Любители на котки - Тема 175

• 32 019
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Нормално е. Дай ѝ време. И те преживяват.

Аш тичаше по целият апартамент и търсеше Хари. Викаше го. Спря да яде. Стана проклет и съскаше и ръмжеше по котки и кучета.
В началото когато доведохме Оникс у нас беше ад. След това Аш стана най-грижовният татко.

# 676
Много хубава козина, Soft Click!

Zabraven Profil, позволих си да я разгледам тази храна в сайта на Вирбак. Ми, тя много хубава! Протеинът е свински в нея. Става и за ренална и за уринарна.

За сравнение с Hills c/d Multicare (която е също за струвити и оксалати)

За 5 килограмова котка Вирбака - 50 г, Хилса - 75 г. Първата с 44% протеин/13,5% мазнини, втората - 32%/15,2%.
Тогава значи, протеина му идва множко. Simple Smile
В първата има и добавени добавки за стави. Идеална е за възрастни котки! Има и добавен Л-карнитин за топене на мазнини. Не би трябвало да пълнее, ако спортува. Може би малко "фитнес" да го накараш да прави? Simple Smile

# 677
В началото когато доведохме Оникс у нас беше ад. След това Аш стана най-грижовният татко.

След колко време доведохте малкото?

# 678
Нашата котка много мяука в колата когато ходим някъде, и я държим в ръце или в транспортната чанта. Това е проблема, заради който не я взехме на почивка с нас. Мъжът ми не би я изтърпял да му мяука докато шофира с часове. Иначе не виждам проблем за море с котето, стига хазяите да разрешават домашни любимци. Догодина живот и здраве ще се пробваме, като се кротне и мине годинка поне.

# 679
Много хубава козина, Soft Click!

Zabraven Profil, позволих си да я разгледам тази храна в сайта на Вирбак. Ми, тя много хубава! Протеинът е свински в нея. Става и за ренална и за уринарна.

За 5 килограмова котка Вирбака - 50 г, Хилса - 75 г. Първата с 44% протеин/13,5% мазнини, втората - 32%/15,2%.
Тогава значи, протеина му идва множко. Simple Smile
В първата има и добавени добавки за стави. Идеална е за възрастни котки! Има и добавен Л-карнитин за топене на мазнини. Не би трябвало да пълнее, ако спортува. Може би малко "фитнес" да го накараш да прави? Simple Smile
Доволен е и писан, и вет много настоява, аз него слушам, честно казано не бях отваряла да чета друго, освен по колко да му меря порция Simple Smile викаш фитнес, ами явно ще трябва да му купя нещо на батерии, че нищо друго не го вълнува, голям сънчо е. А според теб, протеините са му в повече ли? Че не те разбрах… или само за фитнес да помисля… Иначе аз още от едно време съм го нагласила за дневна дажба като за 5кг коте, защото толкова мислих, че тежи, чак тази година във вет го измериха 7,500… и все пак мъничко с една идея му намалих порцийката. Почти не мрънка, с около 30 мин. по-рано се размрънква за вечеря, според мен ще свикне. Много рядко му позволявам нещо извън тази диета, защото за няколко седмици прави песъчинки, цистит и запушване… примерно му давам да оближе хартийка от масалце. Или пауч за един ден, ако му е свършила диетичната и още не съм купила. Днес набара две звънца нахут, които паднаха на земята, докато готвих… мислих, че само ще ги подуши, а той така лакомо ги излапа 🧐

# 680
Щом мяука много,  предполагам,  че не понася пътуването добре. При дълъг път може да повръща или да се напишква.
А ходенето на почивка с котка си е рисково от всякъде,  както се доказа на практика. Защото е много трудно да се внимава толкова,  че стресираната от непознатото място да не се изниже през входната врата.
За разлика от кучетата котките са териториални животни и попадането на непознато място не им е приятно.
Избягалата маца на Камчия май успя да се прибере по миризмата на кучето.

# 681
Скрит текст:
Поми, аз бих купувала и варила бульони..сърчица, воденички, мазно пилешко или друго. Бих давала млека. Ако приема и яде..В крайна сметка идеята е да приема питателна храна и изобщо да яде..
Може да не е популярно, но много селски котки се отглеждат по този начин..
По селата хората ще се радват ако имат за тях мазно пилешко, воденички или сърца, от които да си направят супа или яхния. За котките остават малко кокалчета.
Общо взето селските котки се оправят както могат на свободен режим. Нямат нищо общо с разглезените и затлъстели котараци по апартаментите из градовете, които са капризни на тема храна просто, защото не са стояли гладни.

Пред ниско бюджетна, течна котешка храна си мисля, че по-евтин и питателен за котето вариант би бил  варивата- бульон и пасирани ако го приема. В този смисъл ги казах..Да се храни! Експерименти и каквото му хареса и яде.

# 682
  • Бургас

Вашата е женска и по-лесно ще приеме малко коте.Все пак има майчин инстинкт,а и тъгува за другарчето.
Уверявате се,че е здраво малкото и ги запознавате.

# 683
Китито не приемаше Буба като бебе доста дълго време. Една седмица ни беше много обидена и стоеше с гръб към нас. По някое време решихме, че го мисли за мишка. После като орлица бдеше над него и така беше докрай.

# 684
  • Бургас
Колко време не я приемаше?

# 685
Може би месец, после станаха постепенно нещата.

# 686
  • София
Месец и половина.
На Аш му трябваше малко време да свикне. Сложих му успокоителна каишка.
За Оникс са му трябвали 5-6 дена, а за Дейзи - около две седмици (без каишка).

# 687
  • София
Моите,и двамата ядат месо,за разлика от Фин.Ирина беше казала да варя дроб,но тук не намирам никъде карантии.
Не знам дали си в течение, но преди 2-3 седмици моите имаха сериозни стомашни проблеми. Сигурна съм, че тръгна от една развалена храна, която не бях изхвърлила. По същото време им бях сварила и пилешки дробчета. Обикновено слагам да се варят воденички и малко дробчета, но този път нямах воденички. Ветеринарят беше категоричен, че проблемът е станал от дробчетата. Не знам доколко да вярвам. Друг път не са имали проблем при ядене на такава храна. Все пак реших да предупредя. Като ветеринар може би има опит.

за Дейзи - около две седмици (без каишка).
Още една Маргаритка в темата. Flowers Cherry Blossom  Simple Smile

Да ви покажа един сладур - https://www.msn.com/en-xl/news/other/mainecoon-a-puppy-in-all-it … 6566059ca65c71da6  Heart

# 688
Таня, може и да има логика, защото аз знам, че дробчета за котка се готвят с ориз, а оризът е запичащ. Откъде обаче знам, нямам идея

Стъпих на криво вчера и днес съм с вдигнат крак и лед. Ади напада цял ден крака ми:

А Бени усилено лекува грешния крак Grinning

# 689
Карантията си е тежка храна. Трудносмилаема и до голяма степен токсична. Не случайно на Запад е забранена продажбата й.

Имам въпрос: при котките има ли есенно наддаване на тегло? За кучетата е характерно в края на лятото да започнат да трупат мазнини (за зимата) - отглас от дивия живот на пра-предците. Ако при котетата не е така, имам проблем с Тера. Яде буквално праез час и в големи количества. У нас винаги сме оставяли пълни хранилки и всеки е бил на свободен режим - яде и пие водичка, когато поиска. Тя едва сега "заглади косъм". Беше много тънка, дълга котка - с  хлътнало коремче пред хълбоците. Чак съм се чудела дали да не я изследвам за паразити, защото тази хлътналост при нормално хранене не следва да я има.

Общи условия

Активация на акаунт