Любители на котки - Тема 175

• 32 029
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • СИ
Поми, аз бих купувала и варила бульони..сърчица, воденички, мазно пилешко или друго. Бих давала млека. Ако приема и яде..В крайна сметка идеята е да приема питателна храна и изобщо да яде..
Може да не е популярно, но много селски котки се отглеждат по този начин..

По селата хората ще се радват ако имат за тях мазно пилешко, воденички или сърца, от които да си направят супа или яхния. За котките остават малко кокалчета.
Общо взето селските котки се оправят както могат на свободен режим. Нямат нищо общо с разглезените и затлъстели котараци по апартаментите из градовете, които са капризни на тема храна просто, защото не са стояли гладни.

# 661
Селските котки живеят по начин,доближаващ се до нормалния за котка,като дребен хищник.И са в пъти по-добре от тези,затворени в апартамент.
Не знам дали на Кокорчо имат възможност да взимат най-доброто,обаче съм сигурна,че е много обичан.А,това понякога решава играта.❤

# 662
Не пречи да се пробва. От моите единият яде варено месо и дробчета, другият-не

# 663
Моите,и двамата ядат месо,за разлика от Фин.Ирина беше казала да варя дроб,но тук не намирам никъде карантии.

# 664
Момичета, знаете ли дали има хранителна добавка за котки с/от хрян?

# 665
Преди около два месеца майка ми случайно го чула да пищи докато яде суха храна. Хванала го, отворила му устата и видяла зачервено вдясно там където се събират венците. Той е черен и лигавицата му е тъмна. Тя ми показа че е ярко червено.
При доктора веднага. 150 лв за кръв и биопсия. Диагнозата е:

От оскъдните думи на доктора май е Пемфигус вулгарис. Много малко е информацията на български. Дал е уклончив отговор на майка ми колко ще живее.

Колко ще живее малчо? Каква храна да му купувам? Да сменям ли доктора?
Нищо не разбрах аз. Гингивит ли има котето?

# 666
Моите,и двамата ядат месо,за разлика от Фин.Ирина беше казала да варя дроб,но тук не намирам никъде карантии.
За пилешка карантия може да провериш в турските магазини,ние редовно купуваме от там и варим на Гарфийлд.Не във всички има,но някъде можеш и да поръчаш.Пилешки дроб има в Vomar,но е по-скъп,а телешки дроб и сърца има понякога в DekaMarkt

# 667
Гледах инструкциите за грамаж на писан. Той по препоръка на вет, който му спаси живота, постоянно е на уринати с s/o index, защото постоянно пбразува камъчета, и трябва киселина да ги разтваря. Затова не можем да го подложим на манджа за отслабване. Оказа се, че си яде грамажа за дебело коте от 5кг, не от 7. Аз незабележимо му я намалих още малко. Обсче сега започва по-рано да мрънка за вечеря. Не знам дали ще отслабне така Sad Прочетох, че били нужни от 6 до 8 месеца за тлъсто коте да отслабне. Някой има ли опит? Не знам как и кога стигна до тук, след като гранулки лесно се мерят с мерителна чашка, явно инструкцията не е много коректна и реално калориите са повече Sad

# 668
Ако го минеш за известно време само на уринарни паучове (без гранули), би трябвало да отслабне.

# 669
Гранулите ли са по-калорични? Моят на паучовете изльоква сосчето и зарязва хапките, съответно иска по 2 пауча на ядене 🫣

# 670
А на РК уринарните не му/ти ли харесват?

# 671
Трябва да пробвам, нашият вет препоръчва вирбак, защото бори двата вида кристалчета - осцилати и другите забравих какви бяха, а РК, само единия вид, типичен за по-млади котета под 7, моят вече е на 8

# 672
Тогава Хилс? Те са даже с по-едри хапки. Сравни им % мазнини, дали има голяма разлика.

# 673
Вирбак. Даже си спомних, че миналата година за няколко месеца беше на уринари на РК и направи песъчинки. Тогава вет ми каза да му давам само вирбак заради киселината за другия вид камъчета. Ето какво пише на етикета:
Скрит текст:
Испански знам, немски и френски не, няма на английски: пише - увеличава усвояването на вода, нисък индекс за еструвит (<1%), оптимално ph на урина, хелатиране на фосфор, контрол на теглото; ниско съдържание на въглехидрати, високо съдържание на протеини, предимно от животински произход; без глутен, царевица, жито, соя, вол (?), яйца

# 674
Моята Буба лежи постоянно на одеалцето на кака си. Гледа много тъжно и я чака. Буквално я чака на вратата. Сигурно мисли, че сме я завели някъде. Не си играе и не яде. Надявам се да е от жегите също.

Общи условия

Активация на акаунт