СНБМ - инициативи - 2 част

• 31 219
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Това което се сещам веднага е да може майката да реши кога да излезе в болничен за бременност и раждане. На този етап тя е принудена да започне 45 дни преди термин, а много момичета биха искали да работят до самото раждане или малко преди него...всъщност те и го правят...а да си ползват дните след раждането на детето, когато би им бил необходим по-високия доход 90% от заплатата или колкото там беше...

ПП: разграничаването на самотните от неженените родители (може да е баща, може да е майка)

за кърменето също, ако майката се върне на работа докато кърми да има право на някакви почивки, за да нахрани детето

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 09:08 от Ivy

# 301
Хриси, текста си е ок... Засега няма какво повече...

Успех момичета днес!!!

За картичките- 1ви вариант, не се чете на мониторите, но предполагам иначе ще се чете...  Peace

# 302
Това което се сещам веднага е да може майката да реши кога да излезе в болничен за бременност и раждане. На този етап тя е принудена да започне 45 дни преди термин, а много момичета биха искали да работят до самото раждане или малко преди него...всъщност те и го правят...а да си ползват дните след раждането на детето, когато би им бил необходим по-високия доход 90% от заплатата или колкото там беше...

ПП: разграничаването на самотните от неженените родители (може да е баща, може да е майка)

за кърменето също, ако майката се върне на работа докато кърми да има право на някакви почивки, за да нахрани детето

Подкрепям на 100%... какви случаи мога да ви разказжа с разни приятелки дето се изцеждат на работа и после тичат да занесат кърмата и обратно на работа... Не знам обаче на практика как може да се реализира... Една от тях тича6е всеки ден от Натфиз до Студентски град тя от студентките,не от работещите/... Но на този етап този законопроект  още не се обсъжда с подробности нали? Предполагам Хриси ще представи някакъв план, по които ще се работи и тогава може да се включим с конкретни предложения...     bouquet

# 303
Може да се отдели една стая (а ако няма достатъчно един кът), където майката да може да се изцеди или да си накърми бебето...Аз ще следя и като почнете подробни обсъждания може да се сетя и за други неща...  bouquet

# 304
Наистна на монтора не се чете, но разпечатано изглейда добре. Ще питам тук домашните дали го разчитата първия вариант ако не ще ги печатам с шрифта от втория.
Хриси текста е ок

# 305
Влади, гледам, че си тук.. Моля те отговори ми на питанката за сайта и за фона на логоо... От предната или по-предната страница, ей сеига ще го изровя..

# 306

История - Протестите – двете отворени писма, снимки от протестите, пресконференцията, снимки от нея, писмо до Масларова, Завареното положение /текстче от на Гери и линкове към самите документи или подменюта просто.

Архив – всички линкове, които Томасе събра от предните теми, полезни статии и неща, които сме пускали; линкове към участия в предаванията.

Текущи инициативи – участитето на Хриси в работната група, моето участие в семинара и аз и Томасе в работната група, обсъждания по проекти, КАТ, идеите на Мишленце за близнаците... Местни инициативи – по общини и градове... Кръглата маса...

Проекти - евентуално

Управителен съвет - кратко инфо и снимка;поща

Полезни линкове - към минисстерствата, столична община и останалите общини, здравна каса, нои..каквото се сетим още

Контакти - адрес за кореспонденция и електронните адреси...

Форум - дупе да и е яко на Влади  Mr. Green

Ако искате допълнете по това в цитата още какво решихме да има по сайта. Или какво решихме да махаме...

Влади, това ли беше за  фотошопски вариант? Моля, допълнете ми за корекциите - освен онова отстрани, което ще маха, искам точно написано за фона на логото....

http://mammas.hit.bg/Maiki129.jpg
[/quote]

Ей за това ми е питанката...

# 307
Дес няма значение какви ще са надписте аз ще си ги слагам после в процеса на изграждане на сайта а точния фон и лого го има в подиса на Крюела. Само трябва да се направят голями буквите както на това което е в нашите подписи.
Общо взето на мен ми трябва само логото всичко друго като например, цветове, ленти и големина ще си ги направя аз, но ми трябва фотошопския фаил за да взимам от там цветовете например

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 10:35 от УФСЪ

# 308
Ами ще се опитам да го накарам да го направи, макар, че доста го поизнервих с изискванията ни за фон, аз още в началото го юрках да е точно като в първите подписи...но нещо не успя да го направи точно същото...

Кажи за сайта, ние избрахме този - http://mammas.hit.bg/Maikixx.jpg

Но не коментирахме този му вариант - http://mammas.hit.bg/Maiki129.jpg

Почти еднакви са, на последния има и текста... Казвайте, за да знам какво да му кажа, че нещо трудно го намирам, много е зает...

# 309
нека прати това http://mammas.hit.bg/Maiki129.jpg като фотосхопски вариант. Текста няма значение, така или иначе той ще бъде вкаран в база да може да се редактира и подменя.

# 310

Имайте предвид, че според сега действащият закон за майчинство, ако една майка се върне на работа преди навършване на 8мес.възраст на бебето и все още кърми, й се полагат по 2*1час дневно по-малко работа, за да може да кърми.По споразумение между служителя и работодателя, това може да става накуп- преди работа или след това.След навършване на 8мес.възраст тези часове се полагат след предоставяне на бележка от личен лекар , че майката все още кърми.

# 311
Изпратих изискванията за сайт, дано успее да ви намери фона точно както е в подписите, защото, както казах много го юрках да направи същия, когато правеше големите букви, но тогава не си откри файла, изнервихме се взаимно и остана така, както е в моя подпис...

Мацки, да не казвам тежка дума, но пак ще видя нещата за проект и ще гледам до края на седмицата да понапиша по този вариант, който доста ни устройва - където не се измисля проект и се печели обучение на НПО-то, имаме голямо предимство, защото един от критериите беше кандидатстващата организация да е ова и да не е печелила проекти.   bouquet

# 312
Момичета съвсем набързо ви хвърлих по един поглед, но мисля, че нещо много се отклонихте от темата.
Тук не говорим за майчинство и за майките, говорим за българското семейство и както съм казала, за материя, която не е уредена в други закони.
Вие намесвате Кодекса за социално осигуряване и Кодекса за труда, които въобще няма да се коментират.

Гери, относно представители за работна група, нямам представа въобще в какъв формат ще е тя и дали НПО-тата ще участват, може просто да ни пращат нещата за мнение, така че не виждам как да си изберем сега.
Ако ни поканят разбира се, че е ясно, че първо ще съгласуваме тук кой ще ни представлява. Така или иначе предполагам, че това ще стане догодина Peace

# 313
  • София
Вестник "Стандарт"
Цитат
20 лева глоба за пешеходец на пътя
СОФИЯ. 20 лева глоба ще плаща всеки, който пресича неправилно или пък ходи по шосето. От днес КАТ стартира акция "Спаси пешеходец". Пътните полицаи ще следят дали хората пресичат улиците на определените за това места и дали спазват сигнала на светофара.
 Глобата ще плаща всеки, който реши да пресече улица без зебра, вместо да използва подлез. Наказания ще има и за прескачане на обезопасителни решетки. КАТ ще следи пешеходците да използват подлезите и да спазват светофарите, когато пресичат.
 Пътните полицаи приканват отново гражданите да носят по-светли на цвят дрехи, за да бъдат и по-лесно забелязвани от шофьорите на пътя.

Чудесна инициатива.
Но нека първо освободят тротоарите, за да има място и за нас там, а също така и да пригодят подлезите, за минаване през тях с количка.

Непрекъснато пишат за инициативи на КАТ. Надявам се, че няма да има проблеми и с осъществяването на нашата.

И нещо от вестник "Сега"
Цитат
От 2007 г. работодателите ще са длъжни или поне ще имат сериозни стимули да квалифицират кадрите си, съобщиха от екипа на социалното министерство. "Обучението през целия живот трябва да се издигне в култ", твърди министър Емилия Масларова.
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2508&sectio … =2&id=0000203

# 314
Това са снимките от срещата. Мерси на Госпожа Коледа, че изчака аз да се наканя да пусна албума.

Общи условия

Активация на акаунт