СНБМ - инициативи - 2 част

• 31 281
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, тъй като за мен се доказахте че сте организация, която си върши страхотно работата (за което ви благодаря  bouquet), искам и аз да помогна с каквото мога. Време за сега имам малко свободно, но желание имам а и след нова година ще съм и добре финансово Laughing
Кажете, дали и как мога да стана член. Живея в Банско и не мога да присъствам на срещите ви, за съжааление. Дарения приемате ли? Все пак ви е нужен някакъв финансов ресурс, за да можете да работите по повече проекти и по-ефективно.

bouquet

Welcome to the club  Grinning

Клео ти е писала за сдружението.
Аз пък да си кажа, че най-ценното в една организация са хората.
И всеки, който има желание да помага, е добре дошъл.

# 181
ДобрЮтро, мадами!

Първо:

Честит рожден ден на Ренци и на Веси! Много усмивки, сбъднати мечти и здраве и на двете момичета!

Второ:

Ето и текстът от днешния в. Марица, който е един вид опровержение:

Цитат
==ПРАВО НА ОТГОВОР==

Славчо Атанасов: Ще бъда безкомпромисен при сигнал за корупция

Пловдив, Веселина Бонева

Досега не съм получавал нито един писмен или устен сигнал за корупционни действия от страна на директорите на детски заведения и техни служители. Това заявява в писмо до вестник "Марица" кметът на район "Тракия" Славчо Атанасов по повод вчерашната публикация "Майки: Искат ни подкуп за място в забавачници".
Ще бъда безкомпромисен при получен сигнал за корупция и ще предприема действия за проверка и известяване на съответните органи, подчерта Атанасов. Той счита, че информацията, изнесена от "Българска майка", е погрешна и объркваща, но отдава това на "липсата на опит" на сдружението. Кметът на "Тракия" декларира, че  ще продължи да подкрепя сдружението.
От "Българска майка" се извиняват за допуснатите неточности в информацията и заявяват, че не са искали да отправят обвинения в корупция към директорки на детски заведения в район "Тракия".

Е, видно е, че са им набили чумберите на "Българска майка".

Трето: Крюела, не ми обиждай магическата пръчка, приравнявайки я към някаква прозаична точилка #Cussing out Joy

Четвърто: Янаст, очакваме от теб ентусиазмът ти да се запази и за в бъдеще, имаме нужда от всяка помощ  bouquet

# 182
Честит празник на Ренци и семейство  lalalala cheers

А на малката шушонка Веси - нека расте все такова сладко усмихнато детенце , мама , тати и кака много да я слушат  newsm38 bdbaloni

Влади , благодарско за новия мейл   bouquet
Гледам сега Бон Апети , отново епизод включваш детското хранене . Педиатърката каза , че във форумите на майките предаването е предизвикало небивал интерес и тя лично смята , че скоро трябва да се направи среща на педиатрите в Б-я и да се обсъди захранването на децата ...

Янаст , добре дошла  Hug

# 183
Момичета, благодаря ви за честитките и страхотните пожелания! Да ви се връща на всички!
Черпя ви виртуално кой с каквото си пожелае. И тъй като хич ме няма по слагането на разни снимки на вкусотии ще трябва да се задоволите с емотиконки. Embarassed

Wine Glass  party023 Wine Glass

Честит рожден ден на Весето и от мен! Страхотен ден е избрала да се появи на бял свят няма спор. Wink
Нека е жива и здрава и много щастлива! Да радва родителите си, а те да я слушат и с двете уши!

bdbaloni happy bd bdbaloni

# 184
  • София
  Оки значи за членството ще чакаме повече инфо след НГ  Simple Smile

# 185
Честито на рожденичките!!!

Малката принцеска да расте здрава и усмихната, да има безгрижно детство, изпълнено с много фантазия, песни, приказки, мечти и пътешествия...

На голямата рожденичка пожелавам спокойствие, топлина, добри хора и искрени приятели, любов и разбира се моето патентовано клиширано пожелание - красиви миове и дни и бурни нощи...!!!

# 186
Айде и аз да се изкажа за пловдивската организация.. Ами няма лошо. Нека се опитват хората и нека се развиват, пък ако му дойде времето ще си съдействаме. Те нека са си осигурени материално, но тая малко или много политическа обвързаност дано не им докара негативи. Не мися, че биха ни бъркали, те все пак са местна организация, Коала ще направи всичко възможно да не става объркване. Положителното за тях , е че по проекти могат да си докарат пари за местни инициативи. Но това можем и ние да го направим, стига да положим усилия и да имаме време...

# 187
Ренци, Гери, видяхте ли това??

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=149827.0

# 188
Видях го, но не знам какво да отговоря. Принципно бихме могли да сигнализираме кмета и да потърсим съдействие, но там става въпрос за стоеж на църква и не съм убедена, че ще получим необходимата обществена подкрепа. Ако беше бензиностанция или кафе или магазин щеше да е по-различно и то много. Още сутринта видях темата, но просто не знам как да процедираме. При това положение не е ясно дали общността във въпросния квартал ще подкрепи евентуално протестно писмо или нещо такова. единственото за което аз се сещам е да се мисли вариант да се съчетаят някак двете неща.

# 189
Видях го, но не знам какво да отговоря. Принципно бихме могли да сигнализираме кмета и да потърсим съдействие, но там става въпрос за стоеж на църква и не съм убедена, че ще получим необходимата обществена подкрепа. Ако беше бензиностанция или кафе или магазин щеше да е по-различно и то много. Още сутринта видях темата, но просто не знам как да процедираме. При това положение не е ясно дали общността във въпросния квартал ще подкрепи евентуално протестно писмо или нещо такова. единственото за което аз се сещам е да се мисли вариант да се съчетаят някак двете неща.

Видях го, но и аз като Ренци не знам. Тези дни много се писа в пресата за нуждата от голям храм в този квартал. Дори и да е било отредено мястото за зелена площ  според ЗУТ и градоустройствения план, бъдете сигурни, че е направено необходимото, вече има преотреждане, така че в правен аспект нещата са изпипани.

Остава надеждата, че след построяване на храма, пространството около него ще бъде така облагородено, че да се запази и средата за бебетата.

# 190

Момичета, преди малко говорих с Лавендър. Тя ми подхвърли идеята, че не е зле да помислим за патентоване на името и логото на сдружението. В случай на злоупотреби, патентът пази. Предлагам да помислим и за това и да го коментираме в събота.

Гери, за логото наистина не е зле да помислим, но за името мисля, че няма нужда. То беше запазено още преди учредяването на сдружението. Тогава проверихме дали има регистрирано сдружение с това име и като се установи, че няма, тогава регистрирахме нашето. Сега всеки, който иска да регистрира подобно сдружение, като направи проверката в съда ,ще види, че има регистрирано там вече такова сдружение и няма да сложи същото име.

За логото идеята е добра и според мен трябва да го направим.

Ренци, честит рожден ден! Да си жива и здрава, много обичана и щастлива  bouquet

Влади ,честит рожден ден на Веси, да е жива и здрава и да стане умна и красива жена Hug

Янаст, добре дошла Hug

Момичета, писа ми Аила, искаше да даде пари за букетите и да внесе нещо по сметката, за да се почерпим Heart Eyes Отказах, разбира се, но исках да знаете Wink Благодаря й от сърце и януари ще я чакаме сред нашите редици /ама че комунистически прозвуча ooooh! / Hug

За строящата се черква в Пловдив, моето мнение е, че първо трябва да се говори с кмета, може да е недомислица Peace И след съотвеното изразено мнение да се премисли решението. Ако не даде резултат подобна среща, тогава вече може да се мисли друго.

Но доколкото разбирам кмета е сговорчив човек и разговорите с него дават резултат Wink Ако не друго поне можете да настоявате за облагородяването на мястото наоколо Peace

Пиша отново стихчето, което бях измислила за текст на картичките, призовавам ви и вие да дадете идеи, за да обмислим днес и утре текста и в събота да надписваме Peace

Беше нещо от сорта:

Сурва весела година,
по-активно догодина
да помислим за децата
в градовете и селата,
да работиме задружно, /става и "да работим ний задружно"/
колко малко им е нужно.

Благодарим Ви от сърце
за направеното през годината
винаги сме налице,
вече знаете дружината.

СНБМ

Имаше и нещо специално за г-н Първанов:

Сурва весела година,
догодина до амина, /може и "желаем берекетна година", също и "червена ябълка в градина"/
кръгла маса догодина,
иначе яка Ви гърбина.  Laughing/а може и вместо това да сложим тук "желаем берекетна година"/

Но честно казано ми се струва твърде брутално и може да се измисли някакво друго благопожелание Wink Дайте и вашите идеи и да избираме Hug

Ако бяхме помислили по-рано, можехме да поканим въпросните госпожи и господа ,на които искаме да благодарим на нашата софра в събота, да речем 1 час след започването на срещата, когато вече сме уточнили всичко. Така можехме да им се отблагодарим и да ги настроим още по-приятелски Wink Обаче ми се струва твърде късно, дори и да ги поканим днес newsm78

# 191
Я вижте това, частна детска кухня в София. Пуснах го и в темата на Бу...

www.juniormenu.com

# 192
Момичета, ако искате изразете мнение и в тази тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=149782.0

Мими, моля те, би ли напиасла там как точно е протекла дискусията в работната група и защо точно педагогически съветник, а не психолог или педагог написахте в плана? ти ми беше казала, но това ми убягна тогава...

# 193
  • София
Я вижте това, частна детска кухня в София. Пуснах го и в темата на Бу...

www.juniormenu.com

Е и? Те съществуват от няколко месеца. В Нашите деца имаше тема за тях.

По въпроса с църквата в Пловдив. Случая не е единствен. Същото се случва и тук в София.
Арменска църква на мястото на квартална градинка

Ето и малко друга информация

152 лв. ще бъде границата на бедността от догодина

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2503&sectio … =2&id=0000601   Безплатни учебници до VII клас от 2008 г.
И нещо от самата статия
Цитат
Серия от инициативи с цел да стимулира четенето започват МОН и МК. Просветното министерство ще заимства идеята на МК да предоставя ваучери на ученици и учители за закупуване на книги. Ваучерите ще се дават като награди и ще могат да се използват през цялата година.

Ако министър Вълчев забрави какво е обещал за безплатните учебници и не го оповестят официално до няколко месеца мисля, че можем да му напомним с писмо. Още повече, че днес пред НТВ е казал:
Цитат
От Министерство на образованието и науката (МОН) винаги сме се стремели и продължаваме да се стремим да не поемаме ангажименти, които не можем да изпълним, а да поемаме обещания, които можем да осъществим.

И по този повод си мисля, че можем да го включим и него в списъка за поздравителните картички.

# 194
Момичета, СПЕШНО
Христина Христова ми се обади за срещата в сряда.
Ще бъде от 11.30, в сградата на Парламента на Дондуков.
От наша страна могат да идат4,5 момичета.
Трябват ми тази вечер, най-късно утре сутринта имената.
Понеже ще се пращат поканите по куриер, предлагам , ако сте съгласни всички покани да ми ги пратят на мен и ще ви ги дам като се видим, ако ги получа утре, ако не преди самата среща Peace
Ще се включа по -късно да ви изчета Grinning

Общи условия

Активация на акаунт