СНБМ - инициативи - 2 част

• 31 174
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Честито и от мен! Бъдете живи и здрави! И много обичани!

# 466
Весела Коледа момичета  bouquet
Извинявайте, но нямам време да ви спретна почерпка за имения ден. Embarassed
Влизам сано да ви поздравя, племенницте на мъжа ми са ни на гости и детската градина е пълна Mr. Green
Желая на всички ви весели празници, все така упорити и борбени да сте и догодина и да са ни живи и здрави дечицата най-вече.
Моли, честит именник и на теб  bouquet

п.с. На Христина Христова и пратих смс. Peace

# 467
Момичета, вижте какво намирих:

http://www.biberonbg.com/sdrujenie/celi.htm

Сдружение "Български бебе център". Имат сходни на нашите цели Peace Мисля, че няма да е лошо да си сътрудничим Wink

# 468
Здравейте момичета и от нас
Честита коледа на всички и много здраве
Ние се прибрахме благополучно
Мони получи подарък от Дядо Коледа....зъбче номер 2
Таблицата не е готова.... работя по въпроса....
Ето малко среднопретеглено инфо.....

На 100 новородени се падат:
 45 циганчета,
 20 турчета,
 15 от други националности 
и само 20 българчета

Но има райони от страната за които няма публикувано инфо...или поне не намирам...за различните райони процентите са различни....някъде повече...другаде по-малко....ексела ги смята средноаритметично.....аз съм ги закръглила малко

Обаче да знаете че инфото го събирам от сайтовете на общините и разни организации по места.....никъде няма сериозна статистика....с какво ли се занимават в НСИ   newsm78 .....мисля че надали им е трудно да съберат инфо от родилните домове...

# 469
Момичета, вижте какво намирих:

http://www.biberonbg.com/sdrujenie/celi.htm

Сдружение "Български бебе център". Имат сходни на нашите цели Peace Мисля, че няма да е лошо да си сътрудничим Wink

Добре звучи всичко написано, хубава информация има... може да се запознаем с тях, целите наистина са доста сходни.

Вики, какво точно се опитваш да намериш? Процентно съотношение на раждаемост роми-българи? Би трябвало да ги има готови някъде статистиките... Имам приятелка в НСИ, ще я попитам, да видим накъде ще ни насочи... Аз за протеста бях ходила при тяхи  бях взела статистика за брой родени деца и колко момичета колко момчета са, но не помня имаше ли по етнос... Бяха в техни си папки и не бяха качени в нета...

# 470
Дес, никъде няма по етнос! Ако попиташ, дори ще ти се обидят в НСИ. И ще са прави!

Момичета, докъде стигна работата с оформянето на менютата по сайта? Нали това е основната ни задача, ако някой нещо е работил, да го пусне тук, за да действаме заедно. Нека си свършим това до нова година, за да тръгне сайта, крайно време е.

# 471
Днес бъкам от новини Laughing

Току-що говорих със секретарката на г-жа Митрева от НСИ. Получих най-пресните данни за близнаците:

От общо 71 075 раждания за 2005 г, 710 са раждания на едновременно родени деца, ражданията, не едновременно родените деца като брой.

Това прави 0,99% едновременно родени деца от общия брой на роденит деца за 2005г.

Едновременно родените деца до 18г. възраст са 16 800 до края на 2005г.

Значи няма и един процент от общо родените деца. Надявам се да не се запънат за решаването на проблемите с едновременно родените този път Peace Ако се запънат ще помоля г-жа Митрева да извади статистиката Wink

Между другото искам да ви споделя възхищението си от тази жена. След дискусията разговаряхме точно 2 минути и тя ми каза да й звънна днес или утре. Аз си мислех, че като се обадя днес ще я подсетя и тя тепърва ще провери нужната ми информация, а останах приятно изненадана, като ми каза секретарката й, че е излязла, но ме попита кой се обажда и каза,  че г-жа Митрева е оставила информацията, която съм поискала и както виждате тя е доста изчерпателна. Много приятно съм изненадана Heart Eyes

# 472
От общо 71 075 раждания за 2005 г, 710 са раждания на едновременно родени деца, ражданията, не едновременно родените деца като брой.

Това прави 0,99% едновременно родени деца от общия брой на роденит деца за 2005г.

Как го сметна бе жена? При тези цифри ми излиза, че близнаците са почти 2% ...
Не че има съществена разлика

Последна редакция: ср, 27 дек 2006, 17:01 от Cruela D'Evil

# 473

Не съм го смятала аз, цифрата ми беше дадена от НСИ.  И е вярна Laughing Майка ми е счетоводител и тя го сметна, защото реших, че бъркам. Ето как се смята: 710 раждания по 100, делено на 71 075. Получава се 0,998945.  Peace

Последна редакция: ср, 27 дек 2006, 17:19 от mishlentze

# 474

Не съм го смятала аз, цифрата ми беше дадена от НСИ. И смея да твърдя, че е вярна цифрата, раздели 71075 на 100 и ще видиш, че се получава 710.75. А ражданията на близнаци са 710 общо Wink

Ми, продължавам да не разбирам, нещо ми убягва логиката. 71075 раждания не означава толкова деца, т.е. ако ражданията с бли(три)знаци са 710, децата са мин. 1420 и понеже тризнаци и т.н. са пренебрежително малко като относителен дял, излиза че % на близнаците е около 2%.

А и не разбрах защо трябва 71075 да се дели на 100  newsm78

П.С. не видях, че си си редактирала постинга. обърнете внимание с майка ти, че раждания не е равно на брой деца. не знам дали ме рабра сега.

Последна редакция: ср, 27 дек 2006, 19:23 от Cruela D'Evil

# 475

Не съм го смятала аз, цифрата ми беше дадена от НСИ. И смея да твърдя, че е вярна цифрата, раздели 71075 на 100 и ще видиш, че се получава 710.75. А ражданията на близнаци са 710 общо Wink

Ми, продължавам да не разбирам, нещо ми убягва логиката. 71075 раждания не означава толкова деца, т.е. ако ражданията с бли(три)знаци са 710, децата са мин. 1420 и понеже тризнаци и т.н. са пренебрежително малко като относителен дял, излиза че % на близнаците е около 2%.

Чакай сега, говорим за брой раждания и в двата случая, а не за брой деца Peace Затова съм го подчертала в червено Wink 71 075 общо са ражданията за 2005г., а 710 са ражданията на едновременно родени деца или 710 майки са родили едновременно родени деца.

# 476
Чакай сега, говорим за брой раждания ....

ами аз разбрах друго, та затова: броя раждания е ~1%, а

броя на едновременно родените деца >/= 2%

# 477
Отчет за дейността на МТСП за 2006 г.:

http://www.mlsp.government.bg/bg/news/Otchet.pdf

четете стр. 12 и 13

Последна редакция: ср, 27 дек 2006, 23:06 от Cruela D'Evil

# 478
Кали, нещо май не се разбрахте с Инето.
Ти си написала това:

"Това прави 0,99% едновременно родени деца от общия брой на роденит деца за 2005г."
А не е така, броя раждания на едновременно родени деца е толкова, тоест броят на самите деца, тъй като те са близнаци, тризнаци и т.н. е поне двоен и отгоре, тоест повече от 2 %.
Но това няма особено значение.
Когато се дава статистика е добре мерните единици да са идентични, тоест както вие сте го сметнали този 1%:
 броят на ражданията на едновременно родени деца е 1 % от общия брой раждания

А иначе за г-жа Митрева мога да кажа само хубави думи, работила съм за малко с нея, когато работех в агенцията за икономически анализи и прогнози  bouquet

# 479
Моли, според мен няма нищо лошо в това да има статистика по етноси, защо да се обидят?
Едниствено не съм сигурна дали ромите ги водят като отделен етнос newsm78

За сайта смятах и аз да ви попитам докъде стигнахте и въобще кой какво прави Rolling Eyes

Ине ще погледна отчета Peace

И да ви кажа нещо друго, днес разговарях отново с г-н Христосков, любезен и тозивчив както винаги Hug Благодари ни за пожеланията в картичката, даже в момента беше в среща и секретарката му каза" Ще видя дали ще е възможно да говори" но той като му е предала кой е и вдигна  bouquet
Говорихме както се досещае за яслите, обясних му че проблемът идва най-вече от становището на всеобщия ни любимец г-н Мирославов Mr. Green
Разбрахме се да му изпратя по мейла въпросното становище, каза че ще види какво може да се направи по въпроса. Беше обаче отново абсолютно категоричен , че промяната е съвсем формална, а не за промяна на смисъла.

Общи условия

Активация на акаунт