Любители на котки - Тема 175

• 32 540
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Май не включва бяс петвалентната, но хубаво сте обърнали внимание, че трябват предварително изследвания за нея, за Ади не ми бяха казали, бяха страшни печелбари старите му ветеринари. За Бени вече беше изследван. И аз съм чувала, че тривалентна стига за апартаментни котки, но моите са с пет

Да, не включва бяс (извинете за подвеждането 😔), изследванията бяха за котешка левкемия.

# 106
Див е с тривалентната..По съвет на ветовете.
Малко се притеснявам, че го опезпаразитеявам през два-три месеца. Да не ни създаде проблеми..

Дребния в работното място..,Изчаквам първо да минат двете обезпаразитявания и после ваксината

# 107
  • София
Момичета, извинете ме, че не помня никовете в момента (на друга планета съм)... Имаше някой в темата сподели за остра бъбречна недостатъчност. Може ли да ми пише на лична? Какви са стойностите на креатинин при ОБН?
Скрит текст:
Изобщо, мисълта ми е, колко време е необходимо за да се развие ХБН до терминантен стадий? ХБН като се диагностицира, обикновено креатинина е над 212 (това е най-високата реф. стойност, по настройките на апаратите за кръвни по вет клиниките). По скалата на IRIS това съответства на предпоследен стадий на ХБН. Стигне ли до 400 - краят иде.
При ОБН, изстрелва ли се креатинина или е модерирана стойност някаква?
Напиши ми на лични имейл, за да ти прикача по-големи снимки. Изследванията на Рижко са на листове формат А4 и от форумна малка снимка трудно cе четат.

Да, изстрелва се. Първия ден стойността е била четири цифрена при горна граница 170. Но сама ще видиш. Wink

# 108
Момичета, някоя да има опит с поставянето подкожно на банка рингер вкъщи?

Скрит текст:
Здравейте! Отдавна не съм писала в темата. Нещо ви изгубих. Ето го и моят данък. Втора сутрин ме побърква с целувки и мяукане. Ако и това не проработи, започва да ме тупа с меката лапа по лицето.
тук е сънена и леко сърдита.

С риск да бъда обвинена, идвам с въпрос относно ваксините. Миси е на около 3г, 2019 я намерихме. Декември 2021 я кастрирахме след много чудене, четене, избор на място и т.н. в крайна сметка не останах много доволна от лекарите. Мисля, че не ѝ обърнаха достатъчно внимание. Както и да е, тя е добре, същото коте както преди е. Сега е ред на ваксините - то реда им отдавна е дошъл, но пак минах през много чудене, четене, ту се навивам, ту не. Тя седи само и единствено вътре. Излиза в котешката чанта, само за да отиде до колата когато пътуваме. Никакви ваксини до сега не е имала (срамота е, знам). Каква е редно да сложа? Да си мина цикъла както по принцип? Ще се консултирам и с лекар естествено, но искам да чуя и мнения тук. Из старите теми четох,че може да има усложнения. Много ме е страх и искам да проуча предварително.
Каква прелестна муцунка има Миси! Heart Eyes
Усложнения ли? От какво? Ваксинирай си я спокойно. Зависи вета с какви ваксини работи ще ти препоръча една или друга марка. Purevax или Felingen. И двете са тривалетни. За Пуревакса обаче пише, че покритието ѝ държи 3 години, т.е., можеш да я слагаш и триенално, вместо годишно. Според моят опит, наистина държи 3 години. За Фелинген не мога да изкажа мнение. Едно трябва да знаеш, дори и да не излиза навън е препиръчително да я вксинираш, защото с едно отиване до вет, може да се зарази с каквото не предполагаш, че може да се зарази домашна котка. Ето, най-пресния пример в темата беше котето Сузи, което беше заразено с панлевкопения при кастрация. Ако е ваксинирана котката и някой ден се наложи за нещо да я водиш на вет, ще си си спестила такъв риск.

Танче, изключителни благодарности!

# 109
  • София
amy_nka, чела ли си от първи пост написаното за ХБН? Профи много се беше задълбочила в проблема и доста удължи живота на нейния Сиско. Спомням си, че му даваше някакви човешки прахчета за хидратиране.

# 110
amy_nka, чела ли си от първи пост написаното за ХБН? Профи много се беше задълбочила в проблема и доста удължи живота на нейния Сиско. Спомням си, че му даваше някакви човешки прахчета за хидратиране.
Гледала съм ги, Танче. Пак ги прегледах. Но и тя няма опит с подкожното. За това е давала перорално хидратин алфа. Аз искам да приложа подкожното. Искам по-бързо да я хидратирам. Стискайте палци, ще се пробвам! Ветка не желае да ми лекува 11-годишната котка... Или може би няма представа как да я лекува, не знам и аз...

# 111
При Цезар пробва ли?

# 112
Не съм, Лисичка. Сега ще ѝ се натреса пак в кабинета, ако пак не ми обърне внимание, остава Цезар.

# 113
  • София
Да де ни забравите Simple Smile

Скрит текст:
Това малкото иска внимание и непрекъснато врещи Simple Smile
Хареса пистата на момчетата и пада луда игра. Те като не искат да играят с нея (пистата)...

И снимка на Жасмин от фейса... доволна изглежда.

Намерила е своите хора.

# 114
Последен ден преди кастрация

Утре е денят. Ще го оставя в 11 ч. и ще го взема на другия ден за  да е под наблюдение. Стискайте му палци, а и на мен да се кротне малко след това.

# 115
# 116
Обаче е станал страшен красавец! Стискам палци да се кротне, при моите имаше разлика, особено при Ади.

Утре ги оставям за десет дена и маймуните знаят явно, защото цял ден ми се глезят

# 117
Обаче е станал страшен красавец! Стискам палци да се кротне, при моите имаше разлика, особено при Ади.

Утре ги оставям за десет дена и маймуните знаят явно, защото цял ден ми се глезят

Благодаря!

# 118
  • Light of Zartha
Нашата калпазанка изобщо не се кротна след кастрацията. В момента пак тича из апартамента.

# 119
  • София
За да се кротнат и годините им са фактор (така мисля).

Pandorina, много готин бандюгата! 😻
И сиво- бялата муцунка много сладка 😻
АnMary, май винаги има кого да гушкаш.
Утре ще покажа и мойта бебка колко е пораснала.

Снимка от нета ме развесели 😹😹😹

Общи условия

Активация на акаунт