Любители на котки - Тема 175

• 32 615
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Вече си прибрахме Бети. Разсънена е, даже скочи на плота в кухнята да търси храна. Тя по принцип е много чисто котв и се поддържа. Сега я гледам как си почиства дезинфектанта от кожата.
Ето и самата рана. Надявам се да няма проблеми. Тази вечер ще си я наблюдавам как се държи.

Раната е повече от перфект! Браво! Къде е кастрирана?
В "Заравет" в ж.к.Тракия, Пловдив. Ваксини слагах в "Еврозоовет", но там не кастрират. Дадоха ни телефона на клиниката. Обадих се, запазих ден и час. И мина добре.
Снощи ѝ дадох малко да хапнем пауч и да пийнем вода, понеже активно търсеше. Нямаше проблеми. През нощта беше спокойна, не съм я чула изобщо,но и аз бях уморена. Сутринта като станах нашата успяла да измъкне краищник хляб и пода беше в трохи. Катери се е по плота в кухнята за да го докопа. Та в 6 ч. се наложи да събудя мъжа ми с прахосмукачката. Дадох 1 пауч и го омете набързо. Иначе е много чисто коте. Вчера коремчето беше оранжево от дезинфектанта, сутринта почти не си личеше.

# 406
  • на брега на морето
Много по-добре, дори е хапнала.

# 407
  • София
Благодаря, че питаш!

По-добре е. Преди малко излезе от скривалището си и хапна няколко парченца от чуждите чинийки. Сипах храна в 4 купички и тъй като за нея нямаше, сподели храната на Наско. Joy Но не поглежда специалния лечебен пастет, който ни дадоха. Освен това махнах всичката вода, защото трябва да пият някакво разтворено прахче, за да се възстановят по-бързо, но никой не се прежалва. Реших, че съвсем ще се обезводнят и преди малко сложих обичайните съдинки с вода. Пиха като невидели.

# 408
РК гастроинтестинал киттен е с добавени електролити. Оправих с него мой Шайн, беше дрискал на мивката в банята 3 пъти. Отказваше да яде. Дадох му 2 такива мусчета и се оправи за 2 дни. Тях ги хареса, омете ги.
Не знам дали е същото пастетче вашето, Танче.

# 409
  • София
При д-р Додовски? Много е добър, той е ЛЛ на Нала Simple Smile
Той.
Съсед ми е. Качва се до нас след кастрацията на Аш. Беше прокървил леко.

АнМари, имам няколко въпроса относно клиниката. Трябва ли предварително записване на час? Или при спешен случай може направо да се отиде. Има ли лаборатория, ехограф? И има ли къде да се паркира кола?
Ясно е, че Добро хрумване отпада и трябва да знам за читава клиника и с какво разполага, ако се наложи спешно посещение на вет, който все пак да е на прилично разстояние от центъра.
Имат страница във ФБ, https://www.facebook.com/royalvetbg/
Мисля че може да се запише час през страницата, но аз никога не съм записвала. Телефонът е на главният лекар. Ако е зает и не успее да вдигне, връща обаждане.

Клиниката е на кръстовището на Сливница и Габрово, до сладкарница Неделя. Има паркинг на гърба на блока, в който се намира клиниката.

# 410
  • Бургас
Не мисля,че би навредил котешки пробиотик Purina.Давам от него+Ентерол,когато на наш писан му се разбута коремчето.
И Роял Канин гастроинтестинал.
Засега,да чукам на дърво,е добре.
Пауч не иска,супата изпива почти веднага,уж няма как да му се развали храната,поне силно се надявам.

# 411
  • София
РК гастроинтестинал киттен е с добавени електролити. Оправих с него мой Шайн, беше дрискал на мивката в банята 3 пъти. Отказваше да яде. Дадох му 2 такива мусчета и се оправи за 2 дни. Тях ги хареса, омете ги.
Не знам дали е същото пастетче вашето, Танче.
Същото е. Каза да ѝ давам по 1 чаена лъжичка. Подминава го. И другите не го харесаха. На Преслава и Боги се опитах насила, но и така не стана. И една шепа гранулки ни даде. Също никой не ги поглежда. Преди малко ѝ набутахме от водата с електролити (прахчето) със спринцовка. Simple Smile

Хубаво, че прояде. Щом яде, постепенно всичко ще си дойде на мястото и без "вълшебствата" на лечебните храни.

# 412
  • Бургас
Прахчето е като човешкия Хидратин Алфа, сладко-солено .
Деца и котки не го пият.
Пастет лечебен и моят герой не яде,само за гранулите се прежалваше и това го спаси.

А котешкия пробиотик явно му е вкусен,умира за него,както и за човешкия Ентерол.

# 413
Днес денят премина така

А пред една болница попаднах на това… имаше поне още 3 бр. И това сиамче:)

А вчера като се разхождах из наше село попаднах на този сладур с уникално счупена опашка - на буквата Z

# 414
  • София
И на това я научиха

Сутринта беше решила, че съм майка кърмачка.

# 415
Момичета, вече обсъждате друго, но аз чак сега успях да изчета, затова със закъснение препоръчвам клиника БайВет до Руски паметник. Не е най-лъскавата, но там съм кастрирала три женски котчици, за които се грижиха много внимателно и след това нямаше абсолютно никакви проблеми. Освен това вече осем години не са върнали Маца от ваксина, намериха подход и към моята страхливка, която се превръща в истински звяр при ветеринарите, всички я знаят и помнят Grinning

# 416
Момичета, идвам с много спешен въпрос. На мама котката почти не яде. Преди ви бях казвала, че много е отслабнала. Мама я води на лекар, правиха й изследвания. Казали са й начална фаза на проблеми с бъбреците. Нямам при мен документи и изследвания, а мама е във Франция и не може да ги снима. Пробвали са да й влеят система, котката е започнала да буйства, издрала е лекарката и за това са й били инжекция. Трябвало е да ходи няколко дни. На третия е започнала да се крие и мама повече не могла да я заведе. Изписали са на писана прахчета и лечебна храна Purina Pro Plan Veterinary Diets Feline NF ST/OX - Renal Function, които тя упорито отказва. Хапва много малко някакво месце от човешката храна. Баща ми отказва да я заведе на ветеринар. Май ще заминавам за Стара Загора по спешност, за да я водя аз. Обаче чакам да се свестя малко, защото пък тази сутрин си срязах пръста. Много се притеснявам за котето. Няма да мога да остана в Стара Загора за дълго време. И не знам как ще я лекуване. Мама няма да я има още две седмици Sob Не знам какво да правя. Да я взема ли с мен в София?

# 417
Мини, вземи я в Сф. Ако нямаш, купи бял крем Рачев и мажи обилно раната. Той ме е спасявал, когато съм била в подобна ситуация (наранена ръка, която е нужна). Купувала съм крема от Централна билкова аптека на Ю. Венелин и от аптека Орфей на Руски паметник.

# 418
  • София
Minnie.Mouse, вземи я.
Без ходене на ветеринар няма как да мине. Хари пиеше много хапове.
И той не харесваше мед. храна.

# 419
Аз сега пътувам за Стара Загора и ще я водя при доктора, който й е бил инжекциите и след прегледа, като каже какво трябва да се прави, ще решавам. Не знам как ще се погодят с черния хайван. Тя не е и пътувала толкова.

Общи условия

Активация на акаунт