СНБМ - инициативи - 2 част

• 31 310
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Хриси, аз изчаквах другите да си кажат мнението, моето е че ако решим да им подарим по още нещо, то трябва да съберем пари помежду си, защото бюджета на сдружението е твърде скромен и без това Rolling Eyes  Предполагам, че ако съберем пари помежду си, няма да излезе скъп подобен подарък. Аз съм готова да участвам финансово Peace

Само че в такъв случай дали няма да се почувства пренебрегната Ива Станкова или пък господин Мръцков, господин Адемов също newsm78

Идеята на Гери за букетите ми харесва Peace
Може по една коледна звезда Peace

Текста в петък ли ще го мъдрим или преди това? Аз мисля, че няма да е зле да го уточним предварително, за да може направо в събота да надпишем картичките и да се изпратят веднага.

# 151
Хрис, мисля от одеве за подарък, ама нещо не знам защо - не ми идва отвътре тая идея... В смисъл - хубаво е да има засвителетстване на уважение, но не материално.

Може би хубави букети са по-добре newsm78, придружени с някаква картичка и визитка newsm78
букета е добра идея Peace
и аз се чудя за подаръка, за това ви моля да помислите Peace
Кали права си , може би не е добра идея, а букета да, защото ще ги видим лично, а и те са дами, Мръцков и Адемов едва ли ще искат букети Mr. Green

ей, верно че и текста трябва да мъдрим ooooh!
моля ви, които от вас имахте идеи напишете ги за събота Praynig

# 152
И аз мисля, че букет е по-удачния вариант. Даже ако е цвете Коледна звезда по-добре. Хем е красиво хем е в духа на празника. Това придружено с картичка и визитка е повече от достатъчно.

# 153
http://vmropd.org/

това е линк, който дава представа за това ново сдружение.
Засега май са само на пловдивска почва, но нищо не им пречи да правят и национални инициативи, като нас.
Ще бъдат силни, защото са под егидата и закрилата на ВМРО, и финансово ще бъдат по-обезпечени.

Момичета, преди малко говорих с Лавендър. Тя ми подхвърли идеята, че не е зле да помислим за патентоване на името и логото на сдружението. В случай на злоупотреби, патентът пази. Предлагам да помислим и за това и да го коментираме в събота.

# 154
  • sofia
kopvam vi edno ot nashata poshta.........NO E ZA VAS :mrgreen:Aide,i sega nikvo liagane,rabota vi chaka :twisted:Sheguvam se Hug
eto go i adresa na jenata
petia100@abv.bg

Здравейте ,

Не знам дали се занимавате с такива
проблеми, но решиш и на вас да напиша 
защото има много майки ,които не получиха
детски надбавки пред ноемрви .

Искам да коментирам поредната промяна
в правилника  за детски надбавки .
   Съвсем случайно разбрах, че трябвало
да занеса бележки, че децата ми са
записани за новата учебна година  за да
продължа да получавам семейните помощи за
двете си деца.
 А срокът бил до 31.10.2006 .
 След като порових в нета и по скоро в
сайта на министерството на социалните
грижи , разбрах че явно ще пропусна да   
получа такива  през ноември.
 НО  няма да  съм само аз. В  сайта на
министерството има   въпроси  на много
родители по тази тема.
  Кой трябваше да ни  уведоми. Вярно,  че
това е закон. И това не ни оневинява.  НО   
и защо НИКОЙ НИЩО НЕ КАЗА ЗА ТОВА ?  КЪДЕ
са МЕДИИТЕ  ?!!!!!!
САМО ПЕНСИОНЕРИТЕ ЛИ СА ВАЖНИ В ТАЗИ
СТРАНА ТА В НОВИНИТЕ САМО ЗА ПЕНСИИ СЕ
ГОВОРИ ??????????????

Как научихме за  "5-те  неизвинени
отсъствия" , а за тази  промяна - не ?

И още един въпрос: Колко пари ще спести 
министерството от детските надбавки
за ноември,  защото съм сигурна , че много
майки няма да ги получат ?????

Около 1000 семейства в Габрово останаха
без детски надбавки през ноември,
защото майките не занесли бележки ,че детето
им е записано за учебната година .
Това са една пета от всички семейства
,които получават. Ако не вярвате ето
статията в габровския вестник '100 вести':

http://www.100vesti.info/shownews.php?id=247

Може ли някой да обясни  защо така
стана , че никой не разбра за тези бележки.
Нито телевизии, нито вестници съобщиха .

И  друго ,което наистина е много
несправедливо.

ЗАЩО в София са превели детските
надбавки на закъснелите майки , подали
прословутите бележки за записани ученици
през ноември, А ГРАДОВЕТЕ ОТ ПРОВИНЦИЯТА
НЕ ??? НА КАКВО ПРИЛИЧА ТОВА ?? Имам
приятелка( от община Гео Милев, София ), която
подаде след мен бележката и тя има
детски ,а аз не ? Със сигурност аз и казах за
бележката. Тя също не знаеше !
ИСКАМ ОТГОВОР !!!

Законът не е ли еднакъв за всички ?
Надявам се ,че ще направите  проверки и
проучване по въпроса.

Поздрави и ползотворна 2007 година !!!

Петя Стоянова

# 155
Такъв проблем имаше и в Пловдив. Но местните вестници писаха за него навреме, а и от пловдивското социално подпомагане удължиха срока за тези бележки. Мислех, че касае само нашата община, защото имаме много малцинства.

Когато звънях в социалната служба да питам за помощите на първи клас, ме питаха кога съм подавала документи за детето, че е записано в училище. Тъй като бях подавала в края на септември, не са ми искали още веднъж такава бележка, а детски засега не са ми спирали.

Но е права жената от Габрово, защо не е било огласено както трябва? Това, според мен, е работата на местните служби по социално подпомагане, в случая те не са си свършили работата. Какво бихме могли да направим по този въпрос? Малко постфактум се случват нещата.

# 156
  • София
http://vmropd.org/

това е линк, който дава представа за това ново сдружение.
Засега май са само на пловдивска почва, но нищо не им пречи да правят и национални инициативи, като нас.
Ще бъдат силни, защото са под егидата и закрилата на ВМРО, и финансово ще бъдат по-обезпечени.

Момичета, преди малко говорих с Лавендър. Тя ми подхвърли идеята, че не е зле да помислим за патентоване на името и логото на сдружението. В случай на злоупотреби, патентът пази. Предлагам да помислим и за това и да го коментираме в събота.

За да ни пази патента би трябвало освен нашето име да си запазим и всички подобни на него.
В случая с това сдружение виждаме какъв им е финансовия гръб.
Дано въпреки, че тръгват с конфликт, по нататък да смекчат тона и да работят за подобряване на положението, а не за конфронтация.

Видяхте ли им мейла? Тук вече могат да ни бъркат. Трябва възможно най-скоро да разпространим мейл от нашия сайт и да спрем да използваме досегашния.

# 157
Но е права жената от Габрово, защо не е било огласено както трябва? Това, според мен, е работата на местните служби по социално подпомагане, в случая те не са си свършили работата. Какво бихме могли да направим по този въпрос? Малко постфактум се случват нещата.

Права е, разбира се.

На прима виста мисля следното:

- Трябвало е да има комуникация, защото въвеждането на закон е свързано с обнародване и то по своя смисъл е оповестяване за гражданите и няма извинение за незнание.
- В случая трябва да се провери дали има обнародван такъв документ в ДВ. Ако - да, МТСП/АСП са си измили ръцете. Ако не, жената, която е писала на ДБМ и всички в нейното положение имат основание да си търсят правата.
- Най-малкото, което са могли да направят социалните служби е да ангажират директорите и преподавателите в  училищата да съобщават на родителите за това "нововъведение". Тогава едва ли щеше да има проблем....

П.С. Роси,   bouquet

# 158
Ине, ама те са ги съобщили на директорите и учителите - това е видно от линка на жената от Габрово

Цитат
До всяко училище обаче са изпратени специални писма от “Социално подпомагане”, няколко бяха и нарочните срещи с отдел “Образование” на Общината и Регионалния инспекторат. Повечето от директорите твърдят, че класните ръководители са казали на учениците, направили са списъци на онези, чиито семейства получават детски, и на никого не е отказана такава бележка.

# 159
За да ни пази патента би трябвало освен нашето име да си запазим и всички подобни на него.
Дано въпреки, че тръгват с конфликт, по нататък да смекчат тона и да работят за подобряване на положението, а не за конфронтация.

Видяхте ли им мейла? Тук вече могат да ни бъркат. Трябва възможно най-скоро да разпространим мейл от нашия сайт и да спрем да използваме досегашния.

Много точно казано.

Понеже четох за това сдружение и в Пловдивската тема (Моли, благодаря!) и на мен ми се струват твърде неслучайни съвпаденията и в имената, и в датите на мероприятията, и дори в адреса на електронната поща.
Дано съм лош пророк, но това не е добро начало. За каквото и да е. (Въпреки, че е добър и евтин ПР, но гадничък)

# 160
Ине, ама те са ги съобщили на директорите и учителите - това е видно от линка на жената от Габрово

Цитат
До всяко училище обаче са изпратени специални писма от “Социално подпомагане”, няколко бяха и нарочните срещи с отдел “Образование” на Общината и Регионалния инспекторат. Повечето от директорите твърдят, че класните ръководители са казали на учениците, направили са списъци на онези, чиито семейства получават детски, и на никого не е отказана такава бележка.

Това все пак е статия, написана от журналист, нали.
Ако написаното е вярно, как така е вярно и това, че 1/5 от семействата в Габрово не знаят за това и са ощетени.
Ето ти две страни на една монета. Можеш ли да прецениш кое е вярното? Затова трябва да се провери.

П.С. И защо просто от социалните по служебен път не са изискали от училищата списъците със записаните за годината ученици. Нали има такива?!

Последна редакция: ср, 13 дек 2006, 23:33 от Cruela D'Evil

# 161

Много точно казано.

Понеже четох за това сдружение и в Пловдивската тема (Моли, благодаря!) и на мен ми се струват твърде неслучайни съвпаденията и в имената, и в датите на мероприятията, и дори в адреса на електронната поща.
Дано съм лош пророк, но това не е добро начало. За каквото и да е. (Въпреки, че е добър и евтин ПР, но гадничък)

Засега нищо не можем да направим. Да изчакаме, да видим. А за мейла съм абсолютно съгласна.

# 162
Аз пък мисля, че това е поредната група от хора на които им е писнало от недоумиците на държавата. Е зад тях стои ВМРО, голяма работа. Негативите ще са по тях, ако не смекчат тона. А колкото до мейла - все пак сдружението е "Българска майка", нормално е и мейла да е така....
Не трябва да изпадаме в параноя, а просто да си гледаме нашите дела.
Но това за патент на сдружените може да се обсъди също в събота..........

# 163
Не трябва да изпадаме в параноя, а просто да си гледаме нашите дела.

Няма параноя бе мацко, има факти. Виж в Пловдивската тема.

П.С. феята на зъбките отиде ли си вече?

# 164
Цитат
П.С. И защо просто от социалните по служебен път не са изискали от училищата списъците със записаните за годината ученици. Нали има такива?!

Това е добро предложение, което бихме могли да отправим към МТСП и АСП, ако решим да вземем отношение по случая.

Общи условия

Активация на акаунт