това е университетски случай”) и предположиха, че може да е „микобактериоза”, откриха и някакво подуване в устата му – под езика. Предложиха емпитрично лечение с широкоспектърен антибиотик – Veraflox, който в момента даваме вече 3ти ден. Котакът се подобрява, като през цялото това време има апетит, игрив е.
Има ли някой с подобно нещо да се е сблъсквал

# 164
Днес водих Манди на лекар,че нещо не ми се виждаше изобщо добре.Пада и страшно много козина, тя също нещо не се храни добре напоследък, отделно е много поспалива и отпусната.Спря да мърка,имам чувството, че диша и трудно, след като пие вода протяга глава напред и сякаш иска да откашля ли/ дави ли се не знам и аз какво прави, но отскоро е така.Има и секрети на очите.
Доктора е отдаден на професията си човек не е някакъв печалбар цялото му семейство се занимават с това,но нищо не разбрах от него.И някои неща дето  ми ги каза ми се сториха много странни.

Стори ми се странно,че не може да разбере на каква възраст е и дали е бременна в момента?Той само ме изслуша, сложи и термометър  в дупето, каза че има 38° температура ,сложи и една инжекция с нещо и ако до няколко дни няма подобрение пак да я закарам така и протече прегледа само.После,ако съм искала да я ваксинирам,че сега била болна и не можело.Аз не знам и как се преглеждат котки,но във фейсбук съм виждала снимки на хора търсещи помощ на котки,които качват едни бели пластмасови подобни на тестове за бременност с резултати на нещо.Та затова и самият преглед ми се стори малко странен и бърз.
Може ли само от една температура да се останови точното заболяване ?

Общи условия

Активация на акаунт